Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 85 645
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
А аз някак постепенно свикнах да ги държа в един цилиндричен икейски сушилник с дупки всички тези черпаци, дървени и други бъркалки, решетести лъжици, щипки и тн пособия. Стои накичен като ваза между котлоните и мивката, много ми е удобно. При готвене и сервиране на храната просто се пресягам и си взимам каквото ми трябва. Вече не бих се върнала към варианта да ги прибирам в чекмедже, не че в настоящата ми кухня имам свободно такова.

# 556
Всички такива джаджи, при мен са в един голям правоъгълен панер. Е, не са подредени, но лесно се намират. Дърпам панера, ровя и прибирам.

# 557
И на мен не ми е удобно да са наредени в чекмедже, особено тези които ползвам най-често. До момента най-добре ми е с две еднакви керамични халби, в които са сложени като във ваза черпаци, дървени  и решетъчни лъжици, шпатули и подобни. Халбите си ги харесвам много и са ми и за декорация, та не ме дразнят. В чекмедже съм оставила само неща които ми трябват рядко, то за тях все тая дали са подредени или не. Нож за пица, лъжица да сладолед и подобни, те не ми трябва да са ми точно пред очите като не посягам към тях по цели месеци.

# 558
Снощи нямаше как да снимам , ето така са , малко е тъмно , но да се придобие представа става
Скрит текст:

# 559
А аз някак постепенно свикнах да ги държа в един цилиндричен икейски сушилник с дупки всички тези черпаци, дървени и други бъркалки, решетести лъжици, щипки и тн пособия. Стои накичен като ваза
Скрит текст:
между котлоните и мивката, много ми е удобно. При готвене и сервиране на храната просто се пресягам и си взимам каквото ми трябва. Вече не бих се върнала към варианта да ги прибирам в чекмедже, не че в настоящата ми кухня имам свободно такова.
tetka_the_best, предполагам в такъв сушилник, като моите. На мен драмата ми е, че хем не съм много по стоенето в кухнята, хем пък обичам, като взема нещо да правя, всичко да ми е под ръка и удобно. И съм се докарала до там, че по плотовете имам тонове цигания, която ме дразни. Та съм в дилема: как хем да са ми под ръка Сичкото джиджавка, хем да ги разкарам от там и да не ми се въртят постоянно пред очите, че ме дразнят?Joy Чудя се къде да си добавя чекмеджета, струва ми се, че те ще ми решат проблема. Имам малко място в края на шкафовете, там стърчи плотът, под него отдолу е празно, има само нещо като малко плотче/масичка на четирикракото ми приятелче, дето си отиде. Хем да я махна, хем ръка не ми се вдига, защото си казвам, ами, ако си намеря друго приятелче? Въпреки че засега грам желание нямам за това. Драми куин......и решение се не види. Simple Smile И, дето казват хората - голям залък хапни, голяма дума не казвай. Преди време се възмутих от подобни плотове на наши познати, пълни с какво ли не, хич не ми хареса така, и съм казала нещо от сорта "тия пък цялата цигания изкарали на показ", та сега ми го припомнят вкъщи.Blush Добре че от другата страна имам празно място, където може да се сложат зеленчуци, да се режат, да се меси и т.н. Но определено са за разкарване етажерчицата и металните сушилници пред нея. Ако му измъдря начинЪт, ще се похваля! Grinning
Скрит текст:

# 560
При мен всички такива са в чекмедежта.
Обемните и дълги: черпаци, бъркалки, преди и тн. са в скрито чекмежде в шкаф под котлоните, а по-малките в обикновено чекмедже с органайзър.
Много мразя посуда на кухненския плот и затова всичко тикам вътре.

# 561
Ако в кухнята има някъде подходяща ниша, може да се ползва такава количка. Много е удобно. Количката си стои прибрана и не се вижда, плотът е празен. Всички прибори и подправки за готвене са в количката, тя се вади само по време на готвенето и после пак се прибира. Например тези икейски колички с по-дълбок борд, нищо не изпада от тях.

