Скарахме се заради свекървата:(

• 16 832
  • 575
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Писа, че не е влизала да не ги субиди, милите те мамини. Ако е имало и хапливи забележки, кисели и набурсучени физиономии на свека и т.н. е нормално да не иска да влиза.

Ти съвсем изплиска легена, но упорито заобикаляш възможността да отговориш на въпросите ми.
- ако беше майка ти, пак така ли би я изтикала при приятелка?
- ако ти се разболееш и те пробутат на приятелка, защото пречиш, ще се чувстваш ли добре?

ПП. Знам, че трудно можеш да си представиш някоя приятелка, която да поиска да те прибере, но поне опитай....
Е защо да ми е трудно да си представя някоя приятелка да иска да ме прибере? Аз /ако имах пораснал син с жена и дете/ не бих се натресла в леглото на сина си и да изритам жена му в съседната стая, щот аз да се цопна до него. Хеле пък при свободен ап. на приятелка няма и да си помисля да те тъпча в една стая със 100 човека. А и те са по цял ден на работа - значи тя не е толкова болна. Зависи и от какво е операцията, не всички за легло после. Явно и тази не е щом може да стои цял ден сама. А приятелката е вероятно на нейната възраст и могат да са по цял ден заедно.

# 91

Кой е забранявал това на авторката, оперираната свекърва, или мъжът?

Това не стана ясно от авторката.
Пише само

Цитат
А аз всяка сутрин не смеех да вляза в кухнята да не ги събудя.

Което си е неин проблем. Аз няма проблем в моя дом да си царувам. Естествено не влизам в стаята в която е гостът ми. Обикновено ако искам нещо да взема или да кажа - чукам. Но да си влизам в кухнята сутрин - няма кой да ме спре.
Тоест или са и казали да не се оправя за работа или тя е притеснителна и накрая е избухнала.
Скрит текст:
Преди 3 години един възрастен роднина дойде за седмица. От ония стари хора, нахалните, дето обичат да се налагат.  Ами добре, лошо няма, нека дойде щом трябва да се лекува. Всъщност са искали да седи в болницата, ама той решил, че може само да ходи да му слагат системата и да си живее на хотел, като е предполагал, че ние ще кръжим около него и ще му готвим по три пъти на ден различни яденета, защото жена му така правила.
 Ама аз на работа, че и на лекции. И ставам в 6. Тръгвах в 7.30. Прибирах се в 23 часа. Майка ми също на работа. Всеки яде почти само навън. А в къщи вечерта нещо бързо.
И имаше наглостта да ме пита след като съм от 8 на работа, защо ставам в 6. Имаше наглостта да ме уведоми, че кафемашината го будела, пускането на тоалетната два пъти също го събуждало. Изгледах го с моя си бесен поглед и го уведомих, че сутрин пия кафе и не тръгвам преди да съм пила кафе, да съм пикала, акала, закусила и изкъпала, като подчертах, че съм човек и аз пикая и акам. Тоест аз щъкам из апартамента. И гледам да съм тиха, ама не ме интересува, ако той как живее с жена си. С една дума нахраних го както аз си знам.
Наложи му се да си купува храна. Дори му чух разговора на третия ден как се оплаква на жената, че съм ставала да ходя на лекции и работа и съм се прибирала в 23 часа и не съм се погрижила да съм сготвила. И завърши като каза, че след два месеца като идва, по-добре в болницата да седи, че там поне ще му готвели.
Даже имаше наглостта да ми намекне, че жена му ставала по-рано като ходела на работа, ама готвела преди да тръгне. Аз му казах, че сутрин за работа се оправям, чета си нещо в нета и не се занимавам с готвене. Ям си навън.
Тръгна си в неделя. В събота нарочно реших да съм на вода и плодове и да не готвя.
Към 11 аз седя и си пиша някаква курсова, а той идва и ме пита уж тактично какво ще обядваме. Казах спокойно, че днес съм на плодове и вода, имам много за учене за изпита и нямам време.
Гледала съм опериран човек. Баба ми. 7 години я гледах. Пълне инвалид. И лежеше в стаята до кухнята.

# 92
  • out of space
Ако някой ден аз (не дай си Боже) се окажа в положение на възрастна, болна и безпомощна,  опра до грижите на сина си и бъда натирена- сериозно бих се замислила до каква степен съм си свършила работата като родител.
Изводът е лесен- никаква работа не съм свършила с предаването на ценности и бих го споделила с детето си.
От там нататък той колко гузен ще е и на кого да се сърди си е негова работа.

# 93
  • София
Отпуск на сина и обратно  , навсякъде има доктори за превръзките, контролен преглед идва и обратно. Не си представям гарсониера какво  е, че съм свикнала на широко.Няма да стоя там , ако няма пари за  хотел или квартира-стая, обратно в дома си искам.Синът ми  идва докато се оправя.Снахата не  е длъжна  .Но да каже за колко дни е въпрос-за три не е  редно да мрънка.

Ти, от мерак да се изживееш като надскочила себе си, почна да пишеш небивалици, без извинение!
Синът го причаква работодателят на входа, да му предлага отпуск и пари, за да обгрижва майка си.
Да й наеме жена да я придружава на превръзките, да й пазарува, после да я взима за прегледи в София, после обратно на село.
Що за заключение, че снахата не е длъжна?
Ами, утре ако тя се тръшне, има ли нужда някой да й е длъжен или да я мятат и нея на имагинерна приятелка и да си гледат кефа?
Разликата, обаче, между твоето и нейното мислене от една страна и това- на свекървата, от друга, явно е огромно.
Защото свекървата е стойностен човек, имащ стойностна приятелка.
А, вие, дали можете да се сетите за 1 поне, която да направи същия жест?

# 94
  • София
Аз няма проблем в моя дом да си царувам. Естествено не влизам в стаята в която е гостът ми. Обикновено ако искам нещо да взема или да кажа - чукам. Но да си влизам в кухнята сутрин - няма кой да ме спре.
Тъй де ама в случая гостът е в стаята която е и кухня и дневна едновременно и в нея се и спи - 3 в 1. Та авторката няма особен избор, освен да се оправя в банята/стаята на детето. Да не прави кафе и закуска (вкл. за детето закуска), което най-малкото натоварва семейния бюджет, да се купуват отвън тея неща, отделно изисква повече време за да се купят по път и да се яде (в колата може би?) и т.н. А това като е с месеци и се стига до тази ситуация.

# 95
Този съпруг не може да има претенции, след като живее в нейното жилище и не си е направил труда да осигури нормален дом, а едностайка. Там няма нито една лична стая - общите им дрехи са в стаята на детето, така че и то няма стая. А ако операцията е случайно на гърда, нищо чудно манипулациите да се проточат 3-4-5 месеца, ако се наложи вадене на течност.

# 96
Не е написано, че свекървата изисква някакви постоянни грижи. Също не се знае колко е годишна, може въобще да не е стара.

# 97
Нежеланието на стопанката да влиза сутрин в кухнята е нейно лично. Никой нормален човек, който е сложен да спи в кухнята, няма да прави фасони - ако и да се буди от кафемашини и правене на закуски.
От тая тема разбирам, че сутрешното кафе е такова свещенодействие, заради което си струва да изхвърлиш болен човек. И не че той има нещо против, ма друго си е на спокойствие да си го пиеш. Е, друго е, ама някой път в живота има къде по-важни неща, за мен лично.

# 98
  • София
Нежеланието на стопанката да влиза сутрин в кухнята е нейно лично. Никой нормален човек, който е сложен да спи в кухната, няма да прави фасони - ако и да се буди от кафемашини и правене на закуски.
От тая тема разбирам, че сутрешното кафе е такова свещенодействие, заради което си струва да изхвърлиш болен човек. И не че той има нещо против, ма друго си е на спокойствие да си го пиеш. Е, друго е, ама някой път в живота има къде по-важни неща, за мен лично.
А закуската на детето? Или и то не е важно? Важно е мама да спи в спално-холо-кухнята на семейното ложе (било то и диван), при наличие на апартамент където би имала собствена стая?
А сега де - кое е по-важно - здравето и комфорта на детето (защото то няма опция извън дома) или капризите на свека (не казвам комфорт, защото за нея е по-комфортно би било да е сама в стая, а не с 300 човека)?

