Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 542
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
https://www.technomarket.bg/mialni/whirlpool-wfc-3c26p-09157448
преди няколко страници се говореше  за тази съдомиялна
доста намалена е, ако някой иска да се възползва
чудя се дали има смисъл да плащам за удължена гаранция, дали покрива всичко
https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/free-standing- … -width/SPS45MI02E
И аз се чудя между нея и на Бош Thinking, ако някой има опит между двете марки ще се радвам на отзиви. Разкликата е голяма между тях около 300лв, че видях в момента е намалена Бош на 898лв. Освен разликата в широчината, моля да ми кажете и за другите Simple Smile. Благодаря предварително

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 13:20 от aya_2012

# 391
Нашата е за вграждане - 60 см. В по-широката се събират 2 тави, тиган и няколко чинии отдолу + приборите в кошничката. Отделно горе по-малките чинийки - с диаметър около 20-тина см., чаши, и др. дреболийки. За 45 см. широчина не знам освен 1 тава и няколко чинии долу дали ще се събере друго. Ако имате местенце за още 15 см. - вземете по-широката, събира и много, и малко. Относно марката е ваш избора.
Иначе от мен това:
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-tehnika/sadomiyalni/sadomiyal … roizvoditel=bosch
Нашата вътре е като BOSCH SMS46AW01E , но е за пълно вграждане.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 15:02 от Доктора 46

# 392
Многократно е коментирано, че в съдомиялната трябва да се поставя сол и аз досега слагах
Когато я купихме я ползвах около месец без да слагам и стъклените неща излизаха добре измити. После прочетох за солта и започнах да слагам - стъкларията се захаби.
Сега отново започна да измива добре стъклото и видях, че лампичката за солта свети.
Чудя се дали да слагам отново и ще ви кажа защо - имаме машина за пречистване и омекотяване на водата, която постъпва в домакинството. Освен филтри, в машината се поставят и соли за омекотяване. Ползвам таблетките на Финиш Куантум.
Е, да продължа ли да слагам сол в миялната, или да разчитам на таблетките и солите в машината?
Качеството на измиване е в полза на работата без сол.

# 393
Ами в упътването на моята си пише, че сол се слага ако водата е по-твърда от еди колко си единици. В София твърдостта на водата е с пъти по-малка твърдост и никога не съм слагала сол. И всичко си е добре. Ако вашата вода е вече третирана и с ниска твърдост не виждам смисъл от сол. Май има някакви тестлентички, може да проверите с тях.

# 394
Чела съм мнения, че независимо от твърдосттса на водата, сол трябвало да се слага. Май по този въпрос единомислие в темата няма да се случи, но чуденката при мен е дали да разчитам на солите в машината.
В упътването на моята не пише да не се слага сол ако водата е с ниска твърдост, но резултатите от измиването ме карат да се чудя.

# 395
  • София
На моя Whirlpool в инструкцията пише: Ако контейнерът за сол не бъде напълнен, е възможно в резултат на това да се повреди омекотителят за вода и нагревателният елемент.
Аз го видях това чак на второ пускане, уредът оцеля, но без сол не смея да го пусна. Но пък нямам проблем с резултата на измиване, де. Може би има значение и бутонът Tab дали се ползва или не? Ако хем има сол в таблетките, хем машинката взима и от контейнера си за сол? Новак съм с тази техника, може и да бъркам.

# 396
При нас водата я дават мека, но ползвам Феъри Платинум всичко в едно. Освен това солта е настроих на 1 от 7, както и гланца на 1 от 4. За всеки случай. За около 30-40 ползвания съм долял 50 мл. от гланца и около 100-150 гр. сол. Съдовете са сухи и без никакви петна.

# 397
  • Mediterraneo
Не вярвам от солта да се е захабила стъкларията. Чашите ми са като нови, машината ми никога не остава без сол. Единствените "щети" са по дуралекса, помътня и се поодраска, но всичко останало е като чисто ново.

# 398
Чела съм мнения, че независимо от твърдосттса на водата, сол трябвало да се слага. Май по този въпрос единомислие в темата няма да се случи, но чуденката при мен е дали да разчитам на солите в машината.
В упътването на моята не пише да не се слага сол ако водата е с ниска твърдост, но резултатите от измиването ме карат да се чудя.

Аз съм чела само упътването на моята, не разни мнения. И две години я ползвам без сол.

# 399
На моя Whirlpool в инструкцията пише: Ако контейнерът за сол не бъде напълнен, е възможно в резултат на това да се повреди омекотителят за вода и нагревателният елемент.
Аз го видях това чак на второ пускане, уредът оцеля, но без сол не смея да го пусна. Но пък нямам проблем с резултата на измиване, де. Може би има значение и бутонът Tab дали се ползва или не? Ако хем има сол в таблетките, хем машинката взима и от контейнера си за сол? Новак съм с тази техника, може и да бъркам.
И аз съм с Уърлпуул, нова на 1,5 г, и това го пише -да. И примерно си слагам, понеже е нова, настроих на 2 от 6 степен. НО.... старата ми Уърлпуул , която смених на 16г, само с два леки ремонта, последните 5-6 години от живота я ползвах без никакав сол и още работи на една вила. Така че....... За София говоря Smirk

# 400
Нашата е за вграждане - 60 см. В по-широката се събират 2 тави, тиган и няколко чинии отдолу + приборите в кошничката. Отделно горе по-малките чинийки - с диаметър около 20-тина см., чаши, и др. дреболийки. За 45 см. широчина не знам освен 1 тава и няколко чинии долу дали ще се събере друго. Ако имате местенце за още 15 см. - вземете по-широката, събира и много, и малко. Относно марката е ваш избора.
Иначе от мен това:
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-tehnika/sadomiyalni/sadomiyal … roizvoditel=bosch
Нашата вътре е като BOSCH SMS46AW01E , но е за пълно вграждане.

Благодаря за бързия отговор, но нямам възможност за по голям размер. Чудя се сега дали да я купувам, уж пише за 10 комплекта. За фурната ползвам тези стъклените йенски тави, Които не са големи като тавите.
ОФ в голяма чуденска съм сега, но нямам избор ще купя малка (45см.) чудих се между уирпул и Бош

# 401
  • На брега на реката

Солта, служи за регенерация на йонообменната смола, която омекотява водата. При условие, че при Вас постъпва омекотена вода, не виждам смисъл да се слага. Дори да се повреди йонообменника, Вие си имате мека вода така, че няма драма.  Има вероятност да идва в повече омекотяването и поради това, измиването да не е добро.
Ако бях на Ваше място, не бих ползвала нито сол, нито гланц!

# 402
Благодаря за мненията и съветите!
Ще я ползвам засега без сол, а аз гланц не слагам така или иначе - ползвам таблетки, в които уж има всичко.

# 403
Благодаря за бързия отговор, но нямам възможност за по голям размер. Чудя се сега дали да я купувам, уж пише за 10 комплекта. За фурната ползвам тези стъклените йенски тави, Които не са големи като тавите.
ОФ в голяма чуденска съм сега, но нямам избор ще купя малка (45см.) чудих се между уирпул и Бош
Големите тава от фурната без проблем се събират в 45 см. миялна. Те се слагат прилегнали, няма проблем с тях. Събирам едновременно две тенджери под налягане плюс всички чинии, чаши и купи.
Вземай Боша.

# 404
Аз имам от месец Уърпул - 45 см. и не съм доволна. Боша е за предпочитане. Повече никога няма да взема Уърпул.

Общи условия

Активация на акаунт