WIZZ AIR - 36

• 39 685
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Аз пък смятам, че ще е добре всеки да пусне по една жалба до ДСК и/или КЗП. Не може карта, чиято основна идея е да се ползва от пътуващи в чужбина, да има такава тъпа такса превалутиране.

# 496
Те са си вързали гащите. Качили са промените някъде на сайта си още на 5-и декември. Като че ли хората по цял ден си нямат друга работа, освен да се ровят из сайтовете на банките. Написали са два кратки абзаца, след което са добавили:

"Моля, считайте настоящото изявление за предварително уведомление в съответствие с изискванията на чл. 62, ал. 1 от Закона за платежните услуги и платежните системи. В случай че не приемате извършваните промени, имате право да прекратите сключения договор преди датата на влизане в сила на промените без да дължите обезщетение или неустойка за това. Банката счита, че клиентът е приел промените, ако не я е уведомил за обратното преди 05.02.2020 г."

Толкоз. Оттук нататък аз лично мисля да процедирам по следния начин:
- няма да използвам тази карта за плащания извън еврозоната
- ще я ползвам за плащания в еврозоната само в краен случай
- ще я ползвам за всичките си плащания в България, за да ми се трупат точки

# 497
Това че промяната е извършена законосъобразно не е причина клиентите да не изразят недоволство от новите условия. Поне за мен.

# 498
Разбира се, че не е. Аз изразих. И то доста рязко. И по телефона, и в техен офис. Не останах с впечатление, че много са се трогнали.

# 499
Аз смятам да напиша оплакване до представляващите банката.

# 500
Много полезна информация! Благодаря!
И понеже не разбрах съвсем конкретно, ще изложа това, което смятам да направя, за да ми кажете какво ще се случи и какви такси ще имам, ако имате желание разбира се.
Другия месец мислех да платя един круиз с картата, на стойност 786 Е или 1537 лв. Колко ще ми дръпнат от картата в такъв случай?

# 501
^
Преди 5-и февруари, 2020:
786 Евро х 1,96 = 1540,46 лв. Толкова щяха да дръпнат от картата. Съответно щяха да начислят 3080 точки (1540х2), което е еквивалента на 30,80 лв., с които да се купуват самолетни билети.

Днес (и изобщо оттук нататък):
786 Евро х 1,9796 = 1555.97 лв. Толкова ще дръпнат от картата. Съответно ще начислят 3110 точки (1555х2), което е еквивалента на 31,10 лв., с които ще може да се купуват самолетни билети.

Резултат: сега плащате с 15,51 лв. повече. Тоест, реално бонуса ви няма да е 31,10 лв., а 15,59 лв.

# 502
'Га ти  ли лисиците.. Благодаря ти много! Не е редно, но едва ли с жалби или друго ще направят нещо.

# 503
  • Варна
Здравейте, еднодневни лещи в ръчния багаж при течностите ли трябва да бъдат при условие че в самата опаковка има малко количество течност?

# 504
^
786 Евро х 1,96 = 1540,46 лв. Толкова щяха да дръпнат от картата. Съответно щяха да начислят 3080 точки (1540х2), което е еквивалента на 30,80 лв., с които да се купуват самолетни билети.

786 Евро х 1,9796 = 1555.97 лв. Толкова ще дръпнат от картата. Съответно ще начислят 3110 точки (1555х2), което е еквивалента на 31,10 лв., с които ще може да се купуват самолетни билети.

Резултат: сега плащате с 15,51 лв. повече. Тоест, реално бонуса ви няма да е 31,10 лв., а 15,59 лв.
Може ли да се възползвам и аз от компетентността на повече знаещите?
От нормална левова сметка
в ДСК трябва да преведа примерно 10000€ в съответно еврова сметка в друга банка. Колко лв ще ми вземат от сметката?
Стана като ония задачки за водата дето се вливала и изливала в басейна, ама....
Извинявам се за спама, но така вървеше това превалутиране и трансфериране тука...
Ще съм много благодарен ако ми отговорите.

# 505
  • гр. София
За лещите - да, в плика с течностите.

# 506
  • София
Здравейте, еднодневни лещи в ръчния багаж при течностите ли трябва да бъдат при условие че в самата опаковка има малко количество течност?
Аз нося само 2 резервни лещи, защото съм с месечни и винаги ги слагам в плика, за да ми е мирна главата. Но ако са еднодневни и пътуваш за повече от 4-5 дни, няма да остане място за нищо друго. Wink На дъщеря ми ѝ казали, че не е задължително да са в плика и от тогава не ги слага. Не е имала проблем. Но все пак е добре да се види къде го пише черно на бяло.

# 507
Чак такива подробности не пише. То и да не са в плика, най-много да се забавите малко да ги извадите .
Идеята е да не помъкнете бутилки с алкохол или парфюм, че ще ви ги вземат, а малките неща дали са в плика или не не е толкова важно.

# 508
^

Може ли да се възползвам и аз от компетентността на повече знаещите?
От нормална левова сметка
в ДСК трябва да преведа примерно 10000€ в съответно еврова сметка в друга банка. Колко лв ще ми вземат от сметката?
Стана като ония задачки за водата дето се вливала и изливала в басейна, ама....
Извинявам се за спама, но така вървеше това превалутиране и трансфериране тука...
Ще съм много благодарен ако ми отговорите.

За нормална левова сметка не знам. Това, което обсъждахме по-горе, касае дебитните и кредитните карти на ДСК в лева, когато се прави плащане в чужбина. Обадете се на колцентъра им и ги питайте конкретно за вашия случай.

# 509
Вижте в банката дали не могат да ви предложат по-изгоден курс при по-голяма сума.

Общи условия

Активация на акаунт