Скарахме се заради свекървата:(

• 16 943
  • 575
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз да питам - детето /на крушовия, не на ЛГ lisa_sf/ сега като е ваканция къде е - при албиона или в къщата на Даска Или още е у баба си? Satisfied Даска какво му купи за НГ?
Кюфтета, много ясно.
То с кюфтета ще го нагости вечерта + кремчета в грозни купички, които то милото не понася по очевидни причини. Satisfied Това е ясно. Ама аз за подарък питах. Колело може би? Или Жип с шофьор Bowtie

# 331
# 332
  • София
JoyJoyJoy Поне се е кръстила подобаващо!

# 333

Мъжът с вторичните женски полови белези ли? Няма скука в този форум Joy

# 334
  • София
Аз си искам следващия сезон от мелодраматичната сага за мунчо в базата, МА, бабата шаманка и разлигавеното хлапе! SatisfiedBowtieTrollfaceTrollfaceTrollface

# 335
Как да не сме давали решение? И аз, и още хора написахме, че при приятелката е най-практичното решение.
  Идентифицирате се със снахата - засега. А бихте ли приели при себе си оперирана приятелка. Всъщност имате ли приятелки, които ще ви приберат в такава ситуация?

# 336
Здравейте!
Изчетох доста от темите за свекървите и реших да пусна нова тема. При мен случая е по-особен и за първи път попадам в такава ситуация.
Мъжът ми и роднините му са от провинцията, аз съм от Сф. Живеем в малка гарсониера, в която холът ни е и семейна спалня и кухня. В детската стая пък е гардеробът с моите дрехи. С една дума- теснотия.
За нещастие, свекърва ми се наложи да я оперират тук в Сф. Изписаха я след 5 дни от болницата и тя дойде у нас. Наложи се дълго време да й правят превръзки.С мъжа ми спаха на единственото легло- диван в хола. А аз всяка сутрин не смеех да вляза в кухнята да не ги събудя. Беше тясно и ужасно, не можехме да си ползваме нито кухня, нито хол. Накрая аз не издържах и помолих мъжа ми да й намерим квартира или хотел. Оказа се,че тя има близка приятелка, която живее сама в голям апартамент, при това близо до болницата. Мъжът ми се съгласи и я закара там. Обаче тук почнаха проблемите ни. Изведнъж започна да ми се сърди,не говори с мен.... Като го попитах какво става,той ми каза,че съм изгонила майка му, след операция. Била съм лоша, дразнела съм го. Дразни се,че го питам за състоянието й.
Нещата загрубяха.....Реших да си мълча докато му мине, но.....не му минава. ..
Мислите ли,че може да се разделим заради нея? Той много злобно започна да се заяжда с мен. Объркана съм, дайте съвет,споделете опит🙏🤔
Ако твоята майка бе оперирана, а той ти каже "Виж, тясно ми е, неудобно ми е, едно кафе не мога да изпит сутрин... Намери квартира или хотел на майка си.", ти ще умираш ли от любов и нежност към него?!

# 337
  • София
Как да не сме давали решение? И аз, и още хора написахме, че при приятелката е най-практичното решение.
  Идентифицирате се със снахата - засега. А бихте ли приели при себе си оперирана приятелка. Всъщност имате ли приятелки, които ще ви приберат в такава ситуация?
Писах, че имам, да.

# 338
Мисля, че ако детето на най-добрата ми приятелка вече живее отделно и тя е сама в апартамента си, ще ме покани. Ако аз съм на мястото на приятелката и живея сама, ще се зарадвам на компанията. Да речем съм на 65 г. и сама - ще умирам от скука и ще търся с кого да си говоря. Joy

# 339
А бихте ли приели при себе си оперирана приятелка. Всъщност имате ли приятелки, които ще ви приберат в такава ситуация?
Да. Да.

# 340
  • France
Честно казано и аз мисля, че именно авторката е направила разпределението именно с цел, майката на мъжа й да не се застоява и за всички да е ясно, колко е неудобно. Мъжете не се занимават с тия неща, още по-малко гостите.
Ех, тези мъже за нищо ги нямате. .. цт цт цт. И след като те за нищо не стават, цялата отговорност се слага върху жените. И им се вменяват всякакви подмолни и макиавелски похвати. Интересно, в какви семейства живеете, за да ви хрумват подобни повествования.
Друго още по-интересно е, че потребителките, които са го изживявали, влагат много по малко драматизъм - аз, lyn и 13. Това е част от живота. Не най - веселата му част, но трябва да се мине и от там.
Никога не бих жертвала комфорта на ММ и сина ми в продължение на месеци. Това просто не е вариант. Но явно в този форум жените, освен, че са отговорни за всичко, трябва и да са напълно жертвоготовни. Как може да поиска авторката да заживее нормално! Дай да я убием с камъни.
На мястото на мъжа бих взела кредит, който ще изплащам, за да платя хотел, отколкото да създам подобна безумна ситуация. И вместо да се сърди като примадона, да мисли в перспектива. Майка му ще става все по-стара и циклично ще има нужда от помощ. И ако няма роднини в провинцията, какво трябва да се направи, за да тази бутафория да не се повтаря.
Вина има първо лошата ни здравна система, второ мъжът - неудачник, който не съумява да осигури най-базови неща на най-близките си.

# 341
  • София
Ако твоята майка бе оперирана, а той ти каже "Виж, тясно ми е, неудобно ми е, едно кафе не мога да изпит сутрин... Намери квартира или хотел на майка си.", ти ще умираш ли от любов и нежност към него?!

Този въпрос се заобикаля отдалеко и на пръсти от всички, които намират реакцията на авторката за нормална.

# 342
Мисля, че ако детето на най-добрата ми приятелка вече живее отделно и тя е сама в апартамента си, ще ме покани. Ако аз съм на мястото на приятелката и живея сама, ще се зарадвам на компанията. Да речем съм на 65 г. и сама - ще умирам от скука и ще търся с кого да си говоря. Joy
 За болести - за това говорят предимно болните 65 годишни.
  А Миленака е съм я запомнила , че гости не приема вкъщи. Би ли приела тежко болна приятелка ? И много хора във форума  се гордеят , че са самодостатъчни и темерути, и нямат много близки приятели . Съмнявам се с такива качества , че са изградили толкова предани приятелства - да са готови да приберат болен приятел или някой тях да приеме.
  Много хора едвам изтърпяват тежко болни родители , съпрузи , а какво остава за приятели. Всъщност за мен е по- неудобно да причинявам затруднения на приятел в такъв момент.

# 343

Този въпрос се заобикаля отдалеко и на пръсти от всички, които намират реакцията на авторката за нормална.
Е, с подковани ботуши ли да тропна, за да се чуе, че дори няма да чакам Уишмастъров да повдигне този въпрос, а сама ще измисля вариант, който да е разумен, прагматичен и устройващ всички ни? И да, намирам, че мъжът ми има пълното право да иска да се чувства комфортно в дома си. Естествено, че ще избера вариант, в който няма да се налага да се мъчим всички като грешни дяволи

# 344

Майка ми първо няма да дойде у нас. Но ако хипотетично дойде и мъжът ми каже това, ще го намеря за съвсем нормално и ще потърсим решение.

Общи условия

Активация на акаунт