# 99
АбсурТ , да ме вържеш не стоявам на тясно, значи да пукна без време.Синът ме гледа седмица да се оправя лятото, все пак  се движех малко.
И при нас  е друго ,може на квартира да са но не се стискат  и натискат в 30 квадрата.Могат да платят сто лева да минава жена да ме нагледа, все пак се предполага да съм  подвижна..То тук никой не обяснява   всички детайли, но при тази теснотия  може да плати  квартира за стая на приятелката.Не смея да давам идеи че не ги знам колко зле са финансово ,но тя  може да си има  250 излишни за една стая.
На едно гости ,дето ни каниха много пъти ни  сложиха със сина ми на една спалня, няма такова неудобство да не мръдна.Не питай дали спах.Но след полунощ нямаше накъде , а другите  двама мислехме че се местни и ще се приберат до последно.Вече бе пил сина ми и  да тръгнем не става. Принудени  и да сме възпитани  замълчахме.Но там повече не стъпах, изключвам като почнат да канят.Аз тук не ги слагам така да спят.
И тук не искам вече никой, стигат ми деца и внуци.
Надскочих се пак.

Минаха онези времена ако не сте разБрали,трябва да се адаптираме към сегашните отношения.И не искам снаха да ме обслужва , сори.Срам ме е да се разголя, чужд човек може.

# 100
От всичко изчетено видях, че авторката е от София, а мъжът от провинцията. Щом е софиянка, най-вероятно има родители в столицата, които живеят в дома си. Не е ли най-добре тя да отиде с детето у родителите си, за да освободи гарсониерката за 1 месец примерно на свеки и мъжа си. Той ще спи в стаята на детето, болната жена -в холокухнята. Снахата може да идва когато има възможност да нагледа свекървата, за да не каже, че е побягнала и не иска да я вижда. Аз бих направила така. Бих отишла и у сестра си или брат си за малко, ако имам такива, и сме в добри отношения. Най-накрая бих отишла с детето  за малко в някоя квартира, за да може свекървата да остане.
Много грозно ми изглежда това да се отпрати болен човек...
Пп Отделно мъжът на авторката е виновен също за това, че като мъж не се е наел да осигури удобно жилище за семейството, ами си е наврял главата в чуждата кутийка, пък се прави на сърдит. Ами ако живееха в боксониера и спяха всички в една стая? Забелязвам, че разни мъжленца с манталитет на селяци все гледат да си наврат главата някъде, а не гледат как да осигурят те дома за семейството си. Мърлячи! Close И спи с майка си на лаглото на жена си, щото не може да си купи място, където да спи. Пфу!

# 101
  • София

А закуската на детето? Или и то не е важно? Важно е мама да спи в спално-холо-кухнята на семейното ложе (било то и диван), при наличие на апартамент където би имала собствена стая?
А сега де - кое е по-важно - здравето и комфорта на детето (защото то няма опция извън дома) или капризите на свека (не казвам комфорт, защото за нея е по-комфортно би било да е сама в стая, а не с 300 човека)?
Постът ти е абсолютно некоректен с оглед фактите.
Няма наличен апартамент, който да е приготвен за нея.
Няма друга опция, освен апартамента на снахата.
Жената не е имала избор, когато е дошла да се оперира.
Приятелката е налична, но НЕ Е ПРЕДЛАГАЛА АПАРТАМЕНТА СИ!

