Заедно заради децата

• 22 042
  • 514
  •   1
Отговори
# 135
Поне ще си спести беснеенето на тийновете от типа "Ти ни развали семейството! Ти си виновна, че тате не е при нас!" и т.н.

# 136
Ептен пък не се вживявам, но обиди, подробен синтез и детективски прийоми е вече махленско.
Не е зле да не бъркаме нелицеприятната истина с обида.
Авторката е дала фактите, пуснала е тема и иска мнения.
Получава ги-обосновани, макар и не особено приятни за нея.
А, защо ти решаваш кое е обидно и кое е махленско, и държиш да наложиш вижданията си на форума, идея нямам.

Никакви виждания не налагам никому. Споделям впечатленията си, точно както правите и Вие. Страна свабодная?!

# 137
  • Paris, France
Аз не разбирам защо се смята, че в утрото на 18-тия рожден ден децата автоматично стават самостоятелни, излизат на секундата от семейния дом и вече не са грижа на родителите, които от своя страна късат синджира и вече могат да правят каквото си щат без да се притесняват от евентуални последствия за поколението.

Съвсем не е така.

Не стават, обаче тогава разбират от чувства, желание за заедност и усамотяване с партньор, имат собствен живот с приятели и с връстници и нямат нищо против родителите им да си живеят с нов партньор. Като 10-12 годишна правех сечено на майка ми, а като 16-17г ми се искаше да си намери някого и да ме остави на мира. 10-12 годишното възприема новия партньор като причина за загуба на внимание от родител.

Иди и обясни на 12 годишно, че татко му трябва да се изнесе, защото няма виШу УбразУваниЙ, не е интересен и не вади достатъчно пари. До някаква възраст тези неща нямат значение, а за момче - никога.

Децата не са тъпи. Те усещат лъжата. Аз поне, я усещах.

Без да взимам страна, но наистина ли мислиш, че ако остане с него няма пак да ги отнесе сама...

Ми няма, не. Разводът ще афектира децата, най-вероятно негативно. Щеше да е различно ако имаше конфликти, крясъци, бой, пиянски истории. Мъжът не се е променил, променила се е реалността на Савина и оттам и желанията и. Ако се разведат, когато мъжът и категорично не иска и го е казал, тя ще отнася сама обвиненията на децата. Винаги ги отнася родителят, при когото са. Да не забравяме, че става дума за момчета, близнаци или с малка разлика и ме желаеш развод баща. В техните очи баща им е изгонен безпричинно, защото на тях той нищо не им прави. 90% от бащите не играят с децата си, не общуват с тях и едва ли знаят в кой клас са, но децата им си ги обичаме.

# 138
Не, той ще се оправи с децата, когато са при него, чисто битово. Страх ме е, че децата оставайки с един родител ще се чувстват несигурни. Което твърдят всички разведени, деца на разведени и психолози. Аз нямам личен опит. А основната функция на родителя е да даде сигурност. Въпреки, че те пак ще си имат баща. Знам че няма да е същото, но нямам намерение да му ограничавам достъпа до тях.
Не, няма да е същото.
Но какво пък  - имате си висшето образование и стопените килца.

# 139
Аз не разбирам защо се смята, че в утрото на 18-тия рожден ден децата автоматично стават самостоятелни, излизат на секундата от семейния дом и вече не са грижа на родителите, които от своя страна късат синджира и вече могат да правят каквото си щат без да се притесняват от евентуални последствия за поколението.

Съвсем не е така.
А това е много вярно. В днешно време зрелостта настъпва като че ли към 30 тината години. Времената са такива. Прекаленият комфорт, разглезване и материална презадоволеност на хората от развития свят това сътворяват - инфантили. Но до 18 поне ще са избутали средното образование, пак е нещо. Иначе и деца от добри семейства пропадат, стават наркомани, не завършват. Добре е родителите да са силно концентрирани в децата си в тези лабилни периоди. С много любов и търпение всичко се постига.
Естествено на теория, на практика родителите често се фиксират в себе си, своите стремежи и желания, като така рискуват да изпуснат децата си.
Моите родители като се разведоха, настъпи голяма слободия за мен и сестра ми. И ние бяхме пубертетки. Пак късмет ни е спасил от поразиите, които могат да се случат на разбесняли се тийнки. Просто родителите не са свръх-човеци и след раздялата им е нужно време да се концентрират само върху себе си и да преработят травмата, затова не ги виня. Малко са изключително силните характери, които въпреки раздялата държат контрола над децата, стоят без партньор поне 1-2 години, не се увличат по нови тръпки, не прибягват до откупуване с пари пред децата заради вина. Това са изключенията. Повечето хора си реагират като човеци и от там страда възпитанието на децата.

