Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 86 187
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Каква е идеята да не се ползват платнени торби?
Да не принасяш  бацили уж.

Аз събирам торбичките в органайзърите на Икея.

# 376
  • Mediterraneo
Дори и да са забранили да ги вкарваш в магазина, като са в багажника на колата пак ме устройват. Излизаш с количката и си прехвърляш нещата в торбите.
При нас махнаха малките колички тип кошница. останаха количките. И беше задължително да си с количка вътре, заради дистанцията, която правят самите колички между хората, предполагам.
Да не говорим, че Лидл, например, отдавна нямат найлонови торби, само хартиени. Повечето други вериги- също.

# 377
  • София /Абсурдистан
Ясно. В нашия Лидл си има найлонови торби колкото щеш.
Иначе и ние с количката до колата и там прехвърляме покупките.

# 378
Ох, от много време я следя тая тема и си трайкам. Сега вече не издържах Grin Четох преди няколко месеца книжката "Магията на подреждането" и се влюбих. Доста неща вкъщи организирах по нея. Не всичко, но се стремя натам. За съжаление на мъжа ми Laughing 
Така, за найлоновите торбички. Много ми хареса да сгъвам дрехите като авторката. Още от ученичка нещо ме човъркаше да стоят изправени в чекмеджетата. И си откраднах идейката за торбичките. Всички ги сгъвам така и стоят организирани що-годе по размер в 2 пластмасови тарелки от по-височките /мисля, че са от някакви мръвки/.  На мъжа ми му става зле като изпищя, че някое пликче не е сгънато, но заемат изключително малко място и са много прегледни. Хващаш една и вадиш, без да повлечеш останалите. Някога всичко беше натъпкано в един плик и беше ужас - оплетено, обемисто, непрегледно. Търсих да ви покажа клипче как точно ги сгъвам, но не намерих. Попаднах на по-сложни и изпипани. Много ми харесаха, между другото, но подозирам, че ще ям бой, ако се захвана и с това Smile

Ето това е методът на Марие Кондо:
https://www.youtube.com/watch?v=Lpc5_1896ro&t=4s

А пък за торбичките много си харесах тозииии:
https://www.youtube.com/watch?v=WGVBwpEZ3q4
Вкъщи обаче имаме доста и ще трябва да отделя половин ден само за да ги сгъна наново... Поне съм забранила да се купуват нови.

# 379
  • ENGLAND
И аз сгъвам дрешите по този изправения метод, само моите в къщи още не мога да ги науча, че всичко е подредено така, че да се вижда и да избират лесно, все още дърпат, не им харесва, бутат пак.
Дева съм и всичко трябва да ми е подредено, все пренареждам нещо.

# 380
  • София
И аз се припознавам в написаното от Doret. ММ ми е свикнал, че всичко си има своето място. Е, понякога се сърди, че сложи нещо в хладилника и аз след малко го премествам Grinning

Методът на сгъване на торбичките изглежда супер - подредено, заемащо малко място, но пък не мога да си представя да сгъвам всяка торбичка по 1 минута. За мен решението е да имам максимум 10 торбички, които дори и набутани пак са леснодостъпни.

# 381
  • Варна
Аз имам максимум по 10 торбички от седмичното пазаруване, ползвам ги за кошчето или като беля нещо.
Организирала съм ги в празна кутия от козметични кърпички, от тези които се издърпват. Удобно е и не ги сгъвам.

# 382
Торбички , които преценя , че могат да се ползват още по веднъж , слагам в картонената "тръба" на домакинска хартия и в такава кутия от мокри кърпички
Скрит текст:

# 383
Аз вчера се изказах по въпроса с торбичките, но тези които пазя държа в едно такова:

Скрит текст:

# 384
От къде е това?

# 385
От алито, но ако можеш да шиеш се пробвай да си го направиш ти.

# 386
Ще го поръчам, и без това поръчах всякакви други боклучета. Grinning Благодаря!

# 387
Сгъването на дрехите за японски жени е някаква мания, която напоследък се критикува. Много са ми крайни, някои вече протестират, но ако не спазват каквото ги карат, ги гонят от работа, и ги изолират от обществото си.
Особено пък любовта им към чорапите, за мен е потресаващо ненормална.

# 388
Сгъването на дрехите за японски жени е някаква мания, която напоследък се критикува. Много са ми крайни, някои вече протестират, но ако не спазват каквото ги карат, ги гонят от работа, и ги изолират от обществото си.
Особено пък любовта им към чорапите, за мен е потресаващо ненормална.
Аз се чудя колко време би ми отнело да сгъна прането по показания по-горе в клипчетата начин. Нямам нито толкова време, нито нерви. Подреждам си гардероба по обикновения начин, единствено кърпите за баня навивам на руло и слагам във висока кутия.

# 389
Моят гардероб е подреден според метода на Мари Кондо. Не се старая толкова прецизно да сгъвам като в клипчето и общо взето не ми отнема повече време от нормалното. Дрехите са разделени в кошнички по вид и цвят. Вадя и прибирам нови дрехи супер лесно без да разбърквам останалите. Вече си подреждам гардероба само когато сменям сезонните дрехи.  На мен лично ми е много по - удобно така.
Не спазвам всички правила на въпросната дама, но доста ми помогна да внеса някакъв ред у нас.

Общи условия

Активация на акаунт