Скарахме се заради свекървата:(

• 16 978
  • 575
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Може ли аз да ти отговоря, Абсурт?

Баща ми беше около седмица в болница. Майка ми ходеше да го обгрижва денем, а нощем спеше в дома на кръстницата ни. Междувременно уреди нещата с хотела. В момента, в който го изписаха, се настаниха двамата на хотел. Между 2 и 3 седмици живяха там, в близост до болницата и всеки втори ден баща ми ходеше за превръзки и ако се наложи, за изследвания. И за миг не пожелаха и двамата да останат в дома на кръстницата ми, който е голям, а тя е сама. Или в дома на кумците им, също голям, а те са по цял ден на работа. Въпреки че и от двете места искрено желаеха да помогнат и поканите им не бяха проформа. Майка ми не пожела, защото си знаеше, че колкото и да са близки ще има напрежение някакво, а и не ставаше дума за ден или два.

# 181
Еее, болен човек с отворена още рана на хотел или сам на квартира не е опция. Не е редно, безопасно и пр. и пр. Трябва да има близки около него.

Но иначе съм съгласна в Миленака - случаи много, възможности различни, не е нужно всеки да изброява кого и колко време е гледал. В темата говорим за този конкретен.

Баща ми е с много тежка животоспасяваща операция, след която имаше 8 маркуча/дренажи да изтича гной. Значи дори и той след месец нямаше отворени рани. Авторката е написала, че жената се е позастояла у тях и не е описвала тежки ситуации, които да налагат тяхното оставане вкъщи, ходили са си на работа.

# 182
В София по някакви бегли сметки, престоят за месец в супер скапан хотел е поне 1500 лв.

# 183
  • Варна
Не беше скапан хотела, видях снимки. И никой не е казвал, че е евтино. Понякога спокойствието има висока цена. Явно на авторката й е дошло много нагорно вече щом е предложила да плащат хотел или квартира. Те да плащат, не свекървата.

# 184
Е да де, но явно не е било толкова нанагорно, че да плати хотел, затова с цялата си наглост са я пратили при приятелката.
Чиста работа. И безплатна.

# 185
  • Варна
Там вече не е много ясно как е станала връзката. Авторката написа само "оказа се, че има приятелка..."

Не бих се учудила, ако синът има пръст също в това. В крайна сметка един хотел ще излезе И от неговия джоб, а щом за няколко години живот в столицата има жена и дете и не му пречи да се гъчкат в гарсониера, аз си правя не много ласкави изводи за него. Сто на сто е приветствал решението да спести някой лев от хотел. С такова усещане оставам аз.

# 186
  • София
Може ли аз да ти отговоря, Абсурт?

Баща ми беше около седмица в болница. Майка ми ходеше да го обгрижва денем, а нощем спеше в дома на кръстницата ни. Междувременно уреди нещата с хотела. В момента, в който го изписаха, се настаниха двамата на хотел. Между 2 и 3 седмици живяха там, в близост до болницата и всеки втори ден баща ми ходеше за превръзки и ако се наложи, за изследвания. И за миг не пожелаха и двамата да останат в дома на кръстницата ми, който е голям, а тя е сама. Или в дома на кумците им, също голям, а те са по цял ден на работа. Въпреки че и от двете места искрено желаеха да помогнат и поканите им не бяха проформа. Майка ми не пожела, защото си знаеше, че колкото и да са близки ще има напрежение някакво, а и не ставаше дума за ден или два.
Това какво общо има със ситуацията, която обсъждаме?
Родителите ти са двойка, майка ти се грижи за баща ти-плътно до него 24/7.
Имат пари да живеят на хотел и да се хранят навън, и да се придвижват с таксита до болницата и обратно.
Мислиш ли, че има нормална жена, която да се откаже от тази възможност и да се завре в гарсониерата на снахата, за да я сложат да спи на едно легло с пораслия й син?
Аз твърдя, че трябва да има поне 2 жълти книжки, за да преклони глава и да приеме, ако има друга възможност.
И да- авторката добре описа ситуацията:
"Накрая аз не издържах и помолих мъжа ми да й намерим квартира или хотел. Оказа се,че тя има близка приятелка, която живее сама в голям апартамент, при това близо до болницата. Мъжът ми се съгласи и я закара там

Нужно ли е още някакво обяснение?

# 187
Освен да те помоля да си прочетеш отново поста, друго не ми остава.
Значи, приятелка ще приемеш, барабар с майка й, ако ще да се изчаквате с часове пред тоалетната, но майка си/свекърва си няма, ако не ти е голям апартамента дотолкова, че всички да сте в отделни стаи?
Някакси не го вярвам, ама щом казваш.......

Е аз ако мога да пиша, значи мога и да чета Simple Smile. Казах, че майка ми няма да остане у нас, ако сме с малък апартамент, дори да й го предложа 228 пъти. Нито аз ще отида у сина си при подобни обстоятелства. Също така казах, че и сега сме трима души вкъщи и не виждам да правим опашка пред тоалетната. И не, ако съм в гарсониера и свекърва ми не са й необходими грижи и има приятелка с широк апартамент, ще я помоля да отиде при нея. Аз с нея си говоря достатъчно директно, та да има обидени, а и не смятам, че тя ще се обиди. Нито пък ако свкърва ми има малко пространство за живеене, а аз съм след операция, ще се чучна там да си спим в една стая.

# 188
  • Варна
Ох, Абсурт, с теб явно няма смисъл да се дискутира...

Е да де, но явно не е било толкова нанагорно, че да плати хотел, затова с цялата си наглост са я пратили при приятелката.
Чиста работа. И безплатна.

Точно така. ПратиЛИ. И безплатната опция е от полза и за двамата. Тук обаче това се пропуска и се плюе само по лошата снаха. Аз затова казах още в първия си пост, че за мен няма невинни, няма и виновни. Има кофти ситуации и кофти решения. За всички.

# 189
  • София
Ох, Абсурт, с теб явно няма смисъл да се дискутира...
Ами, дискутирай случая, не ситуация с други параметри и ще се получи. Simple Smile
Ама, ти караш на принципа "А, вие защо биете негрите!?" Simple Smile

# 190
Ами, птица, то тука бая съчинения вървят. Някои още разправят, че и детето било измислица, въпреки че някой спомена, че от предишни публикации на авторката е ясно, че дете има.
Защо говориш глупости? Кой все още твърди, че детето е измислица?

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 21:41 от tainichka

# 191
Авторката със сигурност има дете,но за мъжа  не се знае.

# 192
  • Варна
Ами, Тайничко, твоята работа май е гузен негонен бяга, защото един от въпросните постове май беше твой..  Както и да е. Погледни страница 10, постове 135 и 137 май бяха. В единия се казва, че дете има, а в другия някой не се е светнал още.

# 193
Ами, Тайничко, твоята работа май е гузен негонен бяга, защото един от въпросните постове май беше твой..  Както и да е. Погледни страница 10, постове 135 и 137 май бяха. В единия се казва, че дете има, а в другия някой не се е светнал още.
Постът ми за детето е само един. След разяснението на Дари, че има дете, нищо повече не е казано.

Само ти се изцепи, че все още някой твърдял за детето нещо си. И защо си измисляш?
Нещо написано на 10 страница е едно. Някой все още твърдят е друго.

# 194
  • Варна
Няма да влизам в дребнави спорове с теб. Погледна ли цитираните от мен постове? Ако междувременно не са редактирани, разбира се.

Относно измислиците, тука вървят с пълна пара. Намери си друг да се заяждаш. Имаш богат избор.

Общи условия

Активация на акаунт