Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 23

• 75 731
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Bарна, морето, сините вълни

Макарони на фурна

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 09:50 от DespicableMe

# 136
Пържени банички на фрайър

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 11:18 от Peggy Bundy

# 137
Супа от свинско месо със зелева чорба

Пиле със сметана и сирена

Баница любима Yum

# 138
  • София
Щрудел направи мама, за тези, които не лунуват.

# 139
Баница

Свински пържоли на тиган

Бонбоните с бишкоти и маскарпоне на Марчева

# 140
  • София-Младост
За много години, мили хора! Бъдете здрави!
Чета ви редовно, въпреки че не съм публикувала от доста време.
Използвах тези дни и си сготвих една супа от червена леща. А днес един гювеч с кисело зеле и ребърца съм приготвила.

# 141
Един сладкиш от мен, от бишкоти, маскарпоне и малини(не обръщайте внимание на фона отзад Simple Smile))

Бихте ли споделили рецепта Blush

# 142
Нашият обяд в събота са канелони със спанак, извара и орехи. Лека и вкусна храна се получи. Simple Smile
Аз също бих се радвала да прочета рецептата за десерта на diana lobodova. Приятен следобед! Simple Smile
http://---shoretner923-2QlxeLJ

# 143
  • София
Личи, че внука си е тука... Simple Smile

# 144
Нашият съботен обяд - свински карета, картофено пюре, гъби със сметанов сос (стана жълт, че сложих куркума), шопска салата и питка

правих и тортата на Ваня Джорджевич - Мус шоколад

и един карфиол с масло опекох

# 145
Питки за хамбургери
Днес пак ще се преяжда Sad

# 146
Ето и угощението.
Много са ми вкусни, но много трудоемки тия бургери. Питките да направя, картофи да изпържа, кюфтетата да опече мъжът ми...
Моят

Неговият

# 147
Да ви се оплача. Моето злоядо хлапе се чудя как да го накарам да прояде...специално ориз като правя, първо морковки запържвам, че да се оцвети олиото, лучец...та чак след това запържвам ориза.Ами не, все нещо не му харесва.Днес, леко болна, просто сложих измития ориз в тавата със сварените свински месца, метнах вэв фурната, даже не запекох.Е, най-вкусното нещо било, което скоро бил ял🤦‍♀️.Ето го това произведение

# 148
Нас ни учиха така:
Скрит текст:
в тенджера слагаш да заври вода със сол, дафинов лист, морков на 2-3 нарязан, глава лук на половина или четвъртина. Завира. През това време запържваш ориса да стане прозрачен и заливаш с бульона. Мяташ във фурната. Честно, много ми е вкусен така. Майка ми го прави по друг начин и винаги е един сух и безвкусен

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 17:13 от PeacockLove

# 149
По повод ориза:
Скрит текст:
Децата не обичат много подправени ястия, колкото по чисти са, толкова по вкусни са им. Като бях малка нямаше сила на света, която да ме накара да ям ориз със запържен лук. У нас ориза се готвеше чист, леко се запържваше в мазнина да се "оцъкли", добавяха се зрънца пипер, бахар и малко дафинов лист. Лук на бял ориз не сме слагали. Години по късно видях, че хората слагат лук. Сега и аз слагам, но не винаги и не на всеки вид ориз.

И за да не е спам да покажа една шкембе чорбица от почивните празнични дни:

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 09:28 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт