Минималистичен начин на живот

• 565 508
  • 12 141
  •   1
Отговори
# 5 535
Аз моята съдомиялна вече месец и нещо не я ползвам. Изхранваме се основно от салати и съвсем леки "ястия". Не събирам достатъчно съдове дори за половин кошница. Вече нямаме телевизор у дома, изгоря, защото го удари мълния. На мен ми е супер, децата сутрин гледат Пес патрул и Пламъчко на лаптопа. Само ММ недоволства.

# 5 536
Моята е малка, 45см. Нямах място за голяма. Съдове се събират - и тримата сме у нас постоянно . Използвам прах, с който е лесно се пуска и непълна машина.

# 5 537
Това ми звучи като клошарска работа, не като минимализъм, за мен минимализма има съвсем друг смисъл!
Момичета все искам да питам как минималистично действате със свежите подправки, купувам ги, но не винаги успявам да ги използвам изцяло и се налага да хвърлям... и винаги много ми е кофти?
Режа и замразявам в кутии във фризера. Друг вариант е да ги сложиш в буркан с вода и в хладилника.

# 5 538
Честито на Блу за съдомиялната! Хубава покупка е! Дълго да си я ползвате!
Аз прах и гел не харесвам и предпочитам таблетките. Има и евтини, поогледай се.

# 5 539
Първоначално си купих капсули, даже две опаковки по 44бр, защото бяха на половин цена, но на детето му излязоха някакви пъпки, за които реших, че са от съставката за блясък и изплакване. Затова взех прах, който не съдържа тази съставка, а и лесно се дозира за малка и непълна машина. Доволна съм как измива. И имам опаковка и половина капсули.

# 5 540
Честита съдомиялна, Блу.
За добра цена на таблетките идете в Котско. Големи икономични разфасовки с таблетки и Финиш гел/сол за блясък.

И аз замразявам подправки, нарязан лук/ чушки/моркови и целина за готвене, плодове за смутита в Зиплог торбички.

# 5 541
Моята е малка, 45см. Нямах място за голяма. Съдове се събират - и тримата сме у нас постоянно . Използвам прах, с който е лесно се пуска и непълна машина.
Честито! И моята е същата, и ние сме трима, тамън от сутринта до вечерта се напълва и след вечеря я пускаме, много ми е удобно! Ползвам таблети на ДМ, гледам да са по грийн, без много фосфори и хлор... Да ти служи вярно дълги години...

# 5 542
Ние навсякъде сме с Бош и не изневерявам на марката.
Зелении режа, оставам за час два на кухненска хартия и посла в кутии във фризера. Почити винаги имаме пресни на двора или в сандъчета на терасите.
От години зеленчуци за суми(яденета) суша. Държа в стъклени буркани и насипвам от там. Изградила съм си схема от кой зеленчук по колко да слагам

# 5 543
Режа и замразявам в кутии във фризера. Друг вариант е да ги сложиш в буркан с вода и в хладилника.
Даже не ги и режа, няма смисъл, защото като замръзнат стават много лесно трошливи. Слагам ги измити в торбички, за да не заемат място, ако са в съдове. В хладилника - само измити и в салфетка. Така не изсъхват.

# 5 544
И аз слагам директно нарязани в  торбички във фризера.
Не само подправки, а и заготовки за готвене като нарязани лук, чушка, моркови, целина и подправките отново в торбички във фризера.

Отделно има м торбички с плодове за смутита като банани, ягоди, боровинки, манго и прочие.
В хладилника слагам всичко в стъклени купи.

# 5 545
И аз си замразявам подправките. Иначе пожълтяват и ги хвърлям. За първи път нямам количества босилек на балкона. Тази година нещо не ми се получи. Иначе от него си късах листенце по листенце.
Опитай се да го подмладиш, като откъсваш съцветията, още като се образуват, преди да е цъфнал.
Суша джоджан, чубрица,дафинов лист и босилек. Замразявам копър и целина. Лук не мога да поставя във фризера. Чушки замразявам и сурови и печени.

# 5 546
  • София
Дайте съвет какво е за вас минималистичен детски гардероб? Какво да съдържа (на бг няма много статии в тази насока "капуслен детски гардероб" и тн ). В БГ сме с 4 сезона (уж) и ми се вижда по-сложно до минимум да поддържам такъв. Още се уча да не "залитам" по магазините за детски дрехи...трудно но го правя.
И за себе си установих, че от миналата есен откакто имам сушилня не ми толкова страшно и с по-малко дрехи да са (и място вече нямам за съхранение Sad та искам да оптимизирам.

# 5 547
Може би е хубаво и възрастта на детето да споменеш.
Дъщеря ми е с училищна униформа, огромно удобство е.

# 5 548
  • София
Зависи от възрастта на детето. колкото е по-малко и бързо расте, толкова е по-трудно да се направи капсулен гардероб, защото рядко нещо от единия сезон все още му става за следващия.
При децата по-важно е да прецениш какво наистина е необходимо, а не да трупаш дрехи, които да облече 1-2 пъти и да омалеят.
Примерно, на най-малкият това лято му купувахме дрехи по списък - леки маратонки, кецове и едни сандали за морето, 2 чифта дълги спортни панталони, 1 панталон 3/4-ти, 3 чифта къси панталонки, 1 дънково яке, 1 суетшърт и 10-тина тениски (от тях 2 са с дълъг ръкав), 1 дъждобран, джапанки и 2 чифта бански. Надали нещо от това ще му става другото лято.
В училище и моите големи дъщери бяха с униформи, а сега и малката е така. Много удобно е наистина, като може да се разнообразява с едноцветни дънки, едноцветни пуловери/ризи/тениски в определени цветове. Така не се налага да трупат децата дрехи и спокойно могат да правят повече комбинации с много по-малко дрехи. Обикновено, освен униформата (2 пълни комплекта с пола, панталон, 2 ризи, елек и сако), съм им купувала по 2 чифта дънки, 2-3 едноцветни суетшърта, по 3-4 едноцветни ризи или тениски в по-различен цвят и бели или черни спортни обувки. За свободното време са си избирали по някоя по-шарена рокля или блуза само.

# 5 549
  • София
Ами за момче, в момента 2 за 3 клас - 7 чифта къси панталони, 7 блузки къс ръкав, 7 чифта гащи, 7 ч. чорапи. Есен - 2 якета, 3 суичера, 7 ч панталони/дънки/долнища, 7 блузи с дълъг ръкав.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 19:17 от Rockstar

Общи условия

Активация на акаунт