Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 86 189
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • München, Deutschland
Има органайзери за ножове, които седят в чекмеджето, ето така:

https://www.ikea.com/de/de/p/variera-messerfach-bambus-10204695/

Аз обаче имам доста повече от 5-6 ножа и за мен не са удобни. Ножовете държа в едно от отделенията за прибори.

# 331
  • София
За ножовете ползвам такава поставка от Икеа, а другите джаджи са в едно чекмедже, което е наделено с кутии.
Аз нямам много пособия. Не обичам да се вихря в кухнята.

# 332
Една част от помощниците ми стои на кунучки и върху релси на стената. Там са ми най-често ползваните.  Други като черпаци,  бъркалки в две ибоксови чаши (водеха ги отцедници) -  те ви клечат върхъ микровълбовата.... хич не ми е кеф да ги гледам  там,  но нямам къде,  а там са ми подръка.  Третата част,  най-рядко ползваните тъпча в едно чекмедже (общо две имам в кухнята си -  едно за прибори и едно за такива помощници).  Бях наслагала едни картонени кутии и си направих нещо като органайзер, но не особено успешно подреждане и затова  вътре е натъпкано,  но все са неща,  които рядко ползвам. Носовете държах на магнитна стойка до описаните релси,  но тя се отлепи (мм отказа да дупчи плочки) и вече  3 години и тях пидмятам в един отцедник,  гадост и неудобство.   Магнитната стойка ми беше супер удобна,  ако ще натурията да в голяма.

# 333
Имам много ножове и стоят в органайзър за вилици, лъжици.Тяхното отделение е голямо и дълго.
Пак в същото са останалите джаджи.

# 334
  • София
Сещате ли се ,коя потребителка преди време беше показала табла за легло от палети?Търся ,но не мога да открия.

# 335
Как организирате празни буркани? И изобщо буркани. Ние често си правим домашно кисело мляко и имаме доста празни или ни пращат разни сладка, компоти и пр и е голям хаос. Нямаме свободен шкаф, който да се вади, тип чекмедже.. Ще ми се да се организират някак. Направо ми призлява всеки пък като почна да ровя и всичко пада, трака, капачки... Ужас  Joy

# 336
  • София
"Организирам" ги в една дълбока пластмасова щайга и при първа възможност ги транспортираме при свеки, която ни е главният снабдител със зимнина Heart тя да си ги "доорганизира" Joy

# 337
Бурканите подреждам в касетки, сортирани по вид и размер и задължително с капачката отгоре.
После касетките една върху друга, като най-често използваният размер е най-отгоре.

# 338
Аз имам рафт за буркани в мазето, почти не правя зимнина, а купуваме редовно лютеници и сладка и се трупат. Миналата година раздавах на приятелки.

# 339
  • София
При мен бурканите седят в мазето във висок и тесен кашон,така че да не губя от вертикалното пространство. На всеки кашон има надпис за това каква големина буркани има вътре.

# 340
Някои големи ползвам за зърнени и варива, но над 95% от бурканите и стъклените бутилки ги рециклирам.

# 341
  • Mediterraneo
Радвам се, че това отпадна отдавна от бита ми. Всичко стъклено се рециклира. Зимнина не правя.

# 342
И аз така. Ям и хвърлям 
После купувам. Целогодишно всичко има. Не е като по соца.

# 343
Тук не говорим за наличност в магазините, а за съдържанието на бурканите/консервите. Предпочитам сами да си направим някой неща, а не да ядем консерванти и оцветители. Особено когато има член на семейството с хранителни алергии.

# 344
  • София
Не е въпросът в това дали го има или го няма по магазините Simple Smile
За мен в домашно приготвената зимнина, сладко, сироп има някакво особено очарование и уют Simple Smile Това го осъзнах с годините..
Иначе е ясно, че всеки може да си купи всичко от магазина вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт