Защо мъжете са такива?

• 21 531
  • 577
  •   1
Отговори
# 420
  • Linz
Пак ли стигнахме до мъжете-прасета, маймуни и др. диви животни и жените-дресьорки 😀

# 421
Аз, специално, до тях не съм опряла, но ми е интересно какво се окачествява като кастрацията, за която пише open minded.

# 422
Неща като достойно поведение, запазване на своята и на партньора чест, очевидно за някои мъже е "кастрация".

bratan дори определи такива мъже като "дебели кастрирани дакели".

# 423
Неща като достойно поведение, запазване на своята и на партньора чест, очевидно за някои мъже е "кастрация".

bratan дори определи такива мъже като затлъстели кастрирани дакели
Поправено.
Имах предвид крайни случаи, където жената злоупотребява и манипулира покорството на мъжа, сигурно и ролите в секса се обръщат. Никой не визира едно нормално, уважително поведение във връзката от двата партньора.

# 424
Цялата работа е един див, жесток power play.

Явно за мъжете и жените в днешно време това да си верен, защото го искаш и обичаш партньора си, е непонятна концепция.

И се почва играта на доминация - следене, връзване и завързване.. от другата страна, ти ли ще ми кажеш на мен ...

Грозно.

Явно възвишена любов има само по книгите, че природата човешка е греховна Wink

# 425
  • Linz
Това е всичко друго, но не и любов.
Вярността не е нещо, което можеш да изискаш. Егото не може да се справи с нея, защото то иска още и още, и никога не се задоволява с това, което има. Верен може да бъде само човек, надскочил егото и неговите желания.
Мъжете и жените (или много от тях) в днешно време са повърхностни, неосъзнати, подвластни на егото си, затънали в духовно невежество, непознаващи любовта и това, на което е проявление- Единството. И в крайна сметка се обричат на страдание и самота... без да си дават сметка. За това Исус казва "Боже, прости им, те не знаят какво правят".

# 426
Цитат
Вярността не е нещо, което можеш да изискаш.

Именно. Ще си позволя да намеся един много любим цитат.

# 427
Често жените никого не контролират. Но в един момент виждат че мъжа влиза в роли и това, на което се прави пред жената, не е това, което е без нея. И ако тя му каже " Виж няма нужда да подтискаш нищо... бъди свободен да си лягаш с която искаш и да правиш каквото си искаш, явно си такъв какъвто си..но и аз съм такава каквато съм и такива отношения не ме устройват - кой от където е.." и се почва едно гнусно лицемерие от страна на мъжа и манипулации.."аз се обърках, или ти си се объркала, не си рабрала правилно, аз толкова държа на теб, обещавам да видиш промяна и повече да не те карам да си мислиш такива неща..ала-бала.." И после реват, че жената ги е надвила в играта на манипулации (жените винаги са по-добри в тази част) и ох, горките колко са подтиснати - не могат да бъдат себе си. Никой не им е крив, че влизат от роля в роля и някой ги изхващал колко "струват".

# 428
Ама не мърдаш от твърдата позиция - жени срещу мъже, защото мъжете са....
Тоест, мъжът без жената не може, и затова влиза в роли и се прави на ударен?
Дето се вика, ако си измести малко фокуса към “разгонената маймуна”, може и да разбере защо все мъже в роли ѝ се падат.
То чест, то достойнство. Аман, бе!

# 429
Не Дренке, просто мъжът си мисли, че жена му като му стане жена и/или като имат едно дете примерно, може да прави каквото си иска и да му се разминават недостойните постъпки, за които отказва да носи отговорност,  заради ей такива извъртания като твоите, в които все жената е крива и трябва да носи отговорност за маймуната и нейните постъпки Simple Smile
 Има и други мъже, но като гледам не са тема на дискусията тук. Ако искаш дай да си говорим за свестните.

# 430
Свестните не са интересни. Кой знае кога ще им избие тъмната страна на гадната мъжка природа. Simple Smile
Не е все жената крива, ами е по-скоро заблудена относно елементарни основи на общуването и отношенията и ценностите, различни за всеки. И мъже има такива. Доминиране, притежание, ей тез работи. Човещинка.

# 431
Не може да бъде. Изтръгнах от теб признание, че и мъже има такива. Joy Така е. Затова не може да се обобщава или накланя въпроса така, че едните да са по-виновни за избора си, от другите. Нито дали тъмната природа на жените е по-неприемлива от тъмната природа на мъжете. Hands V

# 432
  • Агент под прикритие
Свестните не са интересни. Кой знае кога ще им избие тъмната страна на гадната мъжка природа. Simple Smile
Не е все жената крива, ами е по-скоро заблудена относно елементарни основи на общуването и отношенията и ценностите, различни за всеки. И мъже има такива. Доминиране, притежание, ей тез работи. Човещинка.
Естествено! Когато човек е първичен и си изкарва емоциите на показ, той е като отворена книга. Виждаш всичко, което можеш да очакваш и такъв човек е предвидим за теб. А предвидим човек е контролируем човек.
Тия "свестните" в голямата част от случаите си сдържат емоциите, следователно са непредвидими. Непредвидимите хора предизвикват страх. Страх от... неизвестното.
Как беше приказката "По-добре дявол, но познат дявол". Така поне работят масата хора.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 12:16 от Phoenix Wright

# 433
Е, аз никога не съм твърдяла, че няма такива мъже. Изводите от това, което пиша всеки си прави сам. Някои -  мислейки, други - през лични проекции.
Оставям те да се радваш на постижението си - изтръгнато от мен признание.
Simple Smile

# 434
Има една приказка, че като обсъждаш другите, казваш повече за себе си, отколкото за другите. За всички се отнася. Wink
Да си владееш емоциите, и да ги сдържаш са две различни неща. Свестните ги владеят и разбират, не ги сдържат. Сдържането води до избухване и влизане в роли.

Общи условия

Активация на акаунт