Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 3

• 37 400
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
  • София
mystic woman, понеже се чудеше за връщане - ако е поръчана онлайн, до 14 дни може да се върне. За офлайн не знам дали не е една седмица. Аз май трябваше това да го направя, но тогава не допусках, че проблемът е във фурната, а не в това, че не съм я разучила. Ако взема друга бих тествала максимално още в началото и бих върнала, ако не ми харесва.
Пиши, ако успееш да изпечеш хубав кекс. На мен досега ми се получава само ако покрия формата с един мрежест капак имам против пръски от пържене. Голяма разлика в резултата има като го няма изсушаването от вентилатора. Но пък под 220-210 гр не става и гледам все да има нагряване и отдолу - пускам или долен нагревател, или копчето за изпарителя.

# 391
  • Пловдив
mystic woman, понеже се чудеше за връщане - ако е поръчана онлайн, до 14 дни може да се върне. За офлайн не знам дали не е една седмица. Аз май трябваше това да го направя, но тогава не допусках, че проблемът е във фурната, а не в това, че не съм я разучила. Ако взема друга бих тествала максимално още в началото и бих върнала, ако не ми харесва.
Пиши, ако успееш да изпечеш хубав кекс. На мен досега ми се получава само ако покрия формата с един мрежест капак имам против пръски от пържене. Голяма разлика в резултата има като го няма изсушаването от вентилатора. Но пък под 220-210 гр не става и гледам все да има нагряване и отдолу - пускам или долен нагревател, или копчето за изпарителя.
Не е он лайн...иначе знам за този начин.
В магазина не звънях...той уреда е ползван, няма кой да ти го вземе...ако бяхме в Германия-да, ама не сме Simple Smile

Как така не става кекс Anguished ти направо ме застреля сега...Преди го печах на 150* само на долен реотан до почти пълна готовност.Включвах отгоре само да се запече.
Направо мн. ме е яд сега... Angry
Ама виж другата потребителка с АЕГ, че пък е мн.доволна...
Твоята кой модел е?

# 392
  • Пловдив
Без вентилатор ,температурата винаги е +20°.
Моята я купих от Англия,за да я пренеса с целия багаж.Малко на риск,но там са Made in Germany и за 12 г.  не съм имала уред,който да се скапе преди 3/5 годишната гаранция.
И след като, вече няколко потребителки констатирате идентични проблеми с АЕГ, съм склонна да вярвам,че има някакъв проблем в конкретния модел .
Кексът е класика -15/20 мин на долно печене и тогава вентилатор  или долен нагревател с вентилатор.Ако хване коричка отгоре още от началото,край с бухването.

# 393
  • София
Аз също си харесах скъпа фурна, но половинката ме отказа.... повече от 1000лв. му се струвало неразумно да се дават за фурна, послушах го и съм доволна от избора си, не че нямаше да съм доволна и от по-скъпата, но щях да дам три пъти повече, което за една пара, май е безсмислено Simple Smile

# 394
  • София
Моята е тази https://www.aeg.bg/kitchen/cooking/ovens/oven/bps351120m/, в Германия е произведена. Скъпа евтина, май си е до късмет... Мислех да търся накакви контакти на немски съпорт да пиша за проблемите. Ако намерите, давайте.

# 395
  • Пловдив
Bubble 79,а като загрееш фурната предварително на долно печене без вентилатор,печеш кекса  15 мин и после включиш на долно с вентилатор или само вентилатор ,не става ли?
Моята е същата ,но BPS352020M ,разликата е само в сондата за месо.
И ако не пече отдолу,директно нова ще щупя.

# 396
  • София
Без вентилатор ,температурата винаги е +20°.
Моята я купих от Англия,за да я пренеса с целия багаж.Малко на риск,но там са Made in Germany и за 12 г.  не съм имала уред,който да се скапе преди 3/5 годишната гаранция.
И след като, вече няколко потребителки констатирате идентични проблеми с АЕГ, съм склонна да вярвам,че има някакъв проблем в конкретния модел .
Кексът е класика -15/20 мин на долно печене и тогава вентилатор  или долен нагревател с вентилатор.Ако хване коричка отгоре още от началото,край с бухването.

Според мен, проблема не е във фурната а в книжката която идва с нея.... хората следват безумни съвети и получават изгоряло или недопечено... фурната си е супер, при правилна употреба, проблем няма.

# 397
  • Пловдив
Добре, де ...нали това се чудим как правилно да я ползваме? Simple Smile

Вече ми стана ясно, че книжката е напълно излишна..Head Band
Но щеше да е хубаво да има откъде да прочете човек...Напр. с вентилатор е препоръчително да ползвате за еди кое си ястие и т.н...

# 398
  • София
Добре, де ...нали това се чудим как правилно да я ползваме? Simple Smile

Вече ми стана ясно, че книжката е напълно излишна..Head Band
Но щеше да е хубаво да има откъде да прочете човек...Напр. с вентилатор е препоръчително да ползвате за еди кое си ястие и т.н...

То това идва с опита.... поне при мен, обикновено като ми се получи нещо добре си записвам температурата и времето за печене.

Що кексове, козунаци и питки съм изпекла докато установя кой начин е най-добър за мен Simple Smile))))))))))))))

# 399
  • Пловдив
Оооо, не...това последното ме отказва, честно Simple Smile
То, ако е така не си е работа проба-грешка.
До сега никога не ми се е случвало.
Нямам намерение да ставам роб на една фурна.

# 400
  • Пловдив
Функциите на фурната са класика-
-долен нагревател
-долен+вентилатор
-долен+горен
-грил-слаб,силен ,с вентилатор
-само вентилатор(икона вентилатор с капчица)
-долен+горен +вентилатор(което при АЕГ е записано като силен вентилатор)
-пиролиза

Както сте пекли на предишната фурна ,така и на тази.
Никога не чета инструкциите в частта колко минути и как се готви.В случая бих прочела единствено за добавянето на пара и сондата за месо.
Първата ми фурна,докато бях под наем,бе предизвикателство-без функция долен нагревател-само вентилатор , грил и горно+долно печене.Всяка тава завивах с фолио отгоре-кекс...абсурд,само мъфини.
От тогава наблягам,че най-важната функция  в избора е наличието на  само долен нагревател.

# 401
  • Пловдив
Ами не е баш като на предишната Simple Smile
То дори в тъпата книжка си пише, че новата ви фурна може да пече по-различно от предишната Laughing

Аз очаквах в пъти повече...за сега не съм усетила такова обаче.

# 402
  • Варна
Първата ми фурна,докато бях под наем,бе предизвикателство-без функция долен нагревател-само вентилатор , грил и горно+долно печене.Всяка тава завивах с фолио отгоре-кекс...абсурд,само мъфини.
От тогава наблягам,че най-важната функция  в избора е наличието на  само долен нагревател.

Сегашната ми фурна е с тези опции и пека всичко в нея: кексове, пити, козунаци... Никакви проблеми нямам с неизпечено или загоряло

# 403
Аз пък асолютно всичко пека на вентилатор изобщо не ползвам друго освен ветилатор и грил нямам проблем всичко ми се изпича.

# 404
  • Пловдив
Хм...много объркващо.

Общи условия

Активация на акаунт