Той е стиснат..

• 19 710
  • 597
  •   1
Отговори
# 90
Обявихте момчето за стиснато. Може. Но може и да се чуства използвано.Нямаме представа от нейното поведение и отношение. Ако девойката си плати телефона, градския транспорт, дела от тока, парното и водата, ще и останат примерно 300 лв. лични средства. Ако пуши? Аз бих се съобразявала с моите пари. Казва "можем да си позволим". Тя мисли така. Явно мъжът дава повече и то много повече. Може да събира пари за кола.
Тя не живее с приятеля си, а при него.

# 91
  • София
Мани го, още реве за 100-те кинта, които е оставил преди 8г. и 4 месеца в магазина за 2 кг и 376гр пармезан, излапани от бившата хала.

# 92
Любимата ми троица Елора-Кечър-Сирена (съкратено ЕКС 😁) е отново тук Simple Smile

Кечи, исках само да покажа на авторката как изглежда отстрани и как изглежда от страната на мъжа, няма яд за пари тук. А и нали знаеш какво е казал Джордж Бест:  „Похарчих много пари за алкохол, жени и бързи коли. Останалите просто ги пропилях".

# 93
Обявихте момчето за стиснато. Може. Но може и да се чуства използвано.

Да си се чувства както си иска. Авторката уж не плаща наем, а си дава цялата заплата по тях двамата, той обаче не. И на всичкото отгоре й забранява да си купи сиренце от 4 лв. Не стиснат, ами и контролиращ тип е това момче.

# 94
  • София
Знаем, че си много ларж, споко.
И не, не знам какво е казал. Такива проникновени мисли не чета обикновено.

# 95
Може и да е някакъв скъперник, то не се разбра добре от представянето на авторката.
120 квадрата не е кой знае колко. Сигурно има 3 спални и 2-те ги дава под наем. Аз не бих живяла с един катун хора, но съм живяла и не е кой знае какво. Особено, ако работят – излизат сутрин и се прибират късно вечер, че понякога и отсъстват с дни.

Аз изхождам от наблюдението, че често виждам какво се случва покрай мен като пазарувам. Ами, повечето жени по презумпция мятат в количката де що шаренко и лъскавко види. Особено не с вид на домакини. Без значение дали ѝ трябва, колко струва, ама да има. Признавам, и аз го правя понякога, но пак си правя сметката, а не изхождам от философията "ние можем да си го позволим". Това е психиката на бедния човек, да харчи, защото може да си го позволи и затова никога няма.
На 22 години колко да ти е опита с домакинство? Почти никакъв. Вика "аз смятам, че можем да си го позволим". Ти хубаво смяташ, но вместо да пускаш теми в бг-мама – обръщаш се към него и когато ти дръпне сиренцето от ръцете, го вземаш обратно, слагаш го пак в кошницата и му обясняваш "защо можете да си го позволите" и как на теб ще ти хареса да си го хапнеш. Ако ти стиска, а не се цупиш мълчаливо.

# 96
  • София
Може би там е ключът за възмущението ми, Базила. Аз не харча безпаметно пари и винаги си преценявам. (Само с парфюми понякога изпадам в aмок, което го знаеш Blush)
И при това положение, че самата аз съм пестелива, много би ме подразнило някой да ми спуска това не взимай- онова не взимай.

Не мисля, че и авторката е разточителна. Може наистина да става дума за сиренце...

# 97
Те са гаджета. Не са семейство. Мислите, че МОЖЕ да станат, е напълно възможно да са само в нейната глава. Да, мъжът може да пръска пари по жени, но ако иска. Ако не иска, може да не пръска. И тук вече съответните жени си решават дали това ги устройва.
Аз например никак не бих била доволна, ако моето момче пилее с труд изкараваните от него пари (докато следва при това), за да задоволява някакви капризи на гаджето си, с което живеят заедно на квартира, след като може да ги вложи в много по-смислени неща - например в образование или инвестиция. Тя не работи, издържат я родителите й. Така си планират нещата, че горе-долу разходите им са сходни. И това ми се струва съвсем правилно на този етап. Ако той реши, може от време на време да направи жест. Но системно да додава към ежедневните й разходи, при положение че са просто гаджета в обща квартира.....не, по-скоро не. Ако става дума за семейство и деца, нещата са съвсем различни. Но и тогава финансите се обсъждат и планират от двамата. Затова е много, много важно да се уточнят приоритетите предварително. Защото скандалите за пари са съсипали не една и две връзки.

И за мен пищните сватби със 100 човека са пълна глупост. Напълно достатъчно ми се струва скромно тържество с най-близките и да се дадат пари в брой на младите, които те да изхарчат по тяхно усмотрение - дали ще си купуват битови стоки, дали ще ги вложат в жилище или ще си направят една екскурзия - това си е тяхна работа. Честно казано, и булчинските рокли за по 4-5 хилядарки са ми напълно излишни. Същото мисля и за абитуриентските балове. Хора, които пазаруват намалени стоки в супермаркета, се изхвърлят с тоалети за по няколко хиляди за еднократна употреба. Ами тъпо ми се струва.

Харесвам хората да са "ларж", но когато са си насмогнали на масрафа. Другото е на гол корем чифте пищови. Към момента тя гледа към чужди пари, върху които, реално погледнато, няма нито морални, нито юридически права. Може да смята, че срещу секса й се полага издръжка, но за целта трябва да се събере с мъж, който смята същото.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 10:14 от Анонимен

# 98
Ако е циция, да го сложи на мястото му. Има си начини.
Но, ако е от позицията "ама ние можем да си го позволим". И така за емнайсе уж дребни нещица за по 4-5 лева, съм определено против.
Тя и не представи в детайли как е, така че си приказваме на кафе тука.

Кечър, тихо сега за разхищенията. Тази сутрин като се събудих бях толкова доволна, че не съм цъкнала "купувам" на една поредна парфюмна кошница. Е, поне не очаквам мъжа ми да ми ги купува. Но пак не е редно, когато излезе от контрол. Simple Smile

# 99
На 99.9% съм сигурна, че сватбата е само в нейната глава. Той едни 4лв не може да си отпусне душата за нея, прави сметка на Нейните пари, а своите си ги кътка, сигурно и у неговата къща тя е дежурна "като домакиня" да чисти тоалетната на всички говеда, та какви сватби, какви 5 лв.

# 100
Тя пише, че родителите не я издържат и че работи, макар и на 4 часа. Проблемът според мен е, че тя си дава всичките пари в общия бюджет. А и в случая става въпрос за 4 лв, смешна сума. За сватбите подкрепям.

# 101
Разбрах, че съм ти любимка Братане, но не отговори на въпроса ми.
Какво общо има твоята бивша, която ти е профуквала парите с авторката на която са издърпали храна за 4 лв от ръцете. И това при положение, че тя не харчи само за себе си малкото пари, които изкарва, а ги дава.
И говорим за храна от необходимост - сирене и т.н. А не трюфели за 50 лв или някаква друга скъпа храна.

# 102
Да, Елора, затова аз малко се съмнявам, че тя дава всичките си доходи до стотинка в общия бюджет. Иначе щеше да го плесне през ръцете и да направи сцена, когато той връща сиренцето на рафта. А тя просто си мънка тук, което ме кара да мисля, че историята за общия бюджет намирисва.

# 103
  • София
Рязко ми се прияде нещо скъпо Joy Joy

# 104
Мда, тя е на общ бюджет с него, ама той не е на общ бюджет с нея. И колкото и да му се иска на Братан да се види мъжката логика в ситуацията, студентка, която хем учи хем работи, хем се е изнесла от вкъщи няма да е от тия, които сакат винце по 25лв.

Скрит текст:
Братане, моля те кажи ми къде продават това качествено вино за 25лв, че не можах да спя снощи. Уж съм сомелие и все евтините вина ми идват по 80-100лв, та моля те, просветли мойта невежа душичка

Общи условия

Активация на акаунт