Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 23

  • 75 731
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050



Макарони на фурна

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 09:50 от DespicableMe

# 136
  • Мнения: 1 948
Пържени банички на фрайър

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 11:18 от Peggy Bundy

# 137
  • Мнения: 1 804
Супа от свинско месо със зелева чорба


Пиле със сметана и сирена



Баница любима Yum

# 138
  • София
  • Мнения: 3 964
Щрудел направи мама, за тези, които не лунуват.

# 139
  • Мнения: 2 153
Баница


Свински пържоли на тиган


Бонбоните с бишкоти и маскарпоне на Марчева

# 140
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
За много години, мили хора! Бъдете здрави!
Чета ви редовно, въпреки че не съм публикувала от доста време.
Използвах тези дни и си сготвих една супа от червена леща. А днес един гювеч с кисело зеле и ребърца съм приготвила.

# 141
  • Мнения: 126
Един сладкиш от мен, от бишкоти, маскарпоне и малини(не обръщайте внимание на фона отзад Simple Smile))


Бихте ли споделили рецепта Blush

# 142
  • Мнения: 2 168
Нашият обяд в събота са канелони със спанак, извара и орехи. Лека и вкусна храна се получи. Simple Smile
Аз също бих се радвала да прочета рецептата за десерта на diana lobodova. Приятен следобед! Simple Smile
http://---shoretner923-2QlxeLJ

# 143
  • София
  • Мнения: 15 846
Личи, че внука си е тука... Simple Smile



# 144
  • Мнения: 1 265
Нашият съботен обяд - свински карета, картофено пюре, гъби със сметанов сос (стана жълт, че сложих куркума), шопска салата и питка

правих и тортата на Ваня Джорджевич - Мус шоколад

и един карфиол с масло опекох

# 145
  • Мнения: 35 645
Питки за хамбургери
Днес пак ще се преяжда Sad

# 146
  • Мнения: 35 645
Ето и угощението.
Много са ми вкусни, но много трудоемки тия бургери. Питките да направя, картофи да изпържа, кюфтетата да опече мъжът ми...
Моят

Неговият

# 147
  • Мнения: 1 451
Да ви се оплача. Моето злоядо хлапе се чудя как да го накарам да прояде...специално ориз като правя, първо морковки запържвам, че да се оцвети олиото, лучец...та чак след това запържвам ориза.Ами не, все нещо не му харесва.Днес, леко болна, просто сложих измития ориз в тавата със сварените свински месца, метнах вэв фурната, даже не запекох.Е, най-вкусното нещо било, което скоро бил ял🤦‍♀️.Ето го това произведение

# 148
  • Мнения: 35 645
Нас ни учиха така:
Скрит текст:
в тенджера слагаш да заври вода със сол, дафинов лист, морков на 2-3 нарязан, глава лук на половина или четвъртина. Завира. През това време запържваш ориса да стане прозрачен и заливаш с бульона. Мяташ във фурната. Честно, много ми е вкусен така. Майка ми го прави по друг начин и винаги е един сух и безвкусен

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 17:13 от PeacockLove

# 149
  • Мнения: 16 720
По повод ориза:
Скрит текст:
Децата не обичат много подправени ястия, колкото по чисти са, толкова по вкусни са им. Като бях малка нямаше сила на света, която да ме накара да ям ориз със запържен лук. У нас ориза се готвеше чист, леко се запържваше в мазнина да се "оцъкли", добавяха се зрънца пипер, бахар и малко дафинов лист. Лук на бял ориз не сме слагали. Години по късно видях, че хората слагат лук. Сега и аз слагам, но не винаги и не на всеки вид ориз.

 И за да не е спам да покажа една шкембе чорбица от почивните празнични дни:

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 09:28 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт