Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте.От няколко дни съдомиялнята ми вади съдовете с много бели петна.Препарати не съм сменяла, сол има.Моля дайте идеи!

# 61
Добър вечер на всички! След около 8 години вярна служба нашата миялна Candy CED110 очевидно издъхна. Проблемът е, че след първото изплакване спира, започват да светят първите две лампички отразяващи работния цикъл- плакнене и миене. Проблемът е , че викнахме техник преди два дни,дойде до вкъщи и я взе и след това се обади и каза, че всичко било точно. Върна я вкъщи и пак същото. Дали си струва да се ремонтира или право в кофата. Забравих да кажа, че думите на въпросния майстор бяха нещо от типа : „Пробвайте я и ако има проблем ми се обадете да дойда и да се заема” , а това са думи описващи компетентността му... Съвети, мнение и предложения са добре дошли!  Благодаря!
Ako ти е втръснало от миялната и искаш нова - купи си. Ако не- намерете си читав майстор, да дойде и да каже - "това не й е наред и ще струва еди си колко да го подменя". Тогава вече ще си прецениш дали си струва, защото ремонта може да е 60лв., ама може и 260 да е. Такъв "майстор" дето ти казва "всичко е точно, ама ако все пак не рабти ми се обади да се заема"- само цуца парички и нищо не прави.
На 8 г уред е доста амортизиран, аз лично повече от 50-60лв. не бих влагала в него, защото скоро може друго да се развали. А ако имам налични средства за нова - директно бих си купила, без да прахосвам едни 50-60лв. за някой месец работа.
След тези разсъждения,които са добре обосновани е време да се похваля! Днес си купихме нова миялна на Finlux  DFX1460AW. Докарахме си я вкъщи сложихме я вързахме я ,и я пуснахме. Ами не се чува изобщо,а Кандито беше като танк. Пуснахме я днес 3 пъти и самите съдове са изключително чисти и искрящи, абе кеф. Знам, че това е една от хилядите презирани марки като Нео и прочие, и съответно не може да се сравнява с така наречените флагмани, но все пак нали си върши работата. Хубава вечер!

Обмислям да купя същата съдомиялна, някакви забележки имате ли?
Не търся никакви екстри важното е да си върши работата. От къде я поръчахте, питам за да сравнят цените в отделните магазини / сайтове?
Ами купихме я от Зора за 430 лева.

# 62
Когато ми докараха моята (Бош), се шокирах и аз от пластмасовото дъно (мисля, че не бях обърнала внимание в шоуруума). Предишната ми (Електролукс) мисля че беше отвътре изцяло алпака тип. Ползвам я вече повече от 6-7 години и нямам никакви забележки, много съм доволна. Та мисълта ми е, че не бива това да ви спира от покупка.

Кошниците не са емайлирани, а имат някакво като полиетиленово покритие, което хем предпазва от ръждясване, хем щади и съдовете от одраскване. Мисля че всички съвременни миялни са така.

Кой модел Бош имате? В Турция ли е произведена?

# 63
Здравейте.От няколко дни съдомиялнята ми вади съдовете с много бели петна.Препарати не съм сменяла, сол има.Моля дайте идеи!
Купи си специализиран препарат за почистване на съдомиялната и пусни на празен цикъл, според упътването на опаковката.

# 64
  • Варна
Може ли някой да ми каже какво е предимството на инвенторния мотор? Непременно ли е за предпочитане?
Търся съдомиялна Бош на цена до 1000 -1200лв, в този диапазон има няколко модела и не мога да открия кой знае каква разлика.Frowning1

# 65
  • Варна
Предимството е,че е съвременна технология,по-безшумен и на практика няма какво да му се развали.

# 66
Някой да знае продават ли се съдомиялни LG в София и къде?

# 67
Според вас коя е най-най-най-малката съдомиялна?

Ето тази намерих - https://www.electronic-star.bg/domakinstvoto/golemi-kuchnenski-u … vjat-srebren.html

# 68
  • София
Скрит текст:
Според вас коя е най-най-най-малката съдомиялна?
Тип кубче. Напримемр като тази https://www.technomarket.bg/mialni/aeg-f-56202w0-09155320
Има и на други марки /малък избор/, но аз лично друга марка от "кубчетата" не бих взела.
Посочената от Афродита е от сравнително малките. Но има и още по-малки, които са показани /рекламирани и за каравана. Препоръчвам ви търсене "съдомиялни кубче" без конкретни марки и ще видите описаните от мен.

Скрит текст:
За сравняване между Бош и Беко - от 4 такива уреда във фамилията ни (по 2 от марка), мога да кажа, че Беко не отстъпват по функционалност, икономичност, качество на измиване.
Разгледайте опциите на двата уреда и си изберете тези, които на вас ще са ви по-удобни.
Допълвам - впечатли ме програмата на Беко TrayWash™ за измиване с повишено налягане на много замърсени съдове и скари. В посочения модел на Бош има ли аналогична функция?
Посочената от мен си баш тип "кубче" с нормални за този тип размери.
Друг е въпроса, че по-малка от тип кубче би свършила работа /отменила/ около 40-50% от миенето /на ръка/ на един човек, т.е. домакинство от 1 човек.
-----
АЕГ кубче /6 комлекта/ размери - В/Ш/Д (см): 43.8/55/50
Amazonia Mini /2 комплекта/ Размери (В x Ш x Д): прибл. 44 х 42 х 42 см
Разликата във външните размерни не е осезаема, но във вътрешните - да. Аз примерно имам чинии 32 см. които не биха влезли в минито. Според мен такива минита са си чиста глезотиййка за сам човек и пак няма да му свършат работа за купи и тави, иначе пък струват повече от "кубче", че и от евтини модели на нормално 45 и 60 сантиметрови. С вместимост от 2 комплекта, сам човек би я пускал всеки ден, че и по 2 пъти, освен това всичко което не се събира вътре пак ще си го мие на ръка. Нерентабилно ми е машина за над 1000+ лв. да ми мие 2бр. чинии и 2 чаши.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 13:19 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 69
  • burgas
Каква би могл9а да бъде причината от долната част на вратата на съдомиялната да излиза пяна.Нова е днес я пуснах за първи път.Сложих  капсула 3 в 1.Да звъня ли в сервиза или аз не правя нещо като хората?

# 70
  • Варна
Каква марка и модел е?

# 71
  • burgas
Каква би могл9а да бъде причината от долната част на вратата на съдомиялната да излиза пяна.Нова е днес я пуснах за първи път.Сложих  капсула 3 в 1.Да звъня ли в сервиза или аз не правя нещо като хората?
Пропуснала съм да включа бутона който указва какъв тип измиващ препарат слагам-прах или таблетка.Вече няма проблем.

# 72
  • София
Прекалено много препарат за не толкова замърсени съдове.
Пуснали сте таблетка на празна мияна.
Проблем с гуменото уплътнение.
Отг. на nelito70.

# 73
  • Варна
Здравейте, не съм имала до сега съдомиялна та ще помоля за мнение, какво мислите за тази:
https://bialatehnika-varna.com/bg/products/show/861/%D0%A1%D0%B2 … %D0%98%D0%AF#item

# 74
  • Варна
В крайна сметка си купих Беко с инвертор Simple Smile
Обаче нещо не правя както трябва със солта.
По инструкции от книжката изсипах 1л. вода и трябваше да побере около 2кг сол.
Аз взех от тази на Лидл, е и половината не я пое, няма място.
Сега ми свети индикатора за сол, въпреки, че го настроих за твърдостта на водата.
Като отвъртя капачката на солта и бълва малко вода, но се вижда, че няма място
да добавя още сол.
Къде бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт