Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заедно вкъщи в Пловдив

 • 4 936
 • 31
 •   1
Отговори
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 926
В тези трудни за всички нас времена, когато досегашният ни начин на живот е разтърсен до основи и сме подложени на всевъзможни предизвикателства, имаме нужда да се обединим, за да не загубим човещината в себе си и да докажем отговорността към себе си и нашите близки.

С цел да не губим време и сили в търсене на неща от първа необходимост, както и да намалим времето, прекарано навън, нека заедно и с общи усилия в тази тема да създадем база с полезна информация за хората в Пловдив, която да бъде от полза по време извънредното положение:

•   Кои са горещите телефони и социалните услуги в града?

•   На кои телефони може да се получи психологическа помощ?

•   Къде са пропусквателните пунктове и при какви условия може да се преминава през тях?

•   Кои магазини и аптеки работят и с какво работно време?

•   Към кои болници или спешни центрове можем да се обърнем в случай на нужда и особено при съмнения за заразени с коронавирус?

•   Къде могат да се намерят маски/ръкавици/дезинфектанти и на какви цени?

•   Всяка друга полезна информация, свързана с извънредното положение.


Задайте въпрос или споделете съвет с полезна информация за Пловдив!

# 1
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 926
Гореща линия за коронавирус COVID-19 за Пловдив:  0700 147 44

Кметът на район „Източен“ – Иван Стоянов призовава всички граждани, имащи сведения за самотно живеещи възрастни хора на територията на района, да подадат информация на телефон 032/601 060 или на e-mail: iztochen_bg@abv.bg.

Подаваната информация да съдържа – три имена, адрес и по-възможност телефон за връзка.

# 2
 • Мнения: 54
Онлайн магазини за хранителни стоки с доставка в Пловдив:

https://myfarm.bg/
https://www.homebag.bg
https://pingo.bg/

# 3
 • Мнения: 0
Здравейте, вече използвах за две поръчки - myfarm.bg - и съм доволна. Зеленчуците и плодовете са свежи, нямам забележки. Цените са окей, със сигурност по-достъпни от други алтернативи като farmhopping.
Искам да спомена и една готина месарница в район Южен за поръчка и доставка на месо - https://m.facebook.com/mesarnitsata/. Имат и обедно меню на добри цени. Който живее наблизо, като родителите ми, може да се разходи и на място, ако предпочита да види месото и да си избере.


Моя близка приятелка е лекарка и ми каза, че повечето частни болници в Пловдив са затворили и всички спешни случаи се насочват към държавните болници. Затова моят съвет е да отидете в държавна болница при нужда от помощ.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:27 от Tatti

# 4
 • Euskal Herria
 • Мнения: 22 952
От Община Пловдив обявиха разписанието на градския транспорт:
Цитат
Извънредното разписание на градските автобуси остава в сила до 12 април включително. 🚌

От понеделник рейсовете ще продължат да се движат с делнично разписание от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00 до 19:00 ч. В останалото време градският транспорт ще работи с неделно разписание, което е с по-големи интервали между курсовете.

https://www.facebook.com/PlovdivMunicipality/posts/2792191660876254


11 болници в Пловдив ще приемат пациенти с коронавирус - публикация от в-к "Марица" от 27.03.2020 г :
- УМБАЛ "Свети Георги"
- УМБАЛ Пловдив
- УМБАЛ "Еврохоспитал"
- УМБАЛ "Пълмед
- МБАЛ "Свети Мина"
- МБАЛ "Свети Пантелеймон"
- МБАЛ "Тримонциум"
- МБАЛ "Св. Каридад"
- МБАЛ "Свети Иван Рилски"
- Транспортна болница
- Военна болница към ВМА

https://www.marica.bg/plovdiv/zdraveopazvane/11-bolnici-v-plovdi … tovi-sa-791-legla

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:49 от Tatti

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 1 855
Една прекрасна инициатива на Bulgarian Association of Psychotherapy за безвъзмездно онлайн консултиране за всеки, който почувства нужда от разговор и адекватна помощ.
Българската асоциация по психотерапия за безвъзмездно дистационно консултиране и подпомагане по време на извънредното положение в страната ни.
Линк към сайта им: http://www.psychotherapy-bg.org/covid-19-2/
Специалистите на разположение: http://www.psychotherapy-bg.org/wp-content/uploads/2020/03/onlin … zvWuJg40NmAMMNijE

Маски за еднократна и многократна употреба на цени от 1,30 - 2лв в зависимост от бройката, продават в Тракия околовръстното бул Цар Симеон 58 в магазина на Стайлър. https://shop.styler.bg/eShop/index.php/onlines/select_item/10600 … ElnV1ywi-bLmnR5zg

# 6
 • Euskal Herria
 • Мнения: 22 952


В координационния щаб за социални услуги ще работи екип от 6 души – психолози, педагог, социален работник. От 7 до 19:00 часа всеки ден координационният щаб ще приема обажданията на хора, които имат нужда от социална подкрепа. Центърът ще работи в тясна координация с РДВР и дирекция „Социално подпомагане“, с районните кметове, ще привлече доброволци от БЧК и формированието „Пловдив 112“.


Ето къде са изградени 13-те КПП-та в Пловдив:
1. Асеновградско шосе
2. Карловско шосе
3. Голямоконарско шосе
4. Цариградско шосе
5. Кукленско шосе
6. Рогошко шосе
7. Коматевско шосе
8. Брезовско шосе
9. Пазарджишко шосе
10. Пещерско шосе
11. Изходът през ул "Дим.Талев" към Околовръстното шосе
12. Изходът от кв. Коматево към Марково
13. Изходът от кв. Прослав към село Златитрап

В статията на в-к "Марица" има информация за пропусквателния режим и за КПП-тата и в другите градове:
https://www.marica.bg/plovdiv/transport/vijte-kade-sa-kpp-tata-v … i-stranata-spisak

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 20:55 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 446
Много магазини обявиха безплатна доставка до дома, без минимална сума на поръчка.Аз лично ползвах Декатлон, Техномаркет и Комсед. Предполагам има и други такива, да ги допълни, който има информация.

# 8
 • Мнения: 1 975
Включвам се с информация относно КПП - Асеновградско. За шофьорите, тръгващи рано сутринта - почти всеки делничен ден чакането  за преминаването е близо 30 мин. в най-добрият случай! Има и 40 до 45 мин. в най-лошият. Става дума за часовият диапазон 6.30- 7.30 Simple Smile

# 9
 • Мнения: 1 747
Днес четох, че излизането вече ставало само със служебна бележка и не били необходими декларации. Дали?

# 10
 • Euskal Herria
 • Мнения: 22 952
Това е от пресцентъра на полицията - от 24.03.
Цитат
След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, уточняваме:

Променя се формата на декларацията за пътуващите.
Новата бланка е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg и прикачена под текста по- долу.  Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец ОТПАДА заверката от работодателя в точка 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.
Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни. Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.
Припомняме, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

https://www.mvr.bg/plovdiv/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 11
 • Мнения: 1 975
Скоро няма да отпадне оставянето на декларация в полицията на КПП-тата.

# 12
 • Euskal Herria
 • Мнения: 22 952
От Община Пловдив са публикували днес:
Цитат
Здравко Димитров: Затягаме мерките срещу COVID-19 в Пловдив от утре
„Затягаме мерките срещу COVID-19 в Пловдив от утре с решение на Общинския кризисен щаб“. Това съобщи кметът Здравко Димитров, след като през последните дни рязко се увеличиха случаите на заразени от коронавирус в Пловдив.

„Никакви разходки в парковете, по тепетата, край Марица и по велоалеите. Няма да работят никакви търговски обекти, освен за хранителни стоки, аптеките, банковите и застрахователните офиси, за да намалим  риска от заразата“,  обясни Здравко Димитров.

В парковете и на обществените места ще има още по-засилена полицейска охрана, тъй като достъпът и събиране на групи категорично са забранени.

„Опасно е, всеки трябва да го разбере и да бъде отговорен към себе си, близките и околните“, подчерта  кметът. По думите му единствения начин да овладеем разпространението на заразата е чрез жестоката и всеобща дисциплина.

В Пловдив няма да вдигат пейки от парковете, градините и пред блоковете, както е разпоредил кметът на Бургас.  Но ще се налагат глоби на всички граждани, които нарушават противоепидемичните мерки.

Припомняме, че кметът Здравко Димитров още в петък заяви, че е категорично против търговските обекти по Главната улица на Пловдив да работят.

Според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, освен ако деянието съставлява престъпление,  се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

https://www.plovdiv.bg/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b … %b5-%d1%81%d1%80/

# 13
 • Мнения: 1 975
До всички, чията работа налага пътуване по най-ранните часове на сутринта - 4-5ч. и живеят в и около Тракия - Гонките Продължават! Така, че имайте едно наум.
П.С. имам двама познати, даващи дежурство  и от тях знам.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 25 433
Ами сигнализирай! Да ги приберат.

Синево дали работят? След АБ трябва да заведа юношата за гърлен секрет...

Общи условия

Активация на акаунт