# 140
Невежество, естествено, Сирен.
Ти си по приказките и сметките, аз -по действията и практиките. Та така.
Wink

# 141
Цитат
90% от бащите не играят с децата си, не общуват с тях и едва ли знаят в кой клас са, но децата им си ги обичаме.
Аз явно живея в паралелна реалност. Open Mouth
Не мога да се сетя дори за един такъв от моите познати, камо ли 90%.

# 142
Действията трябва да имат и някакъв резултат и цел, нали? Иначе са хаотични движения, не действия.

# 143
100, 100 процента от майките знаят и могат всичко. Най-вече да фърлят  празно, белким уловят пълно.

# 144
  • София /Абсурдистан
Авторката си го е решила, въпрос на време е да го реализира. Минала съм през това. Не е лесно, но не е и чак болка за умиране.

# 145
Стоенето с някого, заради децата е идиотско по две прости причини:
1. Не трябва да живеем с някого без любов.
2. Не трябва деца да раснат в семейство без любов.

Ако искате децата да имат лош пример за отношения, да са комплексирани и емоционално обременени, продължавайте с този модел на “семейство”.

ПП Благодаря на мама и тати, че са се развели.

# 146
И от къде да им вземем сега на тези деца семейство с любов?
Я, дай да им разкажем играта, за да им направи мама семейство с любов. И с кого?
То на чужд гръб...

# 147
Идиотско е да наричаш хората идиот, ако и да имаш представа за какво иде реч. Още по, ако пък я нямаш. Представата..

# 148
Аз попрочетох назад в мненията й и донякъде ми се оформи картина за нещата от живота й.
Определено тя е двигателят и изпълнителят в семейството - тя е купила и обзавела жилището (но то е СИО, т. е. при развод мъжът взема половината), тя е отгледала двамата близнаци практически сама, тя работи за повече пари, тя движи всичко вкъщи - пазарува, готви, организира, включително прибира цялата заплата на мъжа си и му отпуска джобни, ако слушка. Той не може да си намери чорапите и гащите без нейна помощ, а май-май нещо подобно се оформят и синовете й. Изглежда, за нейн ужас, те доста приличат на баща си (което само по себе си е рисков момент при развод - много е вероятно тя да излезе лошата и виновната). Дали е генетично, дали тя с нейната неизчерпаема енергия някак изличава тяхната - не знам. Защото, както авторката признава, почти не им дава самостоятелност и върши всичко вместо тях - защото става по-бързо и по-добре. До 7-годишни ги храни в устата, до 11-годишни им връзва обувките. Вероятно същата система е и с мъжа й.
Самата авторка е дейна, волева натура, доскоро имала проблем с килограмите си, но вече ликвидирала цели 30 от тях, въпреки наличието на диабет. Спортува, спазва диета, ходи по планините. Гримира се, грижи се за маникюра, косата  и облеклото си, чете, има вкус.
Миналото лято споделя, че вече се е примирила с липсата на романтика у мъжа си, приела го е, какъвто е, и е удовлетворена от брака си.
В пост от май месец тази година казва:
"
Скрит текст:
Винаги е проблем когато има голяма разлика в емоционалната (и изобщо всякаква) интелигентност. Дали проблемът ще разруши връзката или тя ще съществува въпреки него е въпрос на компромис от страна на по-интелигентния. Особено при пресните връзки е проблем. Докато опознаеш много добре човека, историята му, семейството и начина на възпитание, което е получил... минават години. Когато ги разбереш и си обясниш (ако приемем, че ти си по-интелигентният) защо не ти подарява цветя или защо не ти казва, че те обича си изправен пред избор. Трябва да избереш дали тези неща са много важни за теб и не можеш да живееш без тях или не са ти толкова важни и можеш да направиш компромис и да се лишиш от тях в името на запазването на връзката. При всеки е различно.
Но категорично може да има хармонична връзка с малко усилия. Нашата е такава."
И изведнъж юни-юли почва да пита как се сваля мъж.
Как тъй изведнъж за няколко месеца нещата ескалираха от хармонична връзка до развод?

Преди година е имала проблеми с безпричинна дива агресия от страна на единия си близнак.
Също така мернах постове за посещаване на логопед, нужда от ресурсен учител, ТЕЛК за двете деца (дислексия и други проблеми) и въпрос за действието на депакина.

Според мен тази мама има много по-належащи проблеми от някоя мимолетна тръпка, която я кара отведнъж да "прогледне" за всички дефекти на мъжа си.

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 00:18 от Анонимен

# 149
Като дете на разведени родители, аз имам представа.
Идиотското поведение е присъщо за интелигентните хора. Идиоти са идиоти. Не се занимавам с тях и не им поставям оценки.

Общи условия

Активация на акаунт