Скарахме се заради свекървата:(

• 16 964
  • 575
  •   1
Отговори
# 300

Аз питах, ама не получих отговор- дали би изгонила собствената си майка?
А, представя ли си, че нея я изгонят по същия начин?

Тук се дадоха много съвети и за преподреждане на обитаването, за да се издържи по- лесно, а също така и да отиде жената с детето при родителите си, щом са в София също и така да си помогнат в трудностите.

1. Това не е изгонване, а намиране на по-разумно и прагматично решение на ситуацията.
2. Ако приемем тезата, че свекървата е изгонена, би трябвало да тълкуваме и съвета авторката да напусне собствения си дом и да отиде при родителите си за изгонване.

# 301
Извинявай, не се заяждам, но пак драма чета в поста ти, Тесс.
Изненадващи ситуации и проблеми изискват също така изненадващи и бързи решения... Налага се да се действа нетипично за ежедневието изобщо. Има начин и решения за всичко. И представи си такива, щото да не налагат спартански изживявания на потърпевши и роднини. Доколкото е възможно, разбира се. Без неудобства няма как, но можем да си спестим някои., които можем  Simple Smile нали така?
Аз също не се заяждам, но драма в поста ми няма. Има житейска ситуация не само за това семейство, а за много българи.
Дори точно тези да не са на прага на бедността, много други са и освен в така създалата се ситуация да се натъпчат нечовешки, друг изход нямат.
Ако не познавате такива хора и ви е широко около врата, тогава напълно разбирам защо само "драма" съзирате.
И пак - не дадохте решение, а отново теории за "действия нетипични за ежедневието...", е хубаво де, какви са те, не казвате?
Никой не иска да живее в драма и водевил, никой не иска да спи до майка си и баща си, никой не иска живот в боксониера. Всички искаме да сме здрави, красиви и богати.

# 302
  • София
Как да не сме давали решение? И аз, и още хора написахме, че при приятелката е най-практичното решение.

# 303
Да, явно звуча минимум като принцеса Stuck Out Tongue Winking Eye, нооо не съм.
Мога много да напиша за гледането на моята майка, докато си отиваше от скоротечен рак.... Но, първо нямам желание, второ темата не е моя. Ако исках, щях да пусна такава.
Само това- знам и съм го преживяла. Смятам е достатъчно.

# 304
Как да не сме давали решение? И аз, и още хора написахме, че при приятелката е най-практичното решение.
Мъхм. Дори тъпият надуваем матрак е решение, при това евтино и прагматично, което променя цялата олигофренска конфигурация.

Мржду другото, дами, докато си скубем косите, прави ли ви впечатление, че авторката не участва в дискусията?

# 305
  • София
бъръльо, на млади години и с никаква умора най-лесно е да помогнеш. Аз съм писала и преди - на мен в момента едвам ми стигат силите да си гледам децата и за тях си ги пазя. Нямам възможност да поема нищо подобно на това, което авторката е поела. Защото категорично не бих се справила, ще истерясам и няма да съм от полза на никого. Толкова ли е трудно да си представи човек, че може да имаш някакви граници на сили, нерви, време, търпение...?
Представям си, да. Ама си представям и другото, толкова ли ти е трудно да разбереш. Аз, не ти, а аз.
И, да, изключително лесно е 24 годишно момче да къпе чужд дядо и да сменя памперси, така е.
Сутрешното кафе и ходенето до вецето за седмица-две са по-неотложни от свекито. Решение не е да се хързулне на чужд човек за бес пари, сори.

И аз не разбирам какво им е пречело да купят тъпия надуваем матрак.

# 306
Е, то това решение си го е взела свекървата сама.
Къде й е грешката, че от самото начало не е отишла там ли?
1. Може отдавна да не са поддържали контакт и да й е било неудобно да звънне "Ленче, болна съм, може ли да остана у вас за две седмици?
2. Вероятно не е предполагала, че престоят у сина й ще се проточи;
3. Като е видяла, че се проточва времето сама е звъннала и отишла при приятелката
4. Матракът е решение, което е трябвало да бъде взето от домакините! Като ми идват гости от провинцията с преспиване АЗ, като домакиня преценявам кой и къде да настаня, не очаквам от гостите си да се самонастаняват.

П.п. Много от нас са гледали тежко болни хора, но това няма общо с настаняването на свекърва/свекър, някой, който не ти е майка или баща у вас и отношението към него. Съболезнования за майка ти.

# 307
За без пари, не. Но ако се плати на този чужд човек адекватно, решението е ок.

Ами, Тес, синчето да беше взело някакво разумно решение като домакин. Или мозъчето му стига до "да се гушкам с мама на дивана"? Аргументът за собствеността не важи тук, защото в противен случай, би трябвало всички жени, които живеят в домовете на мъжете си, да не смеят една вилица да купят.

# 308
  • София
Ама не са ѝ платили на приятелката, нали?

# 309
Матрак с какво ще реши проблема на авторката? Щеше да е по удобно и по широко за болната и сина, но на авторката с какво щеше да и помогне?

# 310
  • София
Приятелите ми биха се обидили, ако им предложа пари. Едната приятелка на майка ми - също. Не е сигурно, че предлагането на пари е удачен вариант в случая.

# 311
Как да не важи аргумента? Жилището, което наричам свое, е точно на мъжа ми. И да, когато идват МОИ роднини или приятели, аз ги настанявам, както и неговите, защото аз съм домакинята в този дом. Мъжът ми, като типичен мъж не се занимава с такива неща - разпределение и оправяне на легла.
Затова точно смятам, че грешката със спането, липса на матраци и пр. е на авторката, като домакинята в този дом.
Също така, както вече писах по-назад, според мен нарочно не е осигурила по-удобно място, за да не се застоява свекървата.

# 312
  • София
Темата е от вчера и вече е на страница номер 21! Авторката последно е влизала във форума: " Последно активен нд, 22 дек 2019, 08:24" т.е. тази сутрин. И за тези 21 страници не сметна за необходимо да пише в собствената си тема нито веднъж след първия пост, за да внесе малко яснота, да отговори на някои въпроси, камоли да каже какво е развитието между нея и мъжа й.
Това не го разбирам?!
Rolling EyesDizzy FaceFlushed

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 13:23 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 313
Да, доста тъпо. 🤦‍♀️

# 314
Ама не са ѝ платили на приятелката, нали?
Нямам представа. Авторката какво е написала по въпроса?

Затова точно смятам, че грешката със спането, липса на матраци и пр. е на авторката, като домакинята в този дом.
Мъжът не е ли домакин в този дом?

Афродита, не се чуди. Даскалски номера, нищо ново.

Общи условия

Активация на акаунт