Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 85 638
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • SF
С тесен гардероб е като без гардероб.

# 481
Не съм съгласна аз.

Секциите Били на Икея са 28 см дълбочина - стават. Мисля някой показа вариант с тях.

Пакс има 34 см...също става.

Ако сега има открита закачалка, то дрехите са закачени просто. Не са на закачалки на лост.

В плитък гардероб просто ще са на закачалки но с лице към вратите, примерно. Или на закачалки тип кукички. Просто ще са скрити.
Отдолу ще са обувките..отново зад врати.

# 482
...и огледало 🙂

# 483
  • Пловдив
А на Били -то могат ли да се сложат вратички?

# 484
  • София
А на Били -то могат ли да се сложат вратички?

Да, Oxberg

# 485
  • София
Не съм съгласна аз.

Секциите Били на Икея са 28 см дълбочина - стават. Мисля някой показа вариант с тях.

Пакс има 34 см...също става.

Ако сега има открита закачалка, то дрехите са закачени просто. Не са на закачалки на лост.

В плитък гардероб просто ще са на закачалки но с лице към вратите, примерно. Или на закачалки тип кукички. Просто ще са скрити.
Отдолу ще са обувките..отново зад врати.

Точно Пакс мислех и аз. С 1 или 2 огледални врати. Едно крило 50 см. и едно 100 см. Видях че имат и специални рафтчета за обувки. Ще отида да ги разгледам, за да мога да сметна колко чифта обувки могат да се приберат.
133 см. е широчината на коридора. Пакс-а е 38 см. с вратата.

Билитата стават за обучки, но за дрехи не си ги представям. Имат вратички  - високи плътни, високи наполовина стъкло и ниски.

Допълвам снимка с гардероб на Пакс
https://www.pinterest.dk/pin/439030663667558354/

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 12:58 от self_control

# 486
Освен оксберг имаха и други вратички...със стъклени панели зад които може и картинки да се сложат.

https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/bookcases-shelvin … na-vrata/10279860

За пакса с рамка 100 см имайте предвид че чекмеджето ако и то е 100 см, трябва двете врати широко да отворите, за да го издърпате. Една дама го писа в темата за икея. Принципно са удобни за отворени гардероби. Без врати. Тези шираките 100 см чекмеджета към пакса имам предвид.

# 487
Плитък гардероб е мн.добро решение, просто лостовете ще са перпендикулярно на гърба на гардероба, а вътре ще
се сложат рафтове за обувките.Моите са подвижни, за да мога да си ги тедя според сезона и височината на обувките, тоест имам
екстра рафтове, които добавям или махам.

(примерна снимка)

# 488
  • Велико Търново
Като сме на тази тема, къде прибирате ежедневните обувки? Притеснява ме това, че ако са в шкаф може да се спарят - ако са потни или след дъжд. Ако са на открити рафтове не е естетически издържани и понамирисва, особено с две момчета, които постоянно са със спортни обувки.

# 489
Като сме на тази тема, къде прибирате ежедневните обувки? Притеснява ме това, че ако са в шкаф може да се спарят - ако са потни или след дъжд. Ако са на открити рафтове не е естетически издържани и понамирисва, особено с две момчета, които постоянно са със спортни обувки.
В шкаф. Имаме си 2 рафтчета в шкафа за обувки за "мръсните" обувки, тоест ежедневните, не мирише и не ми се е спарвало досега. Обувките, които обуваме по-рядко или по повод се мият след събуване и се прибират по "чистите" рафтове в шкафа за обувки.

# 490
Като сме на тази тема, къде прибирате ежедневните обувки?
Вкъщи сме с два шкафа един до друг (високите не ми харесват) ето такива:

# 491
  • Mediterraneo
И ние сме с такъв шкаф. Отделно имаме мраморна пейка под закачалката, а под пейката имам щайги, които се събират идеално и са оцветени с цвета на стените. Нямаме никаква опция за гардероб, коридорът е тесен и влиза направо в хола, няма врати.

# 492
Не съм забелязвала да се спареат.
При лошо време ги държа върху подложка от плат(стара хавлия) и като изсъхнат се мият, боядисват и тн. и се прибират.(често се обуват пак преди да идат в шкафа)
Не е мн.естетично, но няма как.

# 493
  • София
И аз съм в чуденка за коридора Sad Широк е 1.85, дълъг към 5 метра, има естествена светлина (в къща сме, до входната врата имам прозорец от земята почти до тавана, който е 2.60 висок; има и малко прозорче над вратата). Предвидено е място за гардероб на тясната стена срещу входната врата, до вратата на банята и тази на хола. Обаче... искам гардероб, който да се вмести в размери 1 м широчина, 2 м височина и 45 см дълбочина.
Намерих https://videnov.bg/garderob-diema-0, но на цвят ми трябва по-тъмен, а ламинирано ПДЧ не можело да се потъмни освен с фолио. На ниско качество съм съгласна, но на фолио май още не съм.

ММ има много якета, че и ги носи. Лятото иди-дойди, но зимата с тези обемни дрехи... някак трябва да измисля прибирането. Мисля, че ми трябва най-обикновен гардероб за връхни дрехи: рамка, 2 врати (може би едната с огледало); с релса, не с лост (нищо зимно няма да събера на лоста); евентуално с един рафт за чанти/чадъри/качулки (не за обувки). Някой има ли идея колко би излязъл за изработка един такъв прост гардероб по поръчка,  ако не е масив? И дали след това ще мога горе-долу да го съчетая с ширпотреба мебели за антре (не знам дали е възможно цветовете да се напаснат на мебел по поръчка и на магазинска мебел)?

# 494
  • Пловдив
За обувките имам 3 шкафа - единият е за тези, които носим в момента, другият - за официални и рядко обувани, а третият, най-големия - за извънсезонните и ролерите.
Всичко правихме по поръчка, защото не можах да си намеря нещо, което да отговаря на всичките ми изисквания.
Над този, който е с рядко обувани те обувки има рафтче за чехли, а над него - закачалки. Най-отгоре също сложих един рафт - за шапките.
Раниците и чантите държим над рафта, който е за чехлите.
Над шкафа, в който държим често използваните обувки, направих две вертикални шкафчета за козметика, а между тях - огледало.
Качвала съм снимки тук мисля. Няма как да снимам в момента, защото не съм вкъщи, но при интерес утре мога да фотна Simple Smile
Цялата конструкция (два двукрилни гардероба с по 4 чекмеджета отдолу, двете шкафчета за козметика, 2 шкафа за обувки + гардероба за обувки и надстройката) ни излезе около 2000 лева - от проекта до специално боядисаните дръжки Joy

Общи условия

Активация на акаунт