Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 516
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • На брега на реката
Мисля си, че в този случай, няма проблем с машинката, а просто хората са по-чувствителни към миризмите.  При моята машинка Бош, с каквото и да измия, все я има тази миризма. Предишната ми, беше Беко и пак беше същото. Дори само с вода  да я пусна /пускала съм на високи градуси, запрашени чаши и чинии, които са стояли в шкаф/, пак я миризмата. Вероятно, пластмасовите части са поели мириса на препарат и се усеща, като се отвори машната, а не по самите съдове! Реших за себе си, че няма да обръщам внимание на това.

# 466
  • София
За да нямам никаква миризма от миялната, винаги закачам ето такъв ароматизатор - има ги във всички магазини, където се продават препарати за нашите машини.
Скрит текст:

# 467
Явно е до чувствителноста от към миризми. И аз имам същият проблем а съдомиялната ми е на 2 седмици почти, но този проблем го имам още от първото пускане. Пробвах с таблетки, гел.  Винаги ми лъхва тази позната вече миризма, веднъж пуснах съдовете с гел и веднага след това на интензивна програма без препарат и резултатът същия-отново усещам миризмата.
Но аз си знам, че имам голяма чувствителност към миризмите, винаги усещам миризми които никога други около мен не усещат. Веднъж се спомням, че се събудих посред нощ от пушека от камината а всички си спяха дълбоко без да го усетят

# 468
Мисля си, че в този случай, няма проблем с машинката, а просто хората са по-чувствителни към миризмите.  При моята машинка Бош, с каквото и да измия, все я има тази миризма. Предишната ми, беше Беко и пак беше същото. Дори само с вода  да я пусна /пускала съм на високи градуси, запрашени чаши и чинии, които са стояли в шкаф/, пак я миризмата. Вероятно, пластмасовите части са поели мириса на препарат и се усеща, като се отвори машната, а не по самите съдове! Реших за себе си, че няма да обръщам внимание на това.
Интересното е , че познати,живеещи около нас и съответно ползващи същата вода,нямат този проблем, други имат. Чудя се дали пък може да е от гланца, въпреки, че съм го сложил на минимум, а съм активирал и функцията мулти таб.  Вие ползвате ли гланц? Прави ми впечатлени, че веднага след като ги извадя от уреда и съдовете са още затоплени не се усеща мирис,но след няколко минути вече се усеща. Като ги изплакна на ръка хубаво с вода и изчезва, но пък така се губи малко смисъла от съдомиялната като трябва и на ръка да ги минавам.

# 469
Ако ползвате таблетки е излишно слагане и на гланц. Забелязах, че даже да е включена функцията за таблетки, пак дърпа гланц, защото след известно време светва лампичката, че е изчерпан.

# 470
  • На брега на реката
Скрит текст:
Интересното е , че познати,живеещи около нас и съответно ползващи същата вода,нямат този проблем, други имат. Чудя се дали пък може да е от гланца, въпреки, че съм го сложил на минимум, а съм активирал и функцията мулти таб.  Вие ползвате ли гланц? Прави ми впечатлени, че веднага след като ги извадя от уреда и съдовете са още затоплени не се усеща мирис,но след няколко минути вече се усеща. Като ги изплакна на ръка хубаво с вода и изчезва, но пък така се губи малко смисъла от съдомиялната като трябва и на ръка да ги минавам.

Аз ползвам гланц и то на средна степен, но не е от него, защото съм ползвала различни видове и мириса е един и същи! Миризмата е само от машинката и то като е топла, когато е студена я няма , затова си мисля, че пластмасовите части са я поели още в началото и така ще си бъде!

# 471
  • Mediterraneo
Ако ползвате таблетки е излишно слагане и на гланц. Забелязах, че даже да е включена функцията за таблетки, пак дърпа гланц, защото след известно време светва лампичката, че е изчерпан.

И аз това забелязах.
Умишлено използвах само таб функцията от последното пълнене с гланц. Дърпа си и гланц, и сол, не знам каква изобщо е функцията на бутона тогава. Даже се притеснявам, че моята машина нещо не е наред- от това, което съм чела, е че не би трябвало да дърпа, ако е включен таб бутонът.
Сега дори ще засега точното зареждане с гланц и сол, че ми се струва, че нещо често взех да зареждам. Снощи я мих с препарат, заредих и ще си отбележа, за да проследя нещата.

# 472
При нас водата я дават мека, и ползвам Феъри Платинум всичко в едно и в същото време съм настроил сол и гланц на минимум и тя си тегли по много малко. За 3 месеца съм добавил около 100 мл. гланц и около 200 гр. сол.

# 473
  • София
В упътването на машините пише какво прави функцията мутитаб: обикновено удължава времето на програмата (логично, за да се разтвори и отмие таблетката, т.к. е твърда и капсулована), при някои спира само солта, при други солта и гланца. Възможно е да има такива, които не спират нито сол, нито гланц, но аз не знам за такива.

# 474
  • Mediterraneo
Ще изровя книжката на моята да видя какво- що.

# 475
Аримаризатор за миялна решава проблема.

# 476
Пуснах за първи път днес съдомиялната. Сложих сол , гланц, таблетка
Изобщо не видях, че трябвало и вода в солта
И така съм я пуснала
Може ли да и стане нещо
Сега добавих вода, трябва ли веднага да я пускам, или може и утре?

# 477
Пуснах за първи път днес съдомиялната. Сложих сол , гланц, таблетка
Изобщо не видях, че трябвало и вода в солта
И така съм я пуснала
Може ли да и стане нещо
Сега добавих вода, трябва ли веднага да я пускам, или може и утре?
Разбъркай малко солта с водата в резервоара и я пусни на кратка програма веднага след това.

# 478
Но празна машина, на кратка програма.
Simple Smile

# 479
Благодаря
Пуснах я
Някой от пловдив да ме ориентира с каква твърдост е водата
В момента е фабрично на 3, при скала от 1-5

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 22:36 от The Invisible

Общи условия

Активация на акаунт