Скарахме се заради свекървата:(

• 16 830
  • 575
  •   1
Отговори
# 75
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Защо приемате всички, че свекървата се е оплакала и "насъсква" сина си? Не разбрах!

Защото авторката написа, че мъжът й първо се е съгласил. После изведнъж се обърнал срещу нея. Логичното е, че помежду двете неща има разговор с мама. Иначе би скочил срещу жена си на мига. Или пък пак би се съгласил, но след това нямаше да има проблем.

Ами не е логично, според мен ... По-скоро се е съгласил, за да има мир, а после го е загризала съвестта, подела го е вината, че е прехвърлил отговорността за майка си на чужд човек и за това сега вдига гири ... По-логично ми звучи ... Не е нужно да те настройват негативно, когато собствената ти съвест го прави много "по-добре" ...

# 76
А защо да не може да се разполага в собствения си дом?
Сега, ако жилището се окаже обаче купено с пари от въпросната свекърва..

Само предположения. Хубаво е да коментираме ситуацията, а не да теглим локуми и да правим предположения за които не знаем.
Дори и да е купено от свекървата, пак няма право да забранява на жената да става, да се оправя за работа или да се занимава с детето си. Пълно безумие е това.

# 77
Ако въпросът е поставен така  "аз или майка ти", очевидно е нямал особено избор ако обича семейството си, освен да я закара и после да се цупи и сърди.

Ако трябва да избирам между това да си наруша комфорта за няколко седмици и здравето и възстановяването на някой близък, лошият Братан винаги ще избере второто.
Но очевидно, има хора, които нямат дисциплината да търпят, и не им пука и не се съобразяват.

# 78
  • София
Скрит текст:
По-редно е на всички да им е тясно и неудобно, така ли? И аз не виждам абсолютно никакъв проблем, че е отишла при приятелката си в голямото й жилище, където никой на никого няма да пречи и даже ще й е по-удобно да ходи до болницата да я превързват. Кому е нужно постоянно някой да пренебрегва себе си, само от инат и защото така трябвало? Ако е нямало друга алтернатива - добре - седиш и търпиш. Но имайки предвид, че има алтернативи, защо зорлем да им е гадно на всички? Какъв е тоя криворазбран "морал"? В случая авторката няма от какво да се чувства виновна, а мъжът й е фурнаджийска лопата. Ту така, ту онака. Не виждам нищо егоистично в това решение, дори напротив. За майка му е по-добре да е на широко, на спокойно, близо до болницата и с приятелка, с която да си клюкарят Grin

абсурт, ако не е имало приятелка, при която да отиде или не са имали финансова възможност да я настанят в хотел съм абсолютно сигурна, че щяха да си изтърпят това положение на сардини в консерва колкото време е нужно. Не мисля, че жената е самият дявол да иска да изгонят майка му на улицата, защото на нея не й е удобно така. Нека не преувеличаваме и да не изкарваме хората от черни по-черни.

Не мислех, че ще трябва да обяснявам очеизвадни неща, но щам трябва......
Това, че има приятелка е добре, но тази приятелка НЕ Я Е КАНИЛА ПРИ СЕБЕ СИ.
За да не го е направила, си е имала своите основания.
Решението на снахата да се махне свекървата, кара сина да каже на майка си, а тя да приреве на приятелката си, че не я искат и да пита дали може да отиде при нея.
Толкоз по въпроса за егоизма и за това на кого  какво му е удобно.
И не, мъжът не е фурнаджийска лопата- в чуждата къща не може да тропне по масата, освен ако не иска да си тръгне заедно с майка си.
А, както отбеляза в началото авторката- те с цялата им рода са от провинцията.
Решението не е било само на снахата, ти не четеш ли? Заедно с мъжът й са решили да направят така и после той се е сетил, че може да се сърди. Ако й беше отвърнал "Мила, моля те мама да остане тук, по-спокойно ще ми е да е с нас" надали щеше да му каже "Махай я, не я искам тук!" Много демонизираш и изкривяваш нещата. И какво значи твоята, моята къща, те са семейство и това си е техният дом, макар и не по документи.

Аз чета, но ти- не.
Предложението е на авторката, а мъжът се е съгласил.
Ами, то оставаше и да не се съгласи- нали още в началото на първия пост, ТЯ обясни, че мъжът и родата му са от провинцията, и че семейството живее в жилището Й.
После- фактът, че приятелката с голямото жилище, не е поканила свекървата при себе си, говори единствено, че не е намерила за нужно да си създаде неудобството от чужд човек, пък бил той приятелка, вкъщи.
Вече, като са опрели нещата дотам, да се примоли свекървата да бъде приютена, е срещнала разбиране и добре, че така се е получило.
Що се отнася до това, че си било "тяхното жилище", независимо че не и по документи-не, не тяхно. На авторката е и тя изрично го обясни, започвайки с това поста си.

# 79
Ако въпросът е поставен така  "аз или майка ти", очевидно е нямал особено избор ако обича семейството си, освен да я закара и после да се цупи и сърди.

Ако трябва да избирам между това да си наруша комфорта за няколко седмици и здравето и възстановяването на някой близък, лошият Братан винаги ще избере второто.
Но очевидно, има хора, които нямат дисциплината да търпят, и не им пука и не се съобразяват.

Не е необходимо да се поставя въпроса "аз или майка ти"
Може и двете. Може да помогнат на жената. А свекървата ще изтърпи факта, че има внучка и снаха и ще трябва да става, да я оправи за детска или училище и самата тя да се оправи за работа.
Авторката просто е мълчала и накрая е кипнала.
Ами става си сутрин кротичко и тихичко, минаваш през хола, отиваш в кухнята и се оправяш. Няма драма.
Живеем в преходен апартамент. И мен ме будят. Не съм убила никого.
Гледала съм болен роднина. И на работа съм ходила. И съм ставала рано.

# 80
В къща, в която и двамата стопани ходят на работа и има малко дете, което ходи на училище (откъде разбрахме, че е 7-8 годишно?), пак няма кой да се грижи за нея денонощно Simple Smile Дори напротив, ако приятелката е възрастна и вече пенсионерка, седяща си по цял ден вкъщи, тя ще й е много повече в помощ и присъствие.
Не останах с впечатлението, че постоперативното възстановяване предполага неставане от леглото. Жената е написала - "отиване за превръзка до болницата"!

# 81
А защо да не може да се разполага в собствения си дом?
Сега, ако жилището се окаже обаче купено с пари от въпросната свекърва..

Само предположения. Хубаво е да коментираме ситуацията, а не да теглим локуми и да правим предположения за които не знаем.
Дори и да е купено от свекървата, пак няма право да забранява на жената да става, да се оправя за работа или да се занимава с детето си. Пълно безумие е това.

Кой е забранявал това на авторката, оперираната свекърва, или мъжът?

# 82
Свекървата забранила на снахата да пие кафе и да оправя детето сутрин? Такова нещо аз никъде не прочетох.

# 83
  • София
Писа, че не е влизала да не ги субиди, милите те мамини. Ако е имало и хапливи забележки, кисели и набурсучени физиономии на свека и т.н. е нормално да не иска да влиза.

# 84
Стига бе, хора, за възрастен опериран човек говорите.

# 85
Ако, ако, ако... свободни съчинения. Трудно ми е да си представя завряна в тесния апартамент на сина си, в столицата, свекървата да гледа лошо снаха си. По-скоро е била адски притеснена, но и това са свободни съчинения.
Авторката писа, че й е било неудобно сутрин да влиза в кухнята, за да не ги събуди, а не че някой я е гледал лошо.

# 86
  • София
Ако, ако, ако... свободни съчинения. Трудно ми е да си представя завряна в тесния апартамент на сина си, в столицата, свекървата да гледа лошо снаха си. По-скоро е била адски притеснена, но и това са свободни съчинения.
Авторката писа, че й е било неудобно сутрин да влиза в кухнята, за да не ги събуди, а не че някой я е гледал лошо.
А кога на някой му е неудобно да си взлиза в стаите на собствения имот? Не вярвам да е без причина.

# 87
На всеки нормален човек би му било неудобно да влезе в стая в собствения си имот, в която спи болен гост. И да, това е неудобство.

# 88
  • София
Писа, че не е влизала да не ги субиди, милите те мамини. Ако е имало и хапливи забележки, кисели и набурсучени физиономии на свека и т.н. е нормално да не иска да влиза.

Ти съвсем изплиска легена, но упорито заобикаляш възможността да отговориш на въпросите ми.
- ако беше майка ти, пак така ли би я изтикала при приятелка?
- ако ти се разболееш и те пробутат на приятелка, защото пречиш, ще се чувстваш ли добре?

ПП. Знам, че трудно можеш да си представиш някоя приятелка, която да поиска да те прибере, но поне опитай....

# 89
Отпуск на сина и обратно  , навсякъде има доктори за превръзките, контролен преглед идва и обратно. Не си представям гарсониера какво  е, че съм свикнала на широко.Няма да стоя там , ако няма пари за  хотел или квартира-стая, обратно в дома си искам.Синът ми  идва докато се оправя.Снахата не  е длъжна  .Но да каже за колко дни е въпрос-за три не е  редно да мрънка.

Общи условия

Активация на акаунт