Защо мъжете са такива?

• 21 538
  • 577
  •   1
Отговори
# 210
Е, това е различно, Дренче.
Тук всеки си казва мнението, не е отишъл у тях да ги дърпа да направят, както казва.
Защо не?
Това е чудесен компас за всички нас.

# 211
To остава и да ги дърпа. Хубаво е обаче човек да може да мисли сам. И да действа, съобразно решенията, които е взел сам.

# 212
А може би хората "морализаторстват" не защото се водят от страхове и комплекси (това все пак не е изключено), а защото имат някакви принципи, ценности и идеали, които не съвпадат с живот, при който водещи са егоизмът и безогледното удоволствие.
Примерно.

В крайна сметка и никой никого не задължава. Никой не ти е длъжен за нищо, но и ти не си длъжен на никого. И  в крайна сметка имаш свободния избор да искаш за себе си един живот, който не включва разврат, например.

Но това си е въпрос и на светоусещане, естетика.

# 213
Мислиш ли, че е от полза дърпането на уши, тоест - излагането на собствените ценности с цел да покажем, че други грешат?

# 214
Не, но е неизбежно темите да поляризират, защото и обратният сценарий е толкова често срещан - осмиването колко си задръстен, примерно

# 215

Партньорът НЕ е собственост и не може да бъде разглеждан като такава.
Освен това, учените твърдят че над 90% от бозайниците и над 80% от хората (не мъже, не жени, а хората) в света СА природно полигамни. Кой съм аз, че да споря с тях?

Не съм писал нито че партньорът е собственост, нито какви са бозайниците. Не споря с вас, напротив, поддържам мнението ви, само отбелязвам как е най-възможно да се тълкува.
Поста ми засяга единствено междуполовите, по-конкретно семейните отношения, етно-обусловени на територията Simple Smile, не на бозайниците, не на "хората".
 Може да не може, ама все пак е разглеждан точно като собственост, партньора Simple Smile - реф. - 95% от темите тук.

Миленака, точно мнения като вашето имах предвид в предния си пост. Не би било зле някои хора най-после да вдянат, че няма "интелекта НИ", а само и единствено - интелекта МИ. Затова ще повторя: някои Wink подценявате природата и надценявате интелекта СИ.

# 216
  • София
Или просто гроздето е кисело

# 217
ИнтелУЕкта МИ е мноУ по-голЕм от интелУЕкта ТИ!

# 218
В момента усещам, че мъжете в реала са много фрустрирани и озлобени срещу жените, защото вече им е преляла чашата.
Но винаги говорят зад гърба им и това малко ме дразни. Не само свободните, но и обвързаните. Вторите особено са ми смешни, които само се оплакват, а в къщи думичка не обелват да не се засегне милото.

Ами разбирам ги - жените им въртят им номера, разиграват ги, харчат им парите, изневеряват им, правят си каквото си искат.
Да, ама човече, не мълчи и не си бий паса като герой на ботево стихотворение в кръчмата, ами се вземи в ръце и когато си изчерпал всички дипломатични варианти покажи, че не си доволен - не и играй по номерата, остави я "гладна", изрежи я живота си, не я и връщай там веднъж като е изяла шута. Изобщо, бори се срещу неправдата.

Не е виновен тоя който яде баницата, а този, който му я дава - ей тази фраза ми идва на ума ежедневно.
Затова са такива такива българските мъже - защото са мекушави и неициативни. Доскоро си мислех - еми тяхна си работа, всеки да си живее както си знае. Ами да, ама започна да ми се отразява и на мен индиректно. Ей затова никога няма да съжаля чехльо през живота си.

# 219
Мъжете чехльовци Joy са предимно мамини синчета. Най-често майките им приличат на жените им. Такива си търсят, макар че харесват друг тип жени. Свикнали са някой да ги контролира, обгрижва и да им казва какво да правят, понеже иначе не знаят как да си организират живота. За тях ролята на жената е да върти къщата, гледа децата и да създава схема кой, кога, какво.

Затова толкова често жените се оплакват, че мъжът им е като едно от децата. И когато жената им свие сармите, защото ѝ е дотежало усещането, че семейството се крепи на нея, ходят и мрънкат лицемерно зад гърба ѝ, или си хващат любовници, за да си вярват, че имат свобода. Всъщност те ако са свободни - не знаят какво да правят с тая свобода.

Нормална жена не може да изтърпи дълго такива, защото липсва инициатива в тях и контрол, план на собствения им живот. Нямат цел, мечти и идея за развитие. Карат - ден да дойде, друг да мине. И като ги питаш как си представят живота след 5 години, ти отговарят в най-добрия случай с : "Ми искам да си позволявам повече неща, и да ходя по екскурзии".Joy Аман от инфантилни мъже. И аз да се оплача. Blush

# 220

Ами разбирам ги - жените им въртят им номера, разиграват ги, харчат им парите, изневеряват им, правят си каквото си искат.

Хайде сега обърни половете - пак ще си прав Simple Smile
Особено в частта с "правят си, каквото си искат" и "изневеряват".

# 221
  • Агент под прикритие
Интересно, ако мъжете, които търсят жени като майките си, са чехльовци, какви трябва да са жените, които търсят мъж като бащите си.... Thinking
Просто разсъждавам на глас. Laughing

# 222
Много зависи от бащите

# 223
  • Агент под прикритие
А, сега зависело от бащите... От майките не зависи ли? Joy Или там всичко е тотал щета?

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 19:50 от Phoenix Wright

# 224
Нямат цел, мечти и идея за развитие. Карат - ден да дойде, друг да мине. И като ги питаш как си представят живота след 5 години, ти отговарят в най-добрия случай с : "Ми искам да си позволявам повече неща, и да ходя по екскурзии".Joy Аман от инфантилни мъже. И аз да се оплача. Blush
Я сподели малко повече...

Ти какви цели, мечти и развитие очакваш в идеалния случай?
Ти ако си на 35-40г. (така те преценявам), предполагам мечтите и целите са ти съвсем материални - дете, дом, ако си нямаш, ако пък ги имаш - тяхното добруване.
Винаги жените ме изумяват с тяхната мания за развитие на мъжа, а те самите тъпчат в една локва години наред.

Можеш ли да си представиш твоя живот след 5г?
Аз лично не мога да си го представя, никой не е господар на утрешния ден.
Трудно ми е да си планирам лятната отпуска или организацията за следващата Нова Година, а се имам за организиран и отговорен.

Не знам, разкажи?

Общи условия

Активация на акаунт