Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 86 153
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Скрит текст:
И аз съм в процес на минимизиране на имАнето. За сега без много успех. Свиди ми да хвърлям и само прехвърлям и пререждам от шкаф в шкаф. СЪщо имам много кристал, затворен по шкафове. Някъде четох, че бил отровен и не смея да слагам храна в него. Но не го и изхвърлям. Изпотроших чашите и олекнах малко, но дебелите кристални купи и подноси ще ме заровят. Най-много да ги занеса на втората употреба. Но да ми се откъснат от сърцето още малко.
Заповядай в темата за минимализма.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1021862.msg41205665#msg41205665

Аз хвърлям и подарявам безмилостно, но проблемът беше, че и купувам доста.
Това спрях в псоледните 203 години и лека полека разичиствам всичко останало до това, от което имаме нужда само.

Скрит текст:
Най-лесно е да подредиш дрешник и гардероб когато нямаш чак толкова много неща. А не да е претрупан и преливащ, торби във всички ъгли и под леглата и да се купува още и още.

Yummy Mommy , само моля, не се обиждай! Давам си сметка, че е случайна грешка, но много ме развесели с "последните 203 години". Представих си предните 203 какво си правила. Joy
Иначе си права, и аз хвърлям и подарявам, ама ММ е по-зле от мен, той пък един прибран, та ми се налага тайничко да му поосвобождавам гардероба.

# 466
Извинявайте, откакто няма коректор тук все по-често се проявява тенденцията ми да замествам близки букви с други като пиша Sad

И мм повече събира, но поне си построи голям гараж да си ги трупа там.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 17:24 от Анонимен

# 467
В чужбинско имаме такива магазини в които си носиш непотребностите там. Буквално преведено даряваш ги. После те ги пускат на някакви минималистични цени. Пълно е с кристални купи и чаши и каквото се сети и не се сети човек. Направо можеш да се обзаведеш от там. Който не го е гнус и дрехи и обувки може да си напазари от там. Аз лично гири и спорни прнадлежности си вземам ако намеря. Машини за хляб чисто нови, никога не употребявани си купуваме за долар два. Оня ден пък си занесохме  килима от хола, че беше доста запазен, че и  бял и ми досвидя да го хвърля на боклуците. Омръзна ни и си взехме нов. Но нашия пък за някой друг ще е нов.

# 468
  • München, Deutschland
За нашите извънсезонни обувки купихме Икеа Пакс с рафтове. След много мислене и различни шкафове, и за мен това е най-доброто. За тези, които носим в момента основно - Икеа Малм, който стои в коридора.

Скрит текст:

Навремето имаше тук тема за аранжировки на маси и бях очарована от красивите подредби и броя комплекти, които хората имаха.

Има ни, има ни още. Wink

chrissy, би ли уточнила, ако обичаш, кои точно Пакс и Малм имаш предвид, че ми е болен-болезнен въпрос съхранението на обувки вкъщи.

Такъв Пакс е моят, вътре май взех 8 рафта. Събират се по 2 чифта мъжки и 3 чифта дамски обувки на ред. Не съм вкъщи да го снимам в момента, но това е корпусът:

https://www.ikea.com/de/de/p/pax-korpus-kleiderschrank-weiss-40214565/

Малмът е ето този, отгоре редим ключове, бележки, в момента и маски:

https://www.ikea.com/de/de/p/malm-kommode-mit-4-schubladen-weiss-30403571/

За резервни ключове, шапки, ръкавици, четки и бои за обувки, съм сложила този дребния до него:

https://www.ikea.com/de/de/p/malm-kommode-mit-2-schubladen-weiss-80214549/

Двата много си подхождат за коридора, на малкия се образува и място за чанти, там си слагам дамската като се прибера. Дълбочината им е еднаква, изобщо - един за друг са правени. 😃

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 21:28 от chrissy

# 469
chrissy , много, много благодаря!
Нямах предвид вкъщи да снимаш, просто не открих на нашия сайт на Икеа, т.е. има някакви, но не знаех за кои става въпрос.

# 470
Ето я тежката фруктиера:
Скрит текст:
Диаметърът и е 26 см. Иска ли я някой, подарявам я?
С голяма благодарност към съфорумката, тази хубавица вече краси моята маса Heart

# 471
  • Canada
Летните ми обувки са подредени вертикално в подобни кутии. Сигурно са малко по-високи. Два чифта боти също се събират в една кутия.

# 472
Здравейте, някой да виждал противоплъзгащи подложки за чекмеджета/шкафове в сиво?

# 473
Здравейте, някой да виждал противоплъзгащи подложки за чекмеджета/шкафове в сиво?

Икеа предлагат и не само. Като напишеш в гугъл излизат и други сайтове.

# 474
Записвам се, защото ми предстои изграждането на нов дрешник и ще черпя идеи от вас;

# 475
  • Пловдив
И в Пепко има.

# 476
  • София
И в Пепко има.

И в Джъмбо има на ролка. Режеш си дължината, която ти трябва. Ако говорим за едно и също.

# 477
  • София
Споделете моля, как сте организирали коридорите си. Искам да реорганизирам моя. Много ме дразни откритата закачалка и пейката с обувки отдолу. Винаги изглежда разхвърляно. Обмислям да сложа тесен (защото и самият коридор е тесен) гардероб, в който да скрия всичко, но се притеснявма да не стане прекалено "запушено".

# 478
  • SF
Имам тесен гардероб в коридора и смятам да го разкарам.
Нищо не може да се събере в него, а заема място като за широк гардероб. Искам да си купя долен достатъчно широк шкаф, върху който да си оставям чанти, шапки и шалове и закачалка за палта и якета над него.

# 479
И на мен ми е разхвърляно с открити закачалки. Не харесвам.

При мен е с дълбок вграден гардероб. Открито имам само кожена пейка от Айко, и нищо друго. Така ми харесва.

Колко е широк коридора?
С добро осветление ще се отвори оптически.

Общи условия

Активация на акаунт