Той е стиснат..

• 19 577
  • 597
  •   1
Отговори
# 240
Съжалявам, аз никога няма да си позволя да вземам безразборно, без да кажа на другия.
Специално за храна съм много спестовна, защото се купуват всякакви глупости, които не са добри и за фигурата.
И в никакъв случай не вземам всичко, което ми се яде.

# 241
E, това са си някакви ваши извращения.
За всяко нещо ли се отчиташ? Ако ти се яде шоколадче, звъниш на мъж и питаш дали може да си купиш Shocked
Ужас.
И няма значение дали дадена храна е добра за фигурата. Става въпрос за елемантарни нужди и не смятам, че трябва да се отчитам какво купувам за да ям. Ей сега ще си записвам, че вчера съм пила кафе, чай, какво съм си купила в стола на работата и точно колко съм доплатила, какво съм напазарувала след работа.
Ако си жадна и трябва да си купиш вода, звъниш ли му да питаш дали може?  newsm78
Значи мъжът ти решава какъв вкус към храната да имаш. Браво. А казва ли ти каква музика да слушаш, какви филми да гледаш.
Родител може да контролира в храненето си 10 годишното си дете. Ама да съм над 30 години и някой да ми казва какво да си купувам за ядене, че и да се отчитам, при положение, че работя е пълна простотия.
И това няма нищо общо с общия бюджет.

# 242
Има много хора , харчещи заплатата за 5 , 6 дни .
А семестриалните такси как плаща след като дава всичко ?
Пресмята ли мъжа всичко да е по равно ?
Той също е млад , обикновенно мъжете към 35се решават да се женят . А , защо да я иска , като тя му е вкъщи и не му трябват сватби , това си е семеен живот .
Те мъжете в магазин не седят , сигурно е искал да излезе и затова е реагирал .

# 243
Да си харчиш заплатата за 5 дни е твое право.
Друг е въпросът дали е редно. И зависи от размера на заплатата.
Има много хора работят на 8 часа и взимат 700-800 лв. И като си платят сметките за малко над седмица свършват.
Примерно съседите. Мъжът взима на 1-во число, а жената на 15-то. Малки заплати, но успяват да вържат от заплата до заплатата на следващия.

# 244
Има хора, които просто не са в състояние да си правят елементарна сметка. Като се видят с пари в джоба, се хвърлят в някакъв безогледен шопинг, без значение дали ще имат пари да изкарат месеца. Виждала съм и мъже, и жени такива. Ако няма кой да ги покрие, влизат в дългове (които често не връщат) или карат буквално на хляб и вода, докато се опаричат пак.

# 245
  • Paris, France
Скрит текст:

Естествено и авторката се опитва да води някакъв стандарт, но не му е легнала на гърба изцяло.
Да, не е изцяло, само малко.
Без него това "малко" от примерно 150-200 лева  също ще изчезне.
Ама може пък да яде на стол, какво толкова?

За да я докара дотам да я следи под лупа какво и как пазарува, може да има 2 причини:
1. Просто е гадняр
2. Тя се държи като децата и й липсва всякаква финансова култура

Честно казано, аз бих се погрижила за собствените си доходи на нейно място, след като явно това е максимумът от чуждите, до които може да достигне. Освен да излезе догодина на общежитие и да почне активно да си търси платежоспособен мъж с желание да я издържа по-лъскаво. Този няма да го промени тепърва.
Има фрилансерски работи, с които може да си докарва и по 1000 лева месечно, както си следва.

Всъщност само малко, буквално.
Тя дава 450, а той 600. Всичко друго той си го къта за себе си.
Това не е лежане.
Ако тя даваше 450, а той 2000, тогава може да кажеш, че му лежи.
Нейните пари са 80% почти от това, което той дава.
И в този случай явно той разпределя парите. И сигурно и дава някакви джобни.
При положение, че имат и квартиранти, едва ли са го закъсали със сметките много.
Защо трябва да си търси платежоспособен. По-добре работа да си търси.
Това, което предлагаш си е проституция почти.

Хм, криви са сметките. 450 не е почти 80% от 600, а 56.25% - малко повече от половината. Тя готви и чисти, а мъжът сигурно поддържа колите, сипва бензин, сменя маслото, поправя разни работи. Ходи с нея на пазар и я кара до супера и обратно, вероятно носи торбите. Аз, например, нямам този лукс, не че го искам.

Този мъж не мрънка, че видите ли, настанил я, налива повече от нея в бюджета, тя фукара без нито един апартамент и родителите и стотинка не дават. Така би изглеждал женския вариант на мъжа. Той е рядкост и обикновено с голям нос, брадавица до устната, очила, над 100 кила и иска потомство.

# 246
Ами да каже момичето дали е в частен университет или в държавен, взима ли стипендия за успех, колко й е семестъра, в кой град е - и ще й направим бюджета. Така на хипотези не става.

За гаджето й - за какво пести и като не иска сватба с нея, деца и семейство иска ли?

# 247

Хм, криви са сметките. 450 не е почти 80% от 600, а 56.25% - малко повече от половината. Тя готви и чисти, а мъжът сигурно поддържа колите, сипва бензин, сменя маслото, поправя разни работи. Ходи с нея на пазар и я кара до супера и обратно, вероятно носи торбите. Аз, например, нямам този лукс, не че го искам.

Този мъж не мрънка, че видите ли, настанил я, налива повече от нея в бюджета, тя фукара без нито един апартамент и родителите и стотинка не дават. Така би изглеждал женския вариант на мъжа. Той е рядкост и обикновено с голям нос, брадавица до устната, очила, над 100 кила и иска потомство.

Вземи калкулатор и сметни процента който си написала. 600 : 2 е 300. Ти си дала почти 50 %. Няма логика.
До 600 остават само 150 лв.
Всъщност са 75 %, ако трябва да сме точни.
Ето ти скрийншот на калкулатора ми.

Нищо не налива. Някакви си 150 лв в повече. Смешно е.
Всичко останало си го спестява. Което си е негово право.
Поддържа си неговите коли, много важно.
А дали я кара на пазар не е ясно. Също дали носи торбите не е ясно. Рядко виждам мъже да носят торби. Виждам повече жени да го правят.
И пак да го кажа. Тя не му е държанка. Държанките не си дават цялата заплата за общия бюджет. И заплатата и е 75% от това, което той дава.
И може да се каже, че са почти равни.
Повече няма какво да напишете.

# 248
Българският мъж ще налива в два таралясника, но не и в партньорката си. Защо държи два таралясника?

Защото има сбъркано понятие кое е "'инвестиция".

# 249
Къде живеете заедно? Сами или при някой чифт родители?
Той има собствен апартамент. Но не живеем в целия - половината го дава под наем, по ясни причини..

Майко мила! Момиче,бягай докато е време...този е скръндза от класа.

# 250
  • Paris, France
Елора, извинявай!. Де ми е била тиквата, сметнах 800 лева, ама са 600.

Пишеш, че дава 150лева в повече. Ами добре, но не е като нищо да не и дава или да дава колкото нея. Дава повече от нея и имат сигурен покрив над главата си.

Не, не са почти равни, никак даже. Може да си делят сметки и да съжителстват, но ако се разделят, мъжът е напред имотно, млад и доста апетитна хапка за момите. За момчетата и мъжете в София неосигурено, провинциално момиче, което блъска само, без гръб от мама и тате не е особено интересно извън епизодични в креватен спорт.

Българският мъж ще налива в два таралясника, но не и в партньорката си. Защо държи два таралясника?

Защото има сбъркано понятие кое е "'инвестиция".

Колкото таталясника иска и може да има, толкова ще държи. Защо да си врем носовете в гаража му? Да не би ние да ги обслужваме?

Не казвай, че партньорката е инвестиция! Това си е наливане в празно. А и бързо се амортизира.

# 251
То е самоизпълняващо се пророчество. Ако ТЯ усети, че я третират като несигурно нещо, ако не й вярват - то и тя няма да се държи така, че да се превърне в ценност в живота му.

Колата се амортизира по-бързо. А партньорката му тепърва се учи и си развива потенциала, има още много да даде. Колата ще е след 5 години на тенекии.

# 252
Цитат
Колата се амортизира по-бързо.

Кога се амортизира една жена?

# 253
Цитат
Колата се амортизира по-бързо.

Кога се амортизира жената?

Научете се малко на уважение към жените! Жената не се амортизира, сладурче. Но много мъже са или стари, или с малко коня,  или излизат много скъпо... а има и такива, дето пушат от всякъде. Ако пък са и навъртели много километри и скоростния лост е заминал, съвсем са лоша инвестиция.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 00:59 от Tyra.

# 254
Тайра, аз цитирам Сирената и задавам въпрос да поясни сравнението си. Какво уважение пак не полагам на нежния пол? И не съм ти сладурче, само Тайничка може да ми казва така Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт