Свекърва ми се преоблича пред 30 годишния си син

• 9 970
  • 148
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не бих живяла заедно с цялото племе на гаджето.
Поставяш въпроса - всеки да си е отделно, да си ходите на гости с покана и да се уважавате.
Ако не се съгласи - не бих стигала до сватба с подобен син.

# 16
Здравейте, дами! Сгодена съм и от скоро живеем заедно със свекито, с майка ѝ и баща ѝ. която е вдовица. Не виждам за нормално тя да се преоблича пред годеника ми, колкото и да и е син. На думи е ангел без криле. Но много пъти с нежни думи ме е обиждала. Приказва много и несвързани неща, все има какво да каже, а когато спорим по много маловажна тема с годеникът ми, разбрала не разбрала веднага защитава сина си, макар и аз да съм права. Който и да е прав не мисля, че е допустимо тя или някой друг да се меси в разговора.  Казвала ми е, че синът ѝ я ревнува, че той избира как да се облича тя и тем подобни глупости. Не знам какво да правя! Като споделя на годеника ми, изнервя се и скачааа - Ти какво искаш от майка ми? - Какъв ти е проблема с нея? или - Тя е такава няма как да се промени, трябва да и свикнеш. Никога не е разговарял с майка си за обидите от нейна страна! Все аз съм виновна за всичко, и да се разсърдя за казана от нея обида, много съм се задълбочавала и съм била тънкомислеща! Казах му, че не се разбирам с майка му и че не искам да живеем заедно, но той ми каза, че няма как да остави майка си.  Уважавам свекърва си като майка на годеникът ми, но не и като човек!!! Помогнете ми, как да прекратя тази гадна ситуация или какво трябва на направя?
Супер пример, как на авторката й светят Огромни червени светофари насреща, а тя упорито стиска очи и си повтаря "Тъмно е, тъмно е, тъмно е!". А после ще пуска тема след тема... и ще се чуди що милото тъй се е  "променил"...

# 17
Ако темата е реална, т.е. ситуацията - беж със скоростта на светлината.
Тежко привързан към мама син е отровно положение, което води само до скъсване на нерви.

# 18
Аз не разбирам какво е това възпитание? Вина ли ще изпитва сина, ако на 30 години реши да създаде собствено семейство и се отдели от полата на маминка? Младите спорят за нещо, маминка се меши... е за каква сватба мислиш? Сватба ще има, ако мама реши, че ще се ожени за теб.
Защо си причиняваш всичко това? Сега сте сгодени, още чувствата към теб са му силни и пак не си му приоритет, след години съвсем няма да те зачита.
Младите винаги трябва да се отделят самостоятелно.

# 19
Напълно доброволно се бъркаш в извратените им отношения.
И после идваш да задаваш тъпи въпроси.
Отговорът е елементарен.
Тръгваш си.
Историята доказва, че е няма успешни бракове, когато живеят няколко поколения заедно.
Тоест е ненормално младо семейство да живее с родителите на единия.
Има изключения, но е видно, че вие не сте едно от тях.

# 20
Какво да ти кажа един мъж като си е мамино синче и другаде да живеете, пак си тичка при мама. Ние живеем отделно, но звънне ли мама, тичка веднага, оправия няма и мама винаги е ангелче, а ти се заяждаш без причина с нея, както са написали, това си е чист Едипов комплекс.

# 21
Ако авторката можеше да е "едни гърди пред свека", щяха да я приемат и майка и син. И синковеца би вървял като пале след нея. Хич и не би седял в дядова ръкавичка. Но тъй като не е, й стига да се втренчва в битовизми, да прави плахи опити да повишава тон и да се цупи.
Ако отидете заедно на море, свекървата може ли да остане по бански?

# 22
  • София
То пък голям келепир да те приемат в любовна двойка майка-син и да си третият. Нищо му няма на момичето.

# 23
Абе има му  и на момичето нещо  Laughing

# 24
Абе има му  и на момичето нещо  Laughing
Не знам, може би е много младо момичето.

# 25
Ние живеем отделно, но звънне ли мама, тичка веднага...

Ще тичка, разбира се, майка му е!

Много жени не могат да проумеят, че няма как да са единствени и неповторими за един мъж. Майката е една, жените са много (и стават още повече, когато свекървата стане обект на дрязги).

# 26
  • София
Много мъже не разбират, че приоритетите следва да се сменят, след като се оженят. Т.е. ако трябва да заведеш детето си на лекар, следва да не тичкаш при единствената маминка.
Добрата новина е, че все някога се гътват, но не си струва да си тровиш нервите, докато това стане. Затова просто трабва да си намериш психически здрав мъж.

# 27

Добрата новина е, че все някога се гътват, но не си струва да си тровиш нервите, докато това стане. Затова просто трабва да си намериш психически здрав мъж.

Вие сериозно ли?
Склонна съм да приема това за хубав черен хумор с лек послевкус на цинизъм, за да не ми загорчи на небцето Simple Smile.

# 28
То пък голям келепир да те приемат в любовна двойка майка-син и да си третият. Нищо му няма на момичето.
Защо да са любовна двойка?!
Ако и те живеят 5 човека в холокухня, къде да се преоблече свекървата? В банята?! Хайде това пуританско възпитание да го остави в бащиния си дом девойката.

# 29
  • Варна
Ако живеят така наистина, това си е сериозно основание да си бие камшика. Даже повече от разхождаща се по прашки пред сина и снахата свекърва.

Общи условия

Активация на акаунт