Скарахме се заради свекървата:(

• 16 852
  • 575
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ами, щом има нужда от превръзки, значи раната не е заздравяла.
Което навежда на мисълта, че чисто физически е ограничена да изминава дълъг път, да се друса в рейс до града, да виси на опашка, за да напазарува и дори-да стои на крак, за да готви, чисти и ако е с печка- да носи дърва и въглища, и да я чисти и зарежда.
Всеки, който е бил опериран достатъчно "сериозно", за да го държат по пълната пътека от 5 дни, е наясно със следоперационния период.

# 121
  • France
Аз не останах с впечатлението, че е прясно оперирана... Авторката написа, че се е наложило дълго време да се правят превръзки. Това не е прясно опериран човек. А и никъде не е написано, че е нужно някой да я обслужва денем. Очевидно оставането в столицата е единствено поради все още продължаващите превръзки.
Именно!
Сега изкарайте и снахата виновна, че в провинцията е мизерия и ще ви призная.
Абсурт, за това и решението ми да остана в фр е непоклатимо. Не искам по никакъв начин и повод да съм в тежест на децата ми.
Пак питам, защо мъжленцето е имало сливи в устата при взимането на решенията, а после го играе Сърдитко Петко?

# 122
  • Варна
А на кой ще сте в тежест, на здравна или социална система?

# 123
Аман от хора, които нямат грам усещане, че не е удобно да се остава за дълго, при условие, че няма място и за тях двамата само. А той се сърди, както всяко едно мамино синче, ще му мине.

# 124
Прочетох само първата страница - е, не изтърпях всички нападки към авторката. Майка, майка - ама оперирана и да спи на едно легло със сина си ... Е , нямам думи. Ако съм на мястото на авторката - събирам си малко вещи и при мама. Моята си мама. А синчето да си спи при мама. И той да си се оправя с нея.
  То щото много лесно да се цупиш. Ми да плати наем на приятелката и да си стои при мама. Да се грижи за нея. Да пере, да готви, да прави превръзки. Никой не попита авторката - кой извършваше тези дейности докато бяха тримата заедно. Кой правеше превръзките на мама?
 И това нейното не е егоизъм, а разум. Нагъчкали се като сардели ... Хайде, в началото стрес, бързане, напрежение - не преценяваш всичко правилно. Ама минало време и се вижда, че първоначалното решение не е правилно - търсят се други варианти. И авторката не е изгонила свекърва си. Появил се е по-удачен вариант.

# 125
  • София

Именно!
Сега изкарайте и снахата виновна, че в провинцията е мизерия и ще ви призная.
Абсурт, за това и решението ми да остана в фр е непоклатимо. Не искам по никакъв начин и повод да съм в тежест на децата ми.
Пак питам, защо мъжленцето е имало сливи в устата при взимането на решенията, а после го играе Сърдитко Петко?

Знаеш ли, много ти се иска да те аплодираме, че си избрала да останеш във Франция, щото е уредена, ама не това е темата.
Да си жива и здрава, но няма човек, защитен от възможността да остане без работа, да се разболее и да се инвалидизира, както и да остане на улицата. Франция също е пълна с клошари, както и България, пък не е тръгнала по пътя си преди 30 години.....

Пост след пост наблягаш, че здравната ни система не струва, като че ли това има нещо общо с липсата на човечност в авторката.
Ами, няма. Няма нищо общо, защото човечността или я имаш, или не.

ПП. Ако тук пишеше мъжът, щях да му кажа какво мисля за това, че е изритал майка си, но тук пише снахата и да отклоняваш вниманието върху мъжа й е бягство от темата.

# 126
До авторката – Има действия, които прекрачват граници и карат човек да прогледне, и мъжът ти явно се е светнал с какъв човек се е събрал - не очаквай да те погледне вече със същите очи.
Да натириш прясно оперираната му майка на хотел или квартира е меко казано егоистично. Добре че ТЕ са намерили опцията с приятелката на свекърва ти, която все пак е чужд човек. Ти явно не осъзнаваш в каква безизходица си го поставила твоя и как се е чувствал.
Искаш съвет и имам само един – преди да решиш как да постъпиш с някой, първо се постави на негово място.  Аз тази постъпка не бих преглътнала и ако няма намесено дете, да, бих се разделила с теб. Жени и мъже егоисти с лопата да ги ринеш.

# 127
Все едно свеки се е натресла нарочно да спи при синчето и да създава неудобства на снахата. За болен човек става дума, не е приятно, но е човешко да се изтърпи, не е пристигнала при тях от слободия. Предполагам, сама е щяла си тръгне жената, като се съвземе. А и болният човек има нужда от близките си хора, от съпричастие, от емпатия. Нормално, че се е почувствала обидена и като нищо може и да е казала нещо за снаха си. А синът няма как да се е почувствал добре.

# 128
  • France
А на кой ще сте в тежест, на здравна или социална система?
И на двете. И двете ги подхранвам всеки божи месец. Не се и оплаквам, защото си вършат работата.
Абсурт, нарочно слагам ударението върху това, защото там се крие истинският проблем. Би било хубаво да се говори повече върху това, а не да се замита под килима.
Пак казвам решението е взето от двамата, защо мъжът да има право да се сърди?

# 129
Авторката пише ,че има детска стая,но никъде не прочетох,че имат дете.Това някой си го измисли или е имало пост,който е изтрит newsm78

# 130
Авторката пише ,че има детска стая,но никъде не прочетох,че имат дете.Това някой си го измисли или е имало пост,който е изтрит newsm78
Измислиха си и детето, и закуската му.

# 131
  • София

Пак казвам решението е взето от двамата, защо мъжът да има право да се сърди?

Ако след всичките обяснения не си разбрала, няма и да се получи.
За човещина говорим, както и да го обръщаш.

# 132
Има дете, старите й постове..

# 133
Решението е взето от двамата, но под натиска и мрънкотенето на единия!

# 134
Сега авторката  на темата може да направи разпечатка на форумната дискусия и да я предостави на мъжа си.
Недомислили са го от самото начало, дано се оправят.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 17:42 от Dimana12

Общи условия

Активация на акаунт