# 562
Не се ли цапат така нещата в тези колички като са открити?

# 563
Прашасват естествено. Нищо открито не ползвам и не препоръчвам по тази именно причина.
Тия колички стоят красиво само на картинка в списанието.

# 564
Преди 20г. като млада домакиня много исках от тръбите над котлона, на които висят всички бъркалки, джиджавки, шпатули и тн. Беше и модерно.Купих ги всички вднакви и красиви.
Е, опитът показа, че прашасват ужасно, омазняват се и постоянно изглеждат зле и трябва непрекъснато миене.
Вече всичко е прибрано , на плота нищо не стои по възможност.Дори кафемашината ми е в шкаф.
В тази връзка искам да кажа, че дрешникът ми е открит, изключая плитък гардероб за обувките. Ужасно много прахоляк се събира от дрехите и върху дрехите.Особено много ли личи на черните ризи. Та някой ден ще направя нов с врати задължително.

# 565
При мен всички такива са в чекмедежта.
Обемните и дълги: черпаци, бъркалки, преди и тн. са в скрито чекмежде в шкаф под котлоните, а по-малките в обикновено чекмедже с органайзър.
Много мразя посуда на кухненския плот и затова всичко тикам вътре.

Е затова си харесвам аз чекмеджета да има повечко да си подреждам в тях. И чантите ми такива, с повече "чекмеджета", да има, че нося .......пол,винтъ къща в тях. Joy Но, като правихме кухнята, аз едно искам, майсторите друго прадлагат, в крайна сметка стана нещо средно, ама имам само едно чекмедже, там са ми приборите за храна. Иначе в единия шкаф има кошници, дето са като чекмеджета, издърпват се, на релси са. Та затова сега се чудя как да лепна една кръпка от 4-5 такива чекмеджета, тесни, но дълги в края на шкафовете, биха ми прибрали натуриите от плота. Нямам друго място.
А подобна количка купих от Икеа, но точно заради прашенето се отказах. Отиде в килера и ми върши работа - кутията с прах за пране, други кутии, все има какво да се сложи в нея.

# 566
labrex, а в тези кошници не става ли, дето са като чекмеджета.
Моето под котлоните е именно такова, вградено в голям шкаф, не е самостоятелно, просто е масивно, не е тип кошница.
Колкото до чекмеджетата: аз ги обожавам, големи, малки, плитки и дълбоки.Винаги гледам да имам достатъчно.Кухнята ми е с долни отваряеми механизми като чекмедже, а вътре има допълнително съм си разпределяла на нива , оставяйки тафт и скрити чекмеджета.
Така всичко се отваря лесно и е видимо и достъпно.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 12:25 от ДХ3

# 567
И при мен са в чекмедже. Отделно имам и органайзер, ако така се казва, за прибори и в него също има място за черпаци и други по-дълги неща.

# 568
labrex, а в тези кошници не става ли, дето са като чекмеджета.
Скрит текст:
Моето под котлоните е именно такова, вградено в голям шкаф, не е самостоятелно, просто е масивно, не е тип кошница.
Колкото до чекмеджетата: аз ги обожавам, големи, малки, плитки и дълбоки.Винаги гледам да имам достатъчно.Кухнята ми е с долни отваряеми механизми като чекмедже, а вътре има допълнително съм си разпределяла на нива , оставяйки тафт и скрити чекмеджета.
Така всичко се отваря лесно и е видимо и достъпно.

ДХ3, всичко е пълно, уж изхвърлям от време на време, тя и самата кухня - шкафовете не са много, 120 на 220, г-образна е, има вариант да се направи горния ред до тавана, 60 см са ми горните шкафчета, и това се обмисля. Абе, на вариант мислене сме, аз повече, ММ май не се е озорил. Зимата все едно нищо няма да стане, като го измъдря, обаче, вече никой няма да може да ме спре. Че сега съм малко на етап " искам, ама и аз не знам какво точно искам", с изключение на чекмеджетата. Simple Smile

# 569
О, шкафове до тавана задължително при малка кухня.Колкото до мъжете- на тях никога нищо не им се прави ако не ги ръчкаш!😱

Общи условия

Активация на акаунт