Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 86 182
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • SF
Моите са просто сгънати. Твърде различни модели са, за да изглеждат по един и същи начин, когато са сгънати. Освен това нося много дрехи, които трябва да висят на закачалки.

# 391
  • Mediterraneo
И моите са просто сгънати, а гардеробът ми е подреден винаги, не само като сменям сезоните. Важно е да се намери подходящият метод за съответния гардероб, Кондо далеч не е най- добрата. Да, намерила е ниша да се продава, нищо повече.

# 392
Моят гардероб е подреден според метода на Мари Кондо. Не се старая толкова прецизно да сгъвам като в клипчето и общо взето не ми отнема повече време от нормалното. Дрехите са разделени в кошнички по вид и цвят. Вадя и прибирам нови дрехи супер лесно без да разбърквам останалите. Вече си подреждам гардероба само когато сменям сезонните дрехи.  На мен лично ми е много по - удобно така.
Не спазвам всички правила на въпросната дама, но доста ми помогна да внеса някакъв ред у нас.
Може ли снимка.

# 393
Моят няма да ви го снимам ...със закачалки два реда е, то какво да му подреждам - винаги си е подреден 😉😇😆😆😆
Няма Кондо...по Тета е подреден 😄😄

# 394
Моят от години е по Кондо, ама даже не бях я чувала, когато открих че така много по-малко се разпиляват нещата, винаги са видими и е много удобно.

# 395
Много време хвърляш за нагъването обаче.
Танто за кукуригу е според мен.

# 396
1. Не се ли мачкат твърде много така?
2. Аз имам дооооста летни дрехи, които не трябва да се гладят, и са с разнообразни материи. Тези хлъзгавите, тънките, не се ли огъват, ако ги сгънеш така?
Тя във видеото показа само дрехи със сходен размер и материя.

# 397
По мой метод ги сгъвам, не е съвсем същия, става много бързо.
Най-удобно ми е с чаршафите. Преди подреждах отделно долни, горни и калъфки. Обаче имам много комплекти и губя време да ги събирам. Започнах да ги сгъвам така - най-отдолу е горния чаршаф сгънат два пъти на 2 дължина и 1 път на ширина, върху него долния пак така сгънат и отгоре редя опънати калъфките.  Сгъвам всичко на три и става плоско, точно  като топовете плат по магазините. Събират се на много по-малко място, става много бързо и не си играя да търся отделните части на комплекта из гардероба.
За дънките на мъжете се оказа, че реденето едно върху друго не работи - винаги им трябва най-долния чифт и става каша. Затова са навити на рула, наредени едно до друго и се виждат всичките. Това наложи да имаме повече на брой рафтове.
В чекмеджетата са ми като на Марито, пак за да се вижда всичко и да има пълен достъп.
В кухнята също съм с повече от нормалното рафтчета, по-удобно ми е всеки комплект да е на отделен рафт, а не да са едно върху друго и все да вдигам тежести, за да достигна нужното.
Предпочитам реденето едно до друго, а не едно върху друго.

# 398
Моят гардероб е разделен на две, на горния ред закачам блузи/тениски на мъжа ми а на долния —моите. В другото отделение сгънати са панталоните и са един върху друг по 2-3 бр. И си стоят подредени

# 399
Аз харесвам всички дрехи да са ми на закачалки и в чекмеджетата държа само бельо, шалове, пижами, клинове и чорапи.
Но имаме големи дрешници, които побират всичко.

Харесвам и рафтовете в гардеробната с кошници за сортиране.

# 400
Моля някой да даде идея как да си подредя шкафчето с пликове, торбички за подаръци и найлонови торбички.

Аз си държа найлоновите торбички в картонена кутия от носни кърпички, тези които се издърпват нагоре. Подаръчните торбички са ми в едно чекмедже на гардероба в коридора.

# 401
  • Пловдив
С гардеробите проблеми нямам аз - 3 двукрилни и един трикрилен са вкъщи - всеки си има негов Simple Smile Под гардеробите има и по 4 чекмеджета на човек - там са наредени бельо и чорапи.
Спалното бельо сгъвам на правоъгълник, приблизително колкото калъфката на възглавницата и всичко пъхам в нея - така всичко си е комплектовано, защото като типичен представител на зодия Дева, много мразя смесването на различните видове Joy
Предстои ми, да направя проект на библиотека за детската стая на сина ми - външните размери са 180/52/265 (ш/д/в). Ако някой има идеи и съвети, с радост ще ги приема Simple Smile

# 402
Много са красиви откритите библиотеки. На снимки особено...че там все са чисти и забърсани 😆☺
 Аз ставам сигурно досадна, но помисли за праха 😄😃

# 403
  • Пловдив
В сегашната стая, където са двамата имат една библиотека и три полици с книги, а останалите са в кутии под леглата... Хич не е приятно бърсането на прах, но и никаква идея нямам, къде и как да съхраняваме книгите като условието да са лесно достъпни е задължително

# 404
sweet_maniche
Аз за на каката стаята обмислям да сложа нещо такова. Вероятно ще е икеа besta, ще го съчетая някак си витринка с плътна вратичка за учебниците. Още ми е в проект де, но поне няма да има толкова прах при книгите... Евентуално

Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт