Той е стиснат..

• 19 677
  • 597
  •   1
Отговори
# 120
Напротив, бракът може да е идеален инструмент да напреднат и двамата. Не е казано, че трябва да се омъжи и веднага да народи 2 деца - на 22 може с години да продължат като двойка. Само че тук не са екип, не си вярват. Ао бяха екип, щеше да е повече от чудесно и щяха да вървят напред.

Да, ако говорим за бюджети, наистина се натрупват разходите от по 4-5, или 40-50 лева. Само че също така те са още много млади, не са стигнали потенциала си за парите - някой ден на практика може да компенсират години глезотии с...едномесечни доходи. И от какъв зор е било стискането в годините, само да има враждебност?

Това си е малко настройка, че няма да има повече, че няма ресурс и трябва да се пести. Преминава в патология. Ако щеш - като се свиваш, мислиш свито и не виждаш възможностите.

# 121
Може да си обича гаджето. Де да знам. Не всички се женят за пари или за да има кой да я издържа.
Може. Може да продължи да го обича още няколко години и без брак. Защото на 22 акълът ти е един, а след 5 години може да е съвсем друг. На 22 човек е далеч от зрелостта и осъзнатите решения.

И може да имат право да не си вярват и да не са екип - например коренни различия в ценностната система.

# 122
Ако не са екип, какво правят заедно? тровят си живота? или удобна връзка за битовизми и с цел оцеляване?

# 123
По отношение на сватбите и общия бюджет - да пускам ли пак линк към разказа Сълза Младенова, или си го знаете? Сто и осем и сто и осем - двеста и шеснайсет...

Не го разбирам тоя циничен гаджелък. Той не е стиснат само на пари, а и на любов.

А чакай, той на любов не е стиснат. Нали има секс. На такива - това им е достатъчно. За тях сексът = на любов.

# 124
Елора, любовта е чувство и емоция.
Какво е за теб любовта? Грижа и изгода? На това му викат партньорство Simple Smile

# 125
Успешната връзка, която ти подобрява и душата, и тялото, и кариерата, и финансите, включва и емоция, и грижа.

Ако е само емоция и секс, това е малко вампиризъм.

# 126
Любовта е доверие.
Освен сексуалното привличане.
Гарнирано с малко розови очила по отношение на обекта.

Има и други видове любов в мазохистичния спектър, но аз тях не ги броя, макар че са много силни като преживяване.

# 127
Елора, любовта е чувство и емоция.
Какво е за теб любовта? Грижа и изгода? На това му викат партньорство Simple Smile

Любовта освен чувство и емоция е също и грижа за другия. Дефинирай си думата грижа.
За теб любовта приключва ако жената, който уж те обича ти поиска да и купиш сладолед  Joy
Ти искаш жената да те обича, да се грижи за теб, но ако може да не яде, да не купува дрехи за да не те ощети. Ти искаш само да взимаш, но ти не може да даваш.
Иначе с голи думи любов не можеш да въртиш. В трудните моменти и в делата се познават хората.
Аз чувства и емоции съм имала към разни мъже, ама не ме е било грижа за тях. Разбра ли?
Да харесваш някого и да искаш да спиш с него, не е любов както ти мислиш.

# 128
Не четох всички мнения, но горе-долу "незадоволените лелки" го оплюха тоя младеж.
Според мен това момчето е супер прогресивно мислещ. Авторката на темата е ударила джакпот с такъв човек, но е още малка за да го осъзнае. Една обща черта не всички бедни хора е, че харчат всичко което изкарат ( обикновенно за болкуци, които не им трябват) От там произтича неразбирането. Тя си мисли, че всичко трябва да се харчи ( щом може да се върже месеца ), а той си мисли (предполагам ), как ще събере капитал, на 28г ще си отвори негово заведение, на 30г ще отвори още едно, ще си купи още 2-3 апартамента, които да дава под наем и т.н. Според мен, конфликта може лесно да се разреши, като спрат да имат общ бюджет. При тези двамата е все едно да имаш спортист и дебелак на обща диета.

# 129
За теб любовта приключва ако жената, който уж те обича ти поиска да и купиш сладолед  Joy
Ще ти купя сладоледче, каквото поискаш Relaxed
Иначе те разбрах и подкрепям мнението ти.

# 130
  • София
Джакпота у магазина. Joy
Големи бизнесмени ги изкарахте магазинаджиите.

# 131
С пестене от сирене трудно ще отвориш заведение.

# 132
  • София
Остави хората да инвестират, аман значи Laughing

# 133
Веднъж пътувах с двойка бизнесмени - единият има автосервиз, другият доставя медицинска техника. Двамата с хоби риболов. Около 2 часа ги слушах да се препират кой на кого дължал 6.50 за някаква сметка в кръчма. Слушах и ми падаше ченето чат-пат.

Има хора, изповядват максимата "кой пет пАре е дири, той пет пАре не чини".

# 134

Всъщност, ако аз в момента ако огранича разходите си до минимум, можеш спокойно да изплащам един апартамент със спестеното.

Аз винаги съм харчил разумно, но не мога да се стесня до такъв минимум (приказката за чергата си е вярна). Аз от бригади в САЩ съм се връщал с чисти *000-*000$, а тези, които се стискаха, наемаха квартири като общежития, не купуваха нищо, не излизаха и ядяха само ориз и картофи, се връщаха с двойно повече.

Общи условия

Активация на акаунт