Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 381
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Поправям се за whirpool-а  и се извинявам на потребителките с които "спорих" Kissing Heart
Всеки път трябва да натискам функцията таблетка, нищо не помни 🤔

# 601
  • София
Здравейте!
Предполагам, че има и други теми за съдомиялни, но моят въпрос е свързан с това дали стоящите са по-добри от тези за вграждане?
Предстои ми проектиране на кухня и изборът за мен е важен от гледна точка на това, че мястото предвидено за съдомиялна е в ъгъла (кухнята ще бъде Г-образна) и тъй като съдомиялната ще излезе с няколко сантиметра извън плота това ще пречи на отварянето на единия от шкафовете.
Вариантите, които имам са следните:
Единият вариант е да изместим съдомиялната от лявата страна на мивката (чувала съм от един интериорен дизайнер, че ако си десняк съдомиялната трябвало да е отдясно и обратното) и пералнята да дойде в ъгъла.
Вторият вариант е да си купя съдомиялна за вграждане, обаче за този тип съм чувала лоши отзиви - от сорта на това, че се развалят по-бързо от другите.
Затова Ви моля за седействие.
Благодаря на всеки, който отдели време.
Лек ден!
"дали стоящите са по-добри от тези за вграждане?" що за въпрос? Едните имат корпус, другите не. Както вече са казали няма логика едните да са по-лоши от другите. Дали една миялна е добра зависи от това как е програмирана, колко качествени са й частите, какви са й дюзите и т.н., но не и дали има капаци или не, мое мнение. Не разбрах как така кухнята още не е готова, но щяла миялната да излиза с няколко см? Стандарните плотове са 60 см. и миялна за вграждане влиза без проблем, за свободно стояща не знам, но те не са предвидени да са под плот. Дали ще е от ляво или от дясно на мивката не виждам каква връзка има, както вече са казали хубаво е миялната да е близко до мивката заради канала и водата. Посудата може да се събира директно в миялната, нужда от миене няма, та не е от значения къде щяла да е мивката.

# 602
  • На брега на реката
Здравейте!
Предполагам, че има и други теми за съдомиялни, но моят въпрос е свързан с това дали стоящите са по-добри от тези за вграждане?
Предстои ми проектиране на кухня и изборът за мен е важен от гледна точка на това, че мястото предвидено за съдомиялна е в ъгъла (кухнята ще бъде Г-образна) и тъй като съдомиялната ще излезе с няколко сантиметра извън плота това ще пречи на отварянето на единия от шкафовете.

Моята е свободностояща и излизаше пред плота, който е 60см., заради маркучите отзад и заради контакта, в който е включена.  Изтеглих целият долен ред+ гърба напред с 4 см. и сега си е прибрана под плота. Дистанцията между стената и гърба е попълнена на две места с тесни около 10 см летви направени от остатъка при разкрояването му и няма проблем със стабилността му.

# 603
  • Mediterraneo
Относно ляво и дясностояща миялна- моята е вляво, тази на сестра ми- вдясно. Аз съм десняк, но поставената вляво миялна ми е много по- удобна. Просто е въпрос на свикване, според мен.

# 604
Тези които не ползват гланц: как ви излизат стъклените посуда/чашки, чинии, дали са на  облаци? Досега ползвах гланц, но излизаха някак си мазни и тук таме имаше облаци. Сега го спрях и разчитам единствено на гланца в гела но изцяло са в облаци Sad. Все още  не мога да оправя настройките на съдомиялната, че само от 2 м я имам

# 605
  • На брега на реката
Гланца в гела, не върши работа. Той си отива още с първата вода, в която се е разтворил. Имаш и изплаквания след това, та за мен това си е кьор-фишек.

Каква беше водата при вас?

# 606
Дават я мека, но все още не съм намерила време да отида до зоомагазин да взема лентички за твърдостта на водата. Ходих до най близкия но човекът каза, че не предлагали Sad.

# 607
Здравейте, някой използва ли съдомиялна Miele, моля да сподели мнение относно измиване и изсушаване понеже не съм доволен от изсушаването на Hotpoint. Насочил съм се към този модел https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-miele-g-4263-scvi-active  Blush

Побутвам си въпроса Satisfied

# 608
За тази сума взимате най-висок клас Неф или Бош. Това не е пералня за да залагате на тази марка, а за тези пари като гледам е базов модел.

# 609
  • На брега на реката
Дават я мека, но все още не съм намерила време да отида до зоомагазин да взема лентички за твърдостта на водата. Ходих до най близкия но човекът каза, че не предлагали Sad.

Ако е мека, настрой солта на 1/3 от степените /примерно, на 2 от 6/ и гланца също, а може и на 1.  Гланца служи за по-доброто изсушаване на съдовете. Ако не ползваш, вероятно ще са ти по-мокри. Не би трябвало да има петна, при мека вода!

# 610
Благодаря много буболина при следващото пускане ще настроя както си писала. Миялната ми е Бош, иначе посудата излизат сухи с изключение на лъжици и вилици (и то зависи от избора на програма). Днес Забелязах, че водата която останала в една купичка (която не съм сложила както трябва) е една Бяла с едни утаени остатъци като сол/захар, въпреки ме в момента ползвам гел. Не е чиста вода. В началото си мислих, че тази вода е от изплакване то но дали е така, може да няма общо това с облаците по чашите, знам ли. Ще пиша отново след като я пусна съдомиялната по настройките както си писала

# 611
  • София
Скрит текст:
Благодаря много буболина при следващото пускане ще настроя както си писала. Миялната ми е Бош, иначе посудата излизат сухи с изключение на лъжици и вилици (и то зависи от избора на програма). Днес Забелязах, че
водата която останала в една купичка (която не съм сложила както трябва) е една Бяла с едни утаени остатъци като сол/захар, въпреки ме в момента ползвам гел.
Скрит текст:
Не е чиста вода. В началото си мислих, че тази вода е от изплакване то но дали е така, може да няма общо това с облаците по чашите, знам ли. Ще пиша отново след като я пусна съдомиялната по настройките както си писала
Това е от недоизмит препарат, предполагам таблетка или прах. Или слагаш много от тях или солта ти е много или идвете.

# 612
  • София
Поправям се за whirpool-а  и се извинявам на потребителките с които "спорих" Kissing Heart
Всеки път трябва да натискам функцията таблетка, нищо не помни 🤔
Явно наистина при Whirlpool е до модел - моята си помни, даже бих направила клипче, ако можех да го постна от телефона или компа (че нямам къде да го кача онлайн). Просто я зареждам, включвам, избирам си програмата и лед лампичката на бутона светва, което показва, че функцията е активирана.

# 613
ToniShi какъв модел е твоята
Моята е свободностояща 3С26Р

# 614
  • София
Вградена, wic 3c23

Общи условия

Активация на акаунт