Той е стиснат..

• 19 673
  • 597
  •   1
Отговори
# 135
За теб любовта приключва ако жената, който уж те обича ти поиска да и купиш сладолед  Joy
Ще ти купя сладоледче, каквото поискаш Relaxed
Иначе те разбрах и подкрепям мнението ти.

Не мерси, отказала съм сладоледите.
Налитам на чийзкейкове и торти, ама качествени. Ако ще съгрешавам, да е  качествено.
Няма да се плашиш. И тях рядко ги ям.
Другия месец мисля да се почерпя веган торта за 7-8 лв. парчето.
Ще ти се обадя, щом ще черпиш  Laughing

# 136
Да, ама после кой ще ти върне загубените години с разходи на минимум и свиване? По-добре работи да си вдигнеш дохода, да има и за сирене, и за апартамент.

# 137
Идеята е на едни по-млади години да се посвиеш и да инвестираш в печеливши проекти (включително в себе си), които да започнат да ти носят по-голям дивидент в бъдеще. Защото печевилшите дейности изискват по няколко години подготовка и планиране. Трудно се съвместява бохемски начин на живот с високи професионални постижения, освен ако не си в развлекателния бизнес.
И примерно на 30 и след това вече да си позволяваш да живееш по-нашироко.

Не е целта вечно да цепиш стотинката, но никога да не мърдаш в развитието си.

Плюс това на младини човек не се впечатлява толкова от материалното. Тогава те веят едни по-романтични ветрове, дето се вика и звездите вършат работа, за да си щастлив. Е, и самостоятелно любовно гнезденце, разбира се. Любовта в мансарда е повече от нормална за хора в студентския период.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 12:21 от Анонимен

# 138
Човек трябва да се простира според доходите си.
Малоумно е да взимаш ниска заплата за 4 часов работен ден, но да искаш скъпи неща. Неща, които не са жизнено необходими.
Аз като съм била студент е имало моменти съм купувала по-евтини продукти за да спестя.
Но се е случвало да се поглезя като взема малката заплата. Лошо няма.
Човек трябва да си прави елементарни сметки и да знае кога може да си позволи скъпа храна или дреха и кога не е момента за това.
Но е грозно, неуважително, контролиращо просто да разглеждаш хранителен продукт и "половинката" грубо да го измъкне от ръката ти и да нареди да тръгваш.
При такова положение трябва авторката да се замисли не за отделен бюджет, а за раздяла.
Тя не уважава себе си. Ако се уважаваше, такова отношение щеше да се прекъсне още в зародиш.
А тя пита как да го промени.
Ей, писна ми от теми в които се задават тъпи въпроси - "как да го променя"

# 139
Да, ама на млади години си с ниски доходи, накъде да свиеш? Преразпределянето се прави в годините на пикови доходи, когато няма да има нужда да караш на хляб и вода, за да изплащаш апартамент, а примерно ще свиеш някаква друга дивотия, дето си я надраснал.

И тук не говорим за бохемски, а за човешки живот. С нормално качество и някои приятни екстри, защото то пък не е приятно все да се чувстваш мизерно. Дори като много млада, не съм могла да живея на хляб и лютеница - нали само след няколко дни ще се почувстваш зле, ако не се храниш нормално?

Да пускам ли линк към Коледна Песен от Дикенс, или си го знаете?

# 140
Не четох всички мнения, но горе-долу "незадоволените лелки" го оплюха тоя младеж.
Според мен това момчето е супер прогресивно мислещ. Авторката на темата е ударила джакпот с такъв човек, но е още малка за да го осъзнае. Една обща черта не всички бедни хора е, че харчат всичко което изкарат ( обикновенно за болкуци, които не им трябват) От там произтича неразбирането. Тя си мисли, че всичко трябва да се харчи ( щом може да се върже месеца ), а той си мисли (предполагам ), как ще събере капитал, на 28г ще си отвори негово заведение, на 30г ще отвори още едно, ще си купи още 2-3 апартамента, които да дава под наем и т.н. Според мен, конфликта може лесно да се разреши, като спрат да имат общ бюджет. При тези двамата е все едно да имаш спортист и дебелак на обща диета.

Въздържайте се от квалификации, като "незадоволени лелки". Аман от вас и вашите просташки мнения!

Обявявам война на мъжете във форума.

# 141
Ами като нямаш пари, свиваш се, просто е. Или затъваш в дългове.
Тя пари няма. Иска да ползва тези на гаджето си. Той й дава по нещо, но явно не й стига.
Аз бих апелирала към разделяне на бюджета в случай на такива диаметрално противоположни възгледи за необходимо и излишно.
ОК, не плаща наем, но сигурно върши нещичко вкъщи. Сексът не го броя, защото той е удоволствие за двама. Така че в това отношение се уравновесяват.
Тя има едни пари, достатъчни за мизерна издръжка - към 60-70 лева за консумативи и останалото за храна и карта за транспорта. Да си ги прибере от общия бюджет и да си купува и яде това, което й харесва. Да види докъде ще изкара. Съмнявам ме при такава ситуация гаджето да й дърпа сиренето от ръката. Може пък той да реши от време на време да я почерпи с бон филе.

Ти, Сирен, не си могла да живееш на лютеница, защото си имала опция да не живееш на лютеница. Това момиче няма такава опция, освен ако не си намери някой по-щедър спонсор. Разбира се, не е ясно дали въобще е в състояние да се пребори с конкуренцията на този пазар. И също така трябва да е много внимателна при избора, защото част от спонсорите смятат, че наистина си купуват жената срещу парите си.

# 142
Ако той....Ако тя.....
На мен ми стоят малко извънземни приказките за сватба. Не е случайно, че възрастта за създаване на семейство така се е "дръпнала". Не че това помага при всички случаи. Ако приемем за вярно, описаното в поста (нямаме друга гледна точка на разположение), въпрос, който стои (наред с много други), е как сме се засилили към мераци за сватба, с някой който ни дърпа сиренето от ръцете, докато студентстваме тежка специалност и тепърва стартираме самостоятелен житейски път. Не е заяждане, просто въпрос.

# 143
Около 2 часа ги слушах да се препират кой на кого дължал 6.50 за някаква сметка в кръчма. Слушах и ми падаше ченето чат-пат.

За това става дума. Не е важно колко изкарваш, а колко са ти важни парите и дали те са ти по-важни от личните взаимоотношения.

Същото и с това момче. Колко пък да е уникален като нищо не иска да даде за приятелката си.

Харкен, стига ли до теб, че в днешно време "незадоволените лелки" имат образование, собствени работа и пари и един мъж ще ги впечатли повече с внимание и отношение, отколкото с пари.

# 144
Не четох всички мнения, но горе-долу "незадоволените лелки" го оплюха тоя младеж.
Според мен това момчето е супер прогресивно мислещ. Авторката на темата е ударила джакпот с такъв човек, но е още малка за да го осъзнае. Една обща черта не всички бедни хора е, че харчат всичко което изкарат ( обикновенно за болкуци, които не им трябват) От там произтича неразбирането. Тя си мисли, че всичко трябва да се харчи ( щом може да се върже месеца ), а той си мисли (предполагам ), как ще събере капитал, на 28г ще си отвори негово заведение, на 30г ще отвори още едно, ще си купи още 2-3 апартамента, които да дава под наем и т.н. Според мен, конфликта може лесно да се разреши, като спрат да имат общ бюджет. При тези двамата е все едно да имаш спортист и дебелак на обща диета.

А ти много ли си задоволен?
Струваш ми се много прост човек.
Нали знаеш, когато аргументи няма - идват обидите.
Така правят простаците.
И какъв джакпот е ударила с мъж, който му се свиди сирене да купи на приятелката си, която дава цялата си заплата за общия бюджет, а той изкарва повече?

# 145
Обявявам война на мъжете във форума.
Тайра, чакай! Преди да станеш женския вариант на Северна Корея, по-добре кажи какви са ти условията за преговори за мир и разоръжаване. Smiley

EDIT:  Елора, fixed Satisfied

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 12:48 от Анонимен

# 146
Нещо си оплел цитатите Братане  Grinning

# 147
  • София
То пък големия келепир да бЕреш малини за американците.
В тся тема имам чувството, че всичко е обърнато с главата надолу. Студентката (не знам какво учи, но може наистина да е нещо по- сложничко, защо не) е супер залухава и смотана, а магазинерчето вече е 6-ца от тотото, бъдещ инвеститор. Колко от вас са живели с мъжете си с комуна и боха се съгласили на такова. Май николко, ама дай да натрием носа на 20- годишната. Пф, излагате се.

# 148
Но е грозно, неуважително, контролиращо просто да разглеждаш хранителен продукт и "половинката" грубо да го измъкне от ръката ти и да нареди да тръгваш.

Да добавя и, че това е публично засрамване, което го е направил той. А още нямат нищо общо - ни деца, ни куче, ни ипотека ни нищо което да делят. Той й разпределя парите, той й казва как да ги харчи и как не и той си харчи неговите както си намери за добре ....щото нали повече изкарвал.

Малиййй. Това момиче как се е набутала просто не знае. Тя е студентка, ама той е на ... 28. За тия години ако това е единственото, което може да предложи на една жена: дрехите в едно шкафче в секцията на хола, половин легло и слугинска работа на наемателите му ... е те такъв джакпот не бех виждала.

# 149
Здравейте, мислех да не се включвам пак, защото постигнах целта си - сверих си часовника. Но прочетох някои мнения от типа "съчинение по картинка" и реших да внеса малко яснота.
1. Вкъщи аз върша домакинската работа. Всеки път, когато се прибере от работа, масата е сложена и го чака първо, второ, трето. Умея да готвя и то доста добре - във връзка, че прочетох, че не приличам на домакиня, защото съм била на 22. Чистенето вкъщи в 90% от времето го правя аз.
2. Мечтата ми за сватба не се отнася за днес или утре, а за бъдещето - след 3,4 или даже 10 години. И не съм от малцинствата, че имаше и такова подозрение, заради името ми. Това е името, с което се пишех в скайп преди много години 🤣
3. Не получавам финансова помощ от родителите си, защото баща ми не го е грижа за мен (това е друга тема), а майка ми се грижи за по-малкия ми брат.
4. Не съм с него заради парите и той не е от София. Не се възприемам за псевдопринцеска от провинцията, която е "лапнала" богатия столичанин. Той е от моя роден град.
5. Няма ипотека. Не спестява за кола - има две (не скъпи). Има и още един апартамент в София, който дава също под наем. 
6. И понеже се заговори за пари .. Моят доход е скромните 450лв и ги давам всичките. Той взима около 2000хил и в бюджета ни оставя около 600лв, а останалите си ги трупа в картата.

Мисля, че обхванах всички подозрения и мнения. Благодаря на всички Ви, че обърнахте внимание на моя казус. Желая Ви да имате най-прекрасните празници ❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт