Заедно заради децата

• 22 016
  • 514
  •   1
Отговори
# 105
Няма ли вариант за временна раздяла - да приемеш работа на друго място, или някакво обучение/командировка и да му оставиш всички отговорности за децата? Така той ще има шанс да поеме всички ангажименти, ти ще прецениш обстановката отстрани и поне ще видиш дали ще ти залипсва. Може ти да си му отнела функциите в прекалено обгрижване на всички и така да си му отнела шанса да се  "докаже" пред теб.

# 106
  • София
Не бих се развела в подобна ситуация. Човека нищо лошо не е направил, не е дал повод. Да тропам с краче упорито, че той няма вишу не ми е в стила. Като се събрахте защо не го ръчка да изучи нещо, да се развива? Беше ти удобен до скоро. Сега разбирам, че свалянето на много кг, приличния вече външен вид предполагат ново, младо и мускулесто  гадже. Но фитнес младоците не си падат по лелки с 2 пубера.
Бих послушала съветите на Сирената. Така хем ще имам разнообразие, хем и семейството ще си запазя.
Странно ми е развод заради вишуту. Ами аз имам прословутото висше обр., а Скъпия е завършил ТВУ, май до 10 кл. е било там. Не намирам недостатъци в отношенията ни. Говорим си, заедно сме и се търсим.
Преди него съм се развеждала 2 пъти с мъже от т.н. "моята черга", имаха образование,положение на родителите, бъдеще,  но акъл нямаха.
 Сега като се замисля - не намирам разлика между нашите отношения и тия на родителите ми. Те и двамата бяха вишисти с добри професии, починаха като семейство.  По спомени общуваме както и те.

# 107
Като чета нивото на висшето образование бая е паднало...
Обидите на тема външност и възраст са грозни и недостойни!

# 108
  • София
Дами, не четете внимателно.
Авторката писа, че напоследък не й се прави секс с мъжа й- било заради непоносимостта.......
Е, 2 години му е давала шанс да й стане принц на бял кон, като секса си е вървял, а отскоро не върви.
За мен, се е появил някакъв обект около нея, който е дал тласък и сега мъжът й се оказва без нито едно положително качество.
Което е жалко за нея също- поддаде ли се, ще ликвидира с един замах всичките 15 години, в които е градила спокоен и сигурен свят за децата си.

ПП. Интересни неща научавам от постовете- докато е била със свръхтегло, сексът с мъжа й е бил чудесен и той я е приемал каквато е. Сега, обаче, като се е вталила, вече той не става.......
Все по- твърдо стоя зад мнението, че някой от фитнеса й е завъртял главата.
Само дето не схваща, че и слабите ги зарязват, гларусите, а не са като мъжа й, който я харесва всякак....

# 109
Ох, авторке, качи пак няколко килограма, да те реабилитира бг мамата, че не се развеждаш заради това, че си слаба Grinning Пък после пак ще ги свалиш, явно имаш волята.

# 110
Малки деца приемали по-лесно чужд мъж вкъщи от намусени пубери, и децата при избор предпочитали по-заможния. Абсолютно вярно било, чета тука.
Хора без опит нямат друг избор освен да измъдрят някой правилник на човешките отношения. Записвайте си, уважаеми.

# 111
Може изобщо да не я застигне дългата ръка на съдбата. Но постингите й звучат сякаш тя иска да се застрахова да не се прецака - уж заради децата.

# 112
Ако тя иска да се дистанцира от мъжа си, процедурата по развод действа парадоксално. Уж не си заедно, а емоционално го мислиш много повече и поне година пак ти е в живота, но ти действа още по-зле. Не е да изчезне с вълшебна пръчка, има много емоции.

За 4г. може и любовник да извърти, и децата да пусне по пътя, без да стига до самия развод. А после, като стане ясно - тихо и кротко и надалеч от повечето погледи.

# 113
  • София
Или от фитнеса, или някой по-млад колега в болницата. За мене това са еднодневни връзки, чак до развод да се стигне заради тях ...
Миналата седмица попаднах на нейна тема в подфорума за разведени. Искаше от там рецепта как да се реши на развод. Май хем и се иска, хем не и стиска. Сама трябва да го реши и да си тегли последствията. Няма как форума да и покаже решението.
Повтарям се, но съветите на Сирената са много добри при подобни колебания.

# 114
Колебания за развод няма. Или се развеждаш, или не.
Но пък има страх, гузна съвест, хем боли, хем сърби... и други подобни “червейчета”.

# 115
  • Paris, France
Малки деца приемали по-лесно чужд мъж вкъщи от намусени пубери, и децата при избор предпочитали по-заможния. Абсолютно вярно било, чета тука.
Хора без опит нямат друг избор освен да измъдрят някой правилник на човешките отношения. Записвайте си, уважаеми.

Не съм без опит. В семейството ми всички хора от поколението на родителите ми са разведени, а от това на бабите - само половината. Гледам и връстниците на децата ми и да, това за предпочитането на заможния и ме приемането на нов партньор след определена възраст до малко след настъпване на пубертет е абсолютно вярно и валидно. И ако за 3-4 годишно е достатъчно новият партньор да си поиграем с него и да му купи сладолед, пуберите гледат колата, какво им купил и по колко и дали е интересен. Тя Савина, че не е пубер, иска интересен, образован, с висока заплата, красив, пубери ли ще приемат по-малко?

# 116
Няма абсолютно вярно, Невена. Няма.

# 117
  Не е нужно непременно да има младеж с развят перчем на хоризонта. Понякога просто се събуждаш и кризата на средната възраст ти се усмихва широко.
- Ма кой ми е спинкал досега - казва тя. И после нищо не е същото.
  Аз също съветвам авторката да изчака няколко години, заради деликатната възраст на децата. Ако и тогава положението е нетърпимо, лесно могат да се разведат.
  Да постави картите на масата, обаче, е по-добре да направи сега. Абсолютно възможно е мъжът й да иска да е рицар на бял кон, просто досега да не му се е струвало наложително. Това, че има секс е доста показателно.
  Късмет, Савина, пожелавам ти да бъдеш щастлива, каквото и да решиш!

# 118
Дечицата дори не са на прага на пубертета, затова ако дамата послуша съвета за изчакване наследниците да отраснат и ѝ се чака 7-8г., дотогава любимият може да изкара два пъти вишу и да избалансира компетенциите. Пък после я камилата, я камиларят...

# 119
Няма абсолютно вярно, Невена. Няма.

Няма в квантовия свят и ако си говорим за чист потенциал или на философско ниво. Умновато се включваш, но и сама не може да обясниш какво имаш предвид. Дали е професионално изкривяване или невежество, скрито зад привидно дълбок изказ - не знам. Или е нарочно с цел объркване, за да излезеш по-задълбочена и някакъв неизразим авторитет по темата.

В играта на живота обаче има хубави посоки, има и пълен батак и мазаляк. И са близки до ума. Така че хайде да не тролиш с неопределености, животът си върви и гледаме как да е гладко и приятно. Така че по-добре да следваш рецептата.

Та има не абсолютно, но относително вярно, което често е по-хубаво на чисто човешки план, отколкото относително невярното, тоест мазаляка.

Общи условия

Активация на акаунт