Той е стиснат..

• 19 680
  • 597
  •   1
Отговори
# 105
Първият пост реши че е стиснат и топлийка не пуска да излезе .Но този апартамент  , на който е наследник, а майка му не е, и струва много , ме наведе на мисъл че спестяванията не са само за спорта.Авторката няма подкрепа от родители, защо, липсват или се мразят?
И си промених мнението че тя има нереалистични представи за нещата.Не осъзнава, че той не е чичка с яко доходи, а момче, учил ли е  , от кога работи,и тя дали е наясно че е на негова издръжка, тези 400лв  не стигат за квартира, ако се отдели.След като основно той  отговаря   е прав да прави сметки и има резерви.И ако и  е изхвърлил сирене   деликатес от палмово масло е прав.
Тя дава всичко но то е нищо, все пак има и само нейни разходи по учението.
Той не дава всичко но дава много,  и не са  семейство, може да са били от една черга  и с наследството нещата да се променят в нечия глава.Тя като иска сватба кой ще  я плати ,може пък за такива неща да спестява.

# 106
Да, тя не иска винце за 25 (то си е среден клас това даже), ама вече си мечтаела за пищна сватба. Което само по себе си говори за еднорози и витаене в розови облаци. Така че аз оставам на мнението, че момичето е леко неадекватно.

# 107
прави сметка на Нейните пари, а своите си ги кътка, сигурно и у неговата къща тя е дежурна "като домакиня" да чисти тоалетната на всички говеда, та какви сватби, какви 5 лв.
Е, това са чисти фантазии.
А може да си е отпускал, отпускал душичката и да му е писнало.
Явно имат съвсем различни представи за пестеливост, разхищение и нормален живот. Това не е добър предвестник за бъдещето на връзката им.
Няма никакво значение, че тя харчи всичките си пари за битови цели, пък той - не всичките. Зависи колко са нейните "всичките" пари. На половин ден работа, дори не като фрилансер, едва ли са повече от 400-500 лева. Ами какво по-точно да спести от такива суми? Че те си отиват за нейната издръжка, като стой та гледай. И сигурно стиснатият любовник й додава към тях, защото с толкова пари е почти невъзможно да се живее в София, освен ако не си пенсионер. Ами нито е длъжен да й додава, нито е длъжен да не мрънка, ако тя не ползва допълнителната издръжка по начин, който той не одобрява. Не му е нито съпруга, нито майка на децата му.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 10:31 от Анонимен

# 108
Ще ти се. Тя харчи нейните пари за битови цели в неговия апартамент. Той си ги пести неговите за себе си и й е казал, че не иска сватба ... с нея. Ай  са, пак го погали с перце това умно, добро, прекрасно синче.

# 109
Да Елора, затова аз малко се съмнявам, че тя дава всичките си доходи до стотинка в общия бюджет. Иначе щеше да го плесне през ръцете и да направи сцена, когато той връща сиренцето на рафта. А тя просто си мънка тук, което ме кара да мисля, че историята за общия бюджет намирисва.

То и аз мога да се кажа, че се съмнявам да си давал за бедна студентка по 140 лв на пазаруване  Mr. Green
По презумпция да смяташ така не е хубаво.
Освен това има хора не могат в такава ситуация веднага да го поставят на мястото. Има смачкани хора, които търпят. И ходят по форумите да помрънкат. А отсрещната страна виждат, че може да упражняват тормоз и контрол и продължават. Ако тя на момента му се е сопнала, нямаше да си го позволи.
А ако има нещо недоизказано, нещо което тя наистина крие от нас, то тогава ще си е за нейна сметка.
Аз пиша по това, което чета от авторката.

Цитат
Постоянно ми иска отчет колко пари съм взела от бюджета ни, какво съм купила, колко са стрували нещата и т.н. Аз се чувствам сякаш трябва да искам позволение от него дали мога да купя чай, червило или тоалетна хартия.
И това от бюджет в който тя дава всичките си пари.
Пълен абсурд.
Общия бюджет е общ. А на общия бюджет той иска да го контролира и ако може тя само да налива без да яде дори.
Ама не става.

# 110
Ами като иска да контролира всичко, да му остави да го контролира. Казва – ок, аз не мога да се занимавам постоянно да пресмятам, не съм ходещ калкулатор. Тогава пазарувай само ти. И да му остави честта да разпределя бюджета.

# 111
Ще ти се. Тя харчи нейните пари за битови цели в неговия апартамент. Той си ги пести неговите за себе си и й е казал, че не иска сватба ... с нея. Ай  са, пак го погали с перце това умно, добро, прекрасно синче.
В неговия апартамент, за който не се налага да плаща наем.
И не ми се вярва да живеят двамата с нейните доходи, просто е физически невъзможно. Така че той не харчи нейните пари, по-скоро е обратното.

Тя си прави сметката да прилапа управителя с големия апартамент в мечтаната София (!) (че тя явно не идва оттам), който да й направи пищна сватба и още по-пищно ежедневие, ама той пък може да си прави съвсем друга сметка - да си поживеят още известно време заедно, че не му излиза скъпо засега, достъпна му е и все пак не е сам. А за семейство да му се струва прекалено инфантилна, непрактична и широкопръста.

Този жест с вземането от ръцете издава липса на уважение като към възрастен човек. Може би гледа на нея като на дете, а може би тя му дава основания за това.

# 112
Какво общо имат сватбите с еднорози и розови облаци?  Няма нищо лошо една жена да иска да се омъжи, да иска сватба, а и 22 не са 17.
И като кажете, че били просто гаджета, тя живеела при него, а не с него и той можел да си дава парите, ако ще о по жени... Как се стига в крайна сметка до сватба или поне до живеене на семейни начела. Коя жена ще се омъжи или ще има деца от мъж, който си стиска левчетата, сватбата му е скъпа, сиренето му е скъпо, апартаментът е твърде голям за двама души, той е добрият човек, който я е приютил и по форумски писания даже и по чуждо може да ходи, понеже с нищо не е длъжен на просто гаджето си... Все хубави знаци.

# 113
По отношение на сватбите и общия бюджет - да пускам ли пак линк към разказа Сълза Младенова, или си го знаете? Сто и осем и сто и осем - двеста и шеснайсет...

Не го разбирам тоя циничен гаджелък. Той не е стиснат само на пари, а и на любов.

# 114
  • София
И като възвеличаят тия ми ти мамини гаврошчета с подарени катакомби, които си мислят, че са нещо. Защо го формулирате, сякаш е негово постижение нещо наследено. И тя се бута ли бута.

# 115
Аз подозирам, че е от София и затова се е нанесла при него с още 4 стаи по 2ма =8 говедца вместо да е само с 1 съквартирантче в Студентски.

И да, отношението му е като към дете - аз знам повече, аз ще ти кажа какво да правиш с парите си, аз ще ти харча парите си, ти няма да ми казваш какво да правя с моите пари, моят апартамент, моята кола, моят живот.

Класическо контролиращо поведение. С времето ще стане още по-отровно, особено ако тя не иска той да й казва какво да облича, с кой да говори и с кой не, само от него да търси съвет.

# 116
Ми като не я устройват знаците, да се маха!
Що стои при тоя стиснат и котролиращ мъж?
Въобще какви сватби й се мержелеят на 22?

Тя си каза, че е от друг град и дошла при него, да не плаща наем.

Общежитието не знам дали е решение, защото местата са много кът. Пък и там не случайно му викат Содом и Гомор. И част от обитателите са направо опасни. Аз не бих си пуснала момичето да живее в Студентски град.

# 117
22 е прекрасна възраст за първи брак.
Като не й изнася, няма подкрепа от семейството ... пуска тема в БГ-мама и ще си прецени.

# 118
22 години е прекрасна възраст за първи брак на момиче, което не възнамерява да се реализира по друг начин, освен чрез брака си. Или при настъпване на черезвичайни обстоятелства, като непредвидена бременност.
Не виждам друга причина 22-годишно момиче да се обвърже с брак.

# 119
Може да си обича гаджето. Де да знам. Не всички се женят за пари или за да има кой да я издържа.

Общи условия

Активация на акаунт