ПП. Успя ли да си представиш майка си на мястото на свекървата и реакцията ти на същите думи, които нижеш тук, изречени от мъжа ти? newsm78

# 102
  • София
От всичко изчетено видях, че авторката е от София, а мъжът от провинцията. Щом е софиянка, най-вероятно има родители в столицата, които живеят в дома си. Не е ли най-добре тя да отиде с детето у родителите си, за да освободи гарсониерката за 1 месец примерно на свеки и мъжа си. Той ще спи в стаята на детето, болната жена -в холокухнята. Снахата може да идва когато има възможност да нагледа свекървата, за да не каже, че е побягнала и не иска да я вижда.
Скрит текст:
Аз бих направила така. Бих отишла и у сестра си или брат си за малко, ако имам такива, и сме в добри отношения. Най-накрая бих отишла с детето  за малко в някоя квартира, за да може свекървата да остане.
Много грозно ми изглежда това да се отпрати болен човек...
Пп Отделно мъжът на авторката е виновен също за това, че като мъж не се е наел да осигури удобно жилище за семейството, ами си е наврял главата в чуждата кутийка, пък се прави на сърдит. Ами ако живееха в боксониера и спяха всички в една стая? Забелязвам, че разни мъжленца с манталитет на селяци все гледат да си наврат главата някъде, а не гледат как да осигурят те дома за семейството си. Мърлячи! Close И спи с майка си на лаглото на жена си, щото не може да си купи място, където да спи. Пфу!
Ама разбира се, как не се сетихме?! Защо пък жената да не си напусне само леглото, ами направо домът с все дете, щот то нали е  само нейно и грижата по него само нейна, че свека да е тикната там, при условие, че има къде да е и то по-близко до болницата. Баси нахалната снаха - те тактично я изритали от спалнята, ама тя несъобразителната, вместо да си вземе детето и куфарите и да се махне да не им пречи - хленчи по форумите Satisfied, че мъжлето не се кефело мама да е в друг ап. в същия град. Satisfied

# 103
Афродита, Афродита... и после аз съм драматизирала. Слагаме на кантар закуската/здравето на детето с това на свекървата. И защо? Щото снахата не може да влезе в кухнята и да намаже един сандвич? Що да не може? Болната и спяща през това време свекърва ще й вземе хляба и маслото от ръцете ли?

# 104
Нежеланието на стопанката да влиза сутрин в кухнята е нейно лично. Никой нормален човек, който е сложен да спи в кухнята, няма да прави фасони - ако и да се буди от кафемашини и правене на закуски.

Ами да, свещенодействие е. Какво ти пречи на теб? Аз ако не пия кафе и не изпуша цигара примерно - не мога да отида по-голяма нужда. Също така гимнастика правя, къпя се преди да се преоблека. Ровя си из гардероба за дрехи.
И никъде не съм казвала, че ще изхвърля болен човек. Би ли ми цитирала къде съм го писала, ако обичаш.
Все пак 7 години съм гледала баба си.
В случая свекървата може въобще да е нямала  проблем авторката да си влиза в кухнята и да се оправя. Всичко е в главата на авторката.

Аз няма проблем в моя дом да си царувам. Естествено не влизам в стаята в която е гостът ми. Обикновено ако искам нещо да взема или да кажа - чукам. Но да си влизам в кухнята сутрин - няма кой да ме спре.
Тъй де ама в случая гостът е в стаята която е и кухня и дневна едновременно и в нея се и спи - 3 в 1. Та авторката няма особен избор, освен да се оправя в банята/стаята на детето. Да не прави кафе и закуска (вкл. за детето закуска), което най-малкото натоварва семейния бюджет, да се купуват отвън тея неща, отделно изисква повече време за да се купят по път и да се яде (в колата може би?) и т.н. А това като е с месеци и се стига до тази ситуация.

Ами свекървата ще мълчи.
Няма как ако жената работи, да не се оправи за работа. Или да не оправи детето.
Ако има оплаквания от шум, да ходи другаде. Тогава няма да може да каже, че е изгонена.
Не може да отидеш в  чужд дом и едва ли не да изискваш стопаните на тоя дом да не се оправят за работа или да не приготвят детето. Смешно е.
И като натоварва семейния бюджет тая закуска за детето, защо въобще е раждано това дете?  Joy
А ако твоята майка се разболее, пак ли би я изхвърлила?

Общи условия

Активация на акаунт