Скарахме се заради свекървата:(

• 16 938
  • 575
  •   1
Отговори
# 345
  • София
За майка ми - отговорих.
За свекъра ми - също.
За петата братовчедка не съм, време е някой да ме попита за нея, да се отчета, че е важно.

# 346
  • France
Ако твоята майка бе оперирана, а той ти каже "Виж, тясно ми е, неудобно ми е, едно кафе не мога да изпит сутрин... Намери квартира или хотел на майка си.", ти ще умираш ли от любов и нежност към него?!

Този въпрос се заобикаля отдалеко и на пръсти от всички, които намират реакцията на авторката за нормална.
Миналата зима, го изживях "на живо" този казус. 2 седмици се върнах в калния ми роден край за да помагам докато закрепнат нещата. Осигурих помощ, срещу заплащане за още 2 седмици, после родителите ми дойдоха в Париж за месец, от който 1 седмица бяхме при родителите на ММ, а останалите 3 - всеки week-end излизахме на хотел за да си починем от теснотията. И това при положение, че имаме 3 стаен апартамент с отделна кухня. Ако имахме гарсониера нямаше да се получи. Други подробности да искаш?

# 347
Честно казано и аз мисля, че именно авторката е направила разпределението именно с цел, майката на мъжа й да не се застоява и за всички да е ясно, колко е неудобно. Мъжете не се занимават с тия неща, още по-малко гостите.
Ех, тези мъже за нищо ги нямате. .. цт цт цт. И след като те за нищо не стават, цялата отговорност се слага върху жените. И им се вменяват всякакви подмолни и макиавелски похвати. Интересно, в какви семейства живеете, за да ви хрумват подобни повествования.
Друго още по-интересно е, че потребителките, които са го изживявали, влагат много по малко драматизъм - аз, lyn и 13. Това е част от живота. Не най - веселата му част, но трябва да се мине и от там.
Никога не бих жертвала комфорта на ММ и сина ми в продължение на месеци. Това просто не е вариант. Но явно в този форум жените, освен, че са отговорни за всичко, трябва и да са напълно жертвоготовни. Как може да поиска авторката да заживее нормално! Дай да я убием с камъни.
На мястото на мъжа бих взела кредит, който ще изплащам, за да платя хотел, отколкото да създам подобна безумна ситуация. И вместо да се сърди като примадона, да мисли в перспектива. Майка му ще става все по-стара и циклично ще има нужда от помощ. И ако няма роднини в провинцията, какво трябва да се направи, за да тази бутафория да не се повтаря.
Вина има първо лошата ни здравна система, второ мъжът - неудачник, който не съумява да осигури най-базови неща на най-близките си.
Мъжът ми за нищо го нямам и за нищо не става?! В какво семейство живея... Я пак...!?
Моля, махленските заключения да ги запазите за обкръжението си.
На мястото на съпругът на авторката бих купила четиристаен апартамент или дори къща, за да живеем нормално и човешки и без майка ми, но не съм на негово място.

# 348
  • София
Скрит текст:
Ако твоята майка бе оперирана, а той ти каже "Виж, тясно ми е, неудобно ми е, едно кафе не мога да изпит сутрин... Намери квартира или хотел на майка си.", ти ще умираш ли от любов и нежност към него?!

Този въпрос се заобикаля отдалеко и на пръсти от всички, които намират реакцията на авторката за нормална.
Е, с подковани ботуши ли да тропна, за да се чуе, че дори няма да чакам Уишмастъров да повдигне този въпрос, а сама ще измисля вариант, който да е разумен, прагматичен и устройващ всички ни? И да, намирам, че мъжът ми има пълното право да иска да се чувства комфортно в дома си. Естествено, че ще избера вариант, в който няма да се налага да се мъчим всички като грешни дяволи

Не, достатъчно е само да не заобикаляш въпроса. Peace
А, ти точно това правиш.
Имаме ситуация с определени параметри и действия на участниците според параметрите.
За да изберат този вариант, значи другите не са им били по джоба.
За да не отиде майката при приятелката си, значи просто тя не я е поканила.
Та, въпросът е, ако собствената ти майка се окаже в
Скрит текст:
това положение,
-ще откажеш да я приютиш?
-ако мъжът ти поиска да я изриташ, ще го направиш ли?

Lyn, Миленака, това не са отговори на въпроса, а чисто заобикаляне.
Не питам дали майките ви биха искали да дойдат при вас- ясно е, че отношенията ви не са особено близки- като при мен с майка ми, та ми е познато.
Въпросът е, ако изпаднете в същата ситуация, която обсъждаме- да няма друго решение, какво правите?
Приемате ли ги, оставяте ли ги да мрат, ако не намерят някоя приятелка да се смили да ги приюти?
Как бихте реагирали, ако сте се прежалили да ги приемете, а мъжът ви ги изгони, вече губи значение, като гледам какво дърпане е да минете встрани от въпроса.
Филомена, всъщност си случила и на мъж, и на свекъри, щом са приели родителите ти, а не са донесли от сто кладенеца вода, за да ти покажат колко им е дискомфортно.
Нещо, което ти упорито внушаваш на авторката, за да се чувства права в решението да изгони жената.
Това не го разбирам от какъв зор го правиш, но няма значение

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 15:03 от absurT

# 349
  • Варна
Все пак авторката е предложила да намерят хотел или квартира, така че не може категорично да се каже, че тези варианти не са им били по джоба.

Айде, започна се с махленските обиди...

# 350

Не, достатъчно е само да не заобикаляш въпроса. Peace
А, ти точно това правиш.
Имаме ситуация с определени параметри и действия на участниците според параметрите.
За да изберат този вариант, значи другите не са им били по джоба.
За да не отиде майката при приятелката си, значи просто тя не я е поканила.
Та, въпросът е, ако собствената ти майка се окаже в
Скрит текст:
това положение,
-ще откажеш да я приютиш?
-ако мъжът ти поиска да я изриташ, ще го направиш ли?

Добре, де,  кое не е по джоба чак толкова? Бърза справка в airbnb ми показва, че апартамент с 1 спалня и холохухня в Люлин струва 15 лв на вечер.

# 351
  • София
Съвсем ясно написах, че приятелката на майка ми даже не би приела пари.
За да не отиде първоначално свекървата при приятелката, се сещам за два варианта :
1. Приятелката не я е поканила;
2. Приятелката я е поканила, но свекървата е казала, че ще бъде н апартамента на снахата.
И в този случай факс не съм получила, не знам кой от двата варианта е.

# 352
  • France
Все пак авторката е предложила да намерят хотел или квартира, така че не може категорично да се каже, че тези варианти не са им били по джоба.

След цели 24 страници! Много даже Joy

Абсурт, свекърите приеха нас за гости, не родителите ми. Беше между Коледа и Нова година и нищо общо нямаше с дядовата ръкавичка вкъщи. Да, случила съм на мъж, но не бих го поставила в положението на авторката. Едно е да живееш в гарсониера с болен човек поне месец, друго е в мааалко по-голям апартамент от понеделник до петък, с почивка всеки week-end. Затова и си позволявам да съдя мъжа от историята. За мен той не си е свършил работата. И по-лошо, сърди се като 3 годишен, а ни предприема нищо за да това да не се повтаря.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 15:21 от Philomena

# 353
Въпросът е, ако изпаднете в същата ситуация, която обсъждаме- да няма друго решение, какво правите?
Винаги, ама винаги има и друго решение. Какво значи "същата ситуация"? Да живея в гарсониера? Или да имам за мъж Мунчо, който е безработен редовно, както се вижда от по-стари постове на авторката и на когото мозъчето му стига само до дивана, на който да се гушне до мама? Това, последното, няма как точно на мен да ми се случи. Но, ако живеех в гарсониера и се наложеше майка ми да има нужда да остане за помощ след болница, НЕ БИХ СЕ ГЪЧКАЛА С НЕЯ В ГАРСОНИЕРАТА. Бих измислила различни варианти - да платя на познат, при когото да я настаня; да замина аз при нея за определен период, за да се погрижа за нея; да платя на човек, който да се грижи за нея в нейния собствен дом. Както виждаш, варианти има. Но, не НЯМА ДА СЕ НАВРЕМ 4-МА ЧОВЕКА В ГАРСОНИЕРА, ЗА ДА СЕ МЪЧИМ ДРУЖНО.

# 354

След цели 24 страници! Много даже Joy
И как така се сдържахте, толкова много страници?
Обикновено или поне спрямо наблюденията ми, хора които живеят в едностаен апартамент не го правят от мазохистична ексцентричност, а от липса на пари.
Хотели, квартири, апартаменти под наем и пр. и пр. - всичко е с пари, които колкото и нищожни да са за някого, за други са може би половин заплата, а може би повече.

# 355
  • София

Добре, де,  кое не е по джоба чак толкова? Бърза справка в airbnb ми показва, че апартамент с 1 спалня и холохухня в Люлин струва 15 лв на вечер.
Интересно, не можах да намеря такава оферта, но нали не мислиш, че жена след операция може да се остави сама веднага след изписването?
Всъщност, всичко може, излишно е да повтаряме едни и същи неща.

# 356
Права си, че всичко е с пари, Тес. И точно затова, мъжлето на авторката, вместо да беше седяло системно безработно, както самата тя пише в по-стари постове, да си беше мръднало гъзеца, да изкара някой лев, вместо сега да хлипа как гадната му жена, в чийто апартамент живее, не иска да приюти майка му.

# 357
Мен ще ме е срам да отида при приятелка в такава ситуация не заради мен самата, а заради сина и снахата. Няма да искам да ги излагам. При живи и здрави син и снаха да ходя като натрапник в  дом на приятелка.
Веднага казвам, че няма да остана и у тях  при такива обстоятелства. Ще си отида у дома и ще се оправям сама, ако ще и да  умирам. Но и ще забравя, че  имам син.

# 358
Права си, че всичко е с пари, Тес. И точно затова, мъжлето на авторката, вместо да беше седяло системно безработно, както самата тя пише в по-стари постове, да си беше мръднало гъзеца, да изкара някой лев, вместо сега да хлипа как гадната му жена, в чийто апартамент живее, не иска да приюти майка му.
Ако е вярно, че въпросният мъж е перманентно безработен, няма как да не се съглася.
Абе, мизерия. Дано майка му е жива и здрава и да се е прибрала у дома.

# 359
Жената питаше как да се сдобри с мъжа си,обаче според форума с такъв мизерник няма какво да се сдобрява. Може и така да е, кой знае...

Общи условия

Активация на акаунт