Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 86 183
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Специално за Леглото купих една камара пластмасови кутии с капаци, различни размери.
Дотогава всичко беше сортирано по цветове, но искаше, да се комплектоват по сетове - близо 3 месеца сортира, но си ги направи.
Две години по късно (в момента) отново дели всичко по цветове, а книжките съм прибрала в контейнера на бюрото.
Това с PDF-ите е добър вариант - имаме таблет, който не ползваме и ще ги кача на него.

# 361
Аз имам на таблета пдф на слксани книжки.Отдавна го открих този вариант.
Налето Лего е смесвно в огромна кутия, вече
никой не играе с него, язък!

# 362
Нашето лего е събрано в една голяма икейска кутия. Но държа да ви покажа какво му се случи при пренасянето му за лятото при бабите

# 363
  • Велико Търново
От както прочетох, че днешните деца не са креативни като редят Лего по книжки и смесих всички видове части. Сега конструират неща, които си измислят сами.

# 364
Вярно!  Аз пък някакво лего за компютър изтеглих. Там се редеше лего в нас. Няма модел, няма картинка. Сам избираше частите, цветове....

# 365
Моля някой да даде идея как да си подредя шкафчето с пликове, торбички за подаръци и найлонови торбички.

# 366
За найлонови торбички си има органайзери:
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … hki-byal/80010222
За подаръчните торбички може да ги закачиш на закачалка от вътрешната страна на вратичката на шкафа за торбички.
Ако е чекмедже - легнали на дъното, за да не се мачкат подаръчните, а найлоновите в органайзер за чорапи/кутия с много прегради.

# 367
  • Mediterraneo
Отдавна спрях да купувам найлонови торбички. Дори за плодове и зеленчуци си имам многократна мрежа. Малкото малки торбички, които влизат вкъщи, ползвам за коша в банята, а междувременно стоят в едно чекмедже.
Подаръчни торби също не събирам, в тях пълня хартията за рециклиране и хвърлям.

# 368
За пореден път съм на едно мнение с Тарталета.

Имам две НОВИ ролки в чекмеджето в кухнята - за сандвичи и за торби за боклука.
Всякакви найлонки от пазара в които съм носила зарзават и др, хвърлям веднага като се прибера.
Опитвам се и майка да отуча от това да прибира ползвани веднъж найлонки, които лепнат и намирисват / не са като нови и няма как/, но не успявам.
Аз хвърлям с кеф...боклуци не понасям. Ползвани найлонки също..брррр.
За подаръци имам 2 ролки опаковъчна хартия.

# 369
  • SF
И аз правя като вас - хартиените са ми хартиената кофа за хартиени отпадъци.
Върху найлоновите беля краставици, тиквички, хвърлям семките на чушките или ако има нещо мокро за изхвърляне. Нито са чисти, нито са здрави, за да ги пазя за по-нататъшна  употреба.
И аз имам малка ролка с нови пликчета, ако ми потрябва да опаковам нещо чисто - например да си нося маската в тях. Но като цяло не разнасям храна напред-назад и не се сещам какво да увивам в тях.

# 370
  • Mediterraneo
Намерих приложение и на стотиците латексови и найлонови ръкавици, които ползваме от март насам. При нас в абсолютно всеки магазин е задължително да сложиш гел и ръкавици. Като ги сваля, ги слагам в торбичка, която ми стои в колата. Ползвам ги за акитата на кучето, много е удобно. ММ също има торбичка с ползвани ръкавици в колата. Имаме за кучето до края на годината за сега Simple Smile

# 371
На мен ми е съвестно да хвърлям найлоновите торбички, в които съм пазарувала, без да ги използвам за нещо - слагам ги на кошчетата в тоалетната и банята, или беля зеленчуци върху тях. Държа ги в една кошница под пейката в коридора. Като цяло гледам да си нося торба от плат, но понякога забравям. Подаръчните торбички ги държа в една голяма кутия в гардероба. Те са си като нови, защо да не ги използвам.

# 372
При нас забраниха да си ползваш платнените торби във връзка с вируса и сега и ние се напълнихме с тях. Обикновено и аз по кошчетата за боклук ги слгама, беля, режа, чистя в тях, увивам я зимни обувки, я летни. Сложила съм и по десетина в куфарите с които пътуваме, друга част ги давам за рециклиране.

# 373
  • София /Абсурдистан
Каква е идеята да не се ползват платнени торби?

# 374
И аз не знам. Може би т. к. всеки я носи от дома си, слага се по линиите на касите и евентуално да не се домъкне вирус. Но това аз си го мисля. Реално не знам.

Общи условия

Активация на акаунт