Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 86 188
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • Mediterraneo
Разбира се, че има чар, ако има кой да ти го приготвя. Хамалогия си е откъдето и да го погледнеш. Правили сме по 300 компота на сезон, отделно домати, лютеници, сладка и т.н. Цялото ти лято е уплътнено в правене на зимнина. Ами мерси съм вече. Това го осъзнах с годините пък аз. Нито имам къде да варя буркани, нито къде да съхранявам готовите и после празни стъкларии. И, между другото, и начинът ни на хранене много се промени, откакто не ядем зимнина. Към по- добро.

# 346
Напълно съм съгласна с Тарталета. Нямам какво да добавя...

# 347
  • София
Говорим за различни неща, но както и да е..
Имах пред вид , че когато ми е кеф мога да направя сладко, туршия или друго в бутиково количество. За 300 буркана и аз съм мерси.

# 348
Хората питаха къде и как съхранявате буркани, не “правите ли зимнина и ако не - защо”?
Редя ги в касетки ,които слагам една върху друга.После връщам обратно на свекърва ми,която ги пълни пак.Simple Smile

# 349
Въпросът няма много отговори - в мазе/килер/таван...кой каквото има. В хола - едва ли. Нито в коридора. Нали?

За това се "отклонихме" ...

# 350
Ок, ама няма нужда да влизаме в обяснения кой и защо не складира зимнина.
Аз с радост приемам, ще съхраня и върна бурканите ако имате за даване  Simple Smile))

# 351
  • Mediterraneo
Ами добре!
Отговорих съвсем пряко на въпроса за складирането на буркани- рециклирам, не складирам. А за зимнината стана просто нормално продължение на разговора, не тотален и безсмислен спам.

# 352
  • София
Аз трупам в един шкаф и уикенда карам на село при мама. Simple Smile Тя прави по-големи количества зимнина. Аз правя от дъжд на вятър някое сладко. Ето, сега ни дадоха една щайга с череши, не успяхме да изядем всичко и половината направих на сладко - да, станаха 2 бурканчета, но съм доволна.
ПО същество - децата имам огромни количества Лего, него о съхраняваме в едни платнени кутии от Икеа. Обаче проблем са ми книжките на Легото. Имаме страшно много от тях, различна големина са. На библиотеката не става. Пробвах в тези платнените кутии при самото Лего, не е добре - едни книжки са много големи, изпомачкаха се. Не мога да измисля.

# 353
Държа книжките в голяма пластмасова кутия с капак.

# 354
  • София
Нашите книжки са в кутии от обувки ,стоят в  гардероба.

# 355
  • София
Нашите непрекъснато се изваждат и подмятат. Не да се сглоби веднъж и да се прибере.

# 356
Книжките на Лего, разни списания за коли, комикси, албуми дето е събирал стикери са в шкафа под телевизора в стаята му. Въпреки, че сина ми е тийн не дава нищо да хвърлям.

# 357
Свалих си книжките в pdf от сайта на Лего и изхвърлих всички книжки. Но моето дете след първото сглобяване на даден комплект губи интерес. Всички части отиват в общия кош и сглобяването на този точно комплект става мисия невъзможна. Пазя pdf-ите с идеята, ако някой ден му дойде муза да сглобява комплектите, ще му ги сложа на таблета и да се оправя. Но той вече е на 12 години и май по-скоро аз ще ги сглобявам някой ден:)

# 358
Моето дете е малко за Лего и не знам точно какви са книжките, но не става ли да направиш снимки и от там да си гледа? Поне да не ги вадиш всеки път.

# 359
  • Sofia
Най-добре е Легото с книжката да са си в оригиналните кутии..Заемат повече място,но си е удобство.

Общи условия

Активация на акаунт