Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заедно вкъщи в Пловдив

 • 4 167
 • 31
 •   1
Отговори
# 15
 • Пловдив
 • Мнения: 436
Със задоволство допълвам,че Лили дрогериите имат безплатна доставка над 45 лв поръчка или 3,50 лв за по-малки поръчки.

# 16
 • Мнения: X
Синево дали работят? След АБ трябва да заведа юношата за гърлен секрет...
Всички лаборатории работят, при засилени мерки за дезинфекция. Добре е да изчакаш поне седмица след последния прием на АБ, преди изследването. А ако пробата се вземе от лекар, само да я занесеш е още по-добре, лаборантите не винаги взимат секрета както трябва.

# 17
 • Euskal Herria
 • Мнения: 20 378
Не знам дали ще е е от полза, преди няколко часа е публикувано в групата "Забелязано в Пловдив":
Цитат
Малко яснота по най-важните за много хора въпроси:
👉 Тази седмица се очаква да се обяви т. нар. "кредитна ваканция" за вноските по кредитите.
👉 Съкратените трябва да получат по една брутна заплата обезщетение от работодател.
👉 Срокът за регистрация в Бюрото по труда е до 14 дни след отмяната на извънредното положение. Не ви съветвам да чакате този срок, предишният срок беше 7 работни дни от последния работен ден. Документите могат да се подават и онлайн.
👉 Тези, които имат право на обезщетение за безработица, ще получават такова при регистрация в бюрдо по труда и НОИ. Размерът на обезщетението е 60% от средния дневен осигурителен доход и се изплаща за всеки работен ден до края на периода, на който имаме право на обезщетение.
👉 ❗️Не подписвайте анекси за намаляване на работното време и заплата, както и прекратяване на договора по взаимно съгласие, защото това ще намали значително обезщетенията, които ще получите от работодателя и държавата.❗️Работодателят има право да намали обемът на труда чрез заповед за максимум 3 месеца. Анексите ще важат и след това.
👉 Общината търси да наеме 150 социални работници, които да разнасят храна на хора, изпаднали в нужда (който свари - превари)
👉 В бюрото по труда може би все още има свободни работни места. Ако искате да работите - най-бързият печели.
👉 Използвайте времето, през което не работите, по най-добрият начин. Пуснаха се изключително много безплатни курсове, където можете да повишите квалификацията си, докато сте на борса или в неплатен.
👉 Работодателят не може да ви задължи да излизате в неплатен отпуск, това е нещо, което вие трябва да поискате и да подадете молба.
👉 Ако работодателят ви ви натиска да подписвате някакви докумени, според които вие изявявате желание за намаляване на възнаграждението, най-вероятно иска да ви прецака. Ако не сте сигурни се посъветвайте с адвокат. Една консултация ще ви струва 30-60-100лв, което със сигурност е по-малко от една заплата или с колкото там ще бъдете ощетени.
👉 Веднъж в годината имате право на социална помощ за инцидентно възникнали жизненоважни разходи. Помощта може да се отпуска веднъж годишно след депозиране на   заявление-декларация в Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ   адрес на лицата. Еднократната помощ не може да надвишава петкратния   размер на гарантирания минимален доход – 375 лв. Зявлението може да се подава и по електронен път.

https://www.facebook.com/groups/zabeliazanovplovdiv/permalink/2548587978728727/

# 18
 • Euskal Herria
 • Мнения: 20 378
Пост на Стоян Тиков - "Забелязано в Пловдив":
Здравейте на всички! Нека внеса малко яснота за преминаването през КПП-тата в града:

1) При влизане в гр. Пловдив използвайте само личната си карта(когато имате постоянен адрес в гр. Пловдив) и при приближаване към служителя я покажете с адреса към него като предварително сте я приготвили. Ако имате настоящ адрес, моля, показвайте Удостоверение от ГРАО(отново предварително приготвено). Ако нямате нито едно от двете, но живеете в гр. Пловдив, попълнете ПРЕДВАРИТЕЛНО декларация, в която вписвате настоящия си адрес. По този начин улеснявате нас като проверяващи и останалите зад вас.

2) При влизане в гр. Пловдив, когато нямате постоянен или настоящ адрес и не живеете в града , моля, показвайте декларация и служебна бележка от работодател или вписвате НЕОТЛОЖНОСТТА за пътуването ви в града(къде отивате, при кого и с каква цел).

3) При излизане от гр. Пловдив, когато постоянния или настоящия адрес ви са различни от гр. Пловдив, моля, отново показвайте САМО личната карта с адреса към проверяващия. Удостоверение от ГРАО също върши работа.

4) При излизане от гр. Пловдив, когато постоянния или настоящия адрес ви е в гр. Пловдив показвате декларация и служебна бележка от работодател или вписвате НЕОТЛОЖНОСТТА за пътуването ви извън града(къде отивате, при кого и с каква цел).

Същите неща важат и за пътниците в автомобилите, а не само за водачите им! Ако превозвате пътници, съберете предварително личните им карти/декларации и ги представете едновременно за да се спести време при проверката.

Моля, не пътувайте безразборно, освен по наистина НЕОТЛОЖНИ причини. Причини тип "Отивам до Джъмбо да купя на детето играчка" или "Отивам да си полея цветята на вилата" или "Отивам до Метро, защото има риба на промоция" не се толерират, бивате връщани и създавате излишно забаване на колоната и изнервяне на така или иначе вече нервните хора зад вас.

И на последно място-не се сърдете на нас, ние просто си вършим работата! На нас също не ни е лесно! Бъдете хора, имайте търпение и бъдете подготвени с документите предварително.

https://www.facebook.com/groups/zabeliazanovplovdiv/permalink/2549583781962480/

# 19
 • Пловдив
 • Мнения: 1 556
Моля ако някой  наясно ли е , къде могат да се видят данните ,какво  обезщетение ще получим ?
Става въпрос за тези ,който са подали документи онлайн към бюрото и НОЙ.
Когато изпратих документите ми дадоха код  за достъп ,но не знам къде мога да проверя за резултати .
Благодаря предварително за отделеното време !

# 20
# 21
 • Пловдив
 • Мнения: 1 556
Да ,излизат предишни години ,но и тази .
Интересно ми е този код който пише .
Много благодаря ,че се включихте !

# 22
 • Мнения: 1 907
На Главната работи ли нещо?

# 23
 • Мнения: 1 034
Днес ми казаха, уж от сигурен източник, че "H&M"  там работил. В сайта им пише че всички обекти в търговски центрове са затворени, но не можах да намеря  потвърждение за този магазин.

# 24
 • Мнения: 759
Миналата седмица H&M не работеше, но може да има промяна за тази...
Също миналата седмица работеха доста малко магазини, но само Daris запомних със сигурност, че работеше.

# 25
 • Мнения: 200
Доволни ли сте от онлайн поръчките на хранителни продукти? От няколко дни се чудя дали да пробвам с някой от сайтовете, доставящи за града

# 26
 • ...
 • Мнения: 260
Аз съм поръчвала сами от фермерския базар Пендара. Продуктите са им хубави.

# 27
 • Пловдив
 • Мнения: 1 154
Доволни ли сте от онлайн поръчките на хранителни продукти? От няколко дни се чудя дали да пробвам с някой от сайтовете, доставящи за града
Аз пазарувам от pingo.bg и supermagplovdiv.bg, доволна съм и от двата. Месо обаче съм купила само агнешко веднъж, беше добре, за другите меса не знам как са.

# 28
 • Мнения: 200
Благодаря ви, момичета, значи ще поръчам и аз. И хоумбаг гледам, че се използва често

# 29
 • Мнения: 190
Аз поръчах от pingo и честно казано не съм особено доволна. Едната от тарелките с месо беше с нарушена опаковка, а картофите й морковите бяха с лошо качество.

Бихте ли ми препоръчали зъболекар, който работи в момента?

Общи условия

Активация на акаунт