Заедно заради децата

• 21 573
  • 514
  •   1
Отговори
# 375
Невена, децата ми са две. Едно с хронично заболяване, в по-ранните години с тежки, животозастрашаващи кризи, другото - родено с увреждане. Мозъчно увреждане. Беше на година и десет месеца при развода, а развитието му беше на шестмесечно бебе. Не са спрели заниманията със специалисти. Дали ще спрат? Не зная... но това, което зная със сигурност, е, че всичко стана в пъти по-добро. И въпреки, че съдът ми присъди ползването на жилището, в крайна сметка бях принудена да го напусна и това се оказа в крайна сметка чудесно.
п.п. Към днешна дата каката е в ремисия, а дребният е второкласник /с ресурсна помощ/, физически е възстановен напълно, има затруднения в ученето, дискалкулия и напълно липсваща фина моторика.

# 376
  • Paris, France
Мама Звярка, ти си герой! Желая ти, оттук нататък, само хубави неща да ти се случват. Разликата между твоето положение и това на Савина е, че нейните деца са достатъчно големи за да помнят бащата и той да им залипсва като си иде, но не достатъчно, за да осъзнаят защо се развежда майка им. Те са пред пубертет, не на 2,3 или пет. Аз не съм обвинявала майка ми, но и никога не съм живяла с двамата си родители за постоянно за повече от месец.

Благодаря ти, че обясни подробно. Дано да даде лъч надежда на майки в подобно положение.

# 377
Винаги по-доброто предстои. Нищо не е невъзможно. Вече ми е много по-лесно, първи клас беше ужасен период. Каката беше на 7 години, като се разведох, много неща помни и доста неща не знае. Случвало се е да ме обвини, първо обяснявах, после станах по-категорична и казах, че има неща, които се решават между възрастните, и че когато реши, може да контактува с баща си. Сега, точно в пубертета, почна да й идва акъла, между другото, и проумя с какво не се правят компромиси.

# 378
Аз съм дете на разведени родители,бях на 5г когато се разделиха родителите ми,сега аз имам дъщеря на 4г също я отглеждам сама защото баща и се разделихме преди да разбера че съм бременна,за мен съжителството заради децата не е правилно,защото те не са малки и разбират и виждат какво се случва. Както вие казахте по добре да живеят с двама щастливо разведени родители отколкото в среда в която няма любов и разбирателство.

# 379
Сийке, абсурт и другата дама, с гаранциите, как точно ѝ помагате вие?
От абсурт едно и също във всички подобни случаи - никакъв развод, щото тя знаела какво е. Пеперуди, насекоми. Другата пък гарантирала. От свое име, за чуждия живот. Или пък смята да заживява нейния, след гаранциите.
Като ше си мерим тежестта на мненията,
Simple Smile

# 380
В други теми, с малко дете или бебе, съм съветвала за напускане. Но при по-специфични условия: татко-купонджия и по живота. Тоест не само инертен, а активно си дърпа чергата към себе си, отваря работа, смуче финанси. А този тук се е вписал 100% в схемата, не ходи настрани, поне си стои кротко. Защото по-гадната версия е да се е качил на главата на жената и чак да потропва, както е обяснявала Уишмастър. Та случаят тук е доста различен - и докато татко на малко дете е хубаво да сподели товара, в това семейство вече фазата е друга и татко-фикус е идеално нещо.

А може и за жена си да е просто фикус. Впрочем не е сигурно, може да се преоткрият, но не като го чака, а като им се поосвободи време и сили и стане естествено.

# 381
Другата пък гарантирала. От свое име, за чуждия живот. Или пък смята да заживява нейния, след гаранциите.
Не успях да намеря пост, в който някой ГАРАНТИРА нещо. Би ли пуснала цитат, за да сме наясно с факти ли боравиш или със собствените си халюцинации?

# 382
Имам блед спомен, че някъде споменах думата "гаранция" или гарантирано, Дренка се е хванала за нея извън контекста, както обикновено.

То и аз лично съм човек, който може да си уважава, анализира и поставя в центъра личния емоционален свят до безкрай. Само че не трябва да се забравя, че наоколо има и други хора и тия други хора яко ще повяхнат и ще се сдобият с много по-дълбоки проблеми, ако мама си гледа пъпа, тате- кефа.

Ако се заразвеждат, може да оплескат ония дълги, скучни години в които общо взето децата са ни риба, ни рак, изискват просто много храна, стабилност и по възможност да няма травми и разклащане, щото се сдухват лесно, а оправят трудно. Щото дори малки сътресения, абсурдни за нас, може да им отклонят пътя и да направят мазаляк с живота им. В смисъл - да станат сдухани инсели, неориентирани и травмирани, вместо нормални хора или дори някой и друг Чад и Стейси.

Факт и гаранция: деца, особено тийнове, са свръхестети, искат животът им да е пълен и равен. Въпрос на отговорност е в тоя период да им се осигури, иначе - драма, комплекси...

# 383
Гаранции, че нямало да има опашки от мъже след развода.
Това не мога да ви опиша от каква помощ е за жената.
Който много иска да помага, да намери мъжа ѝ, да ги събере двамата, и да им помага да си решат проблема. Заедно.

# 384
Да, то тия мъже от опашката никакви проблеми няма да отварят...

# 385
Сега пък си представих как някоя жена пише във форума, че мъжът й й взема заплатата и й дава джобни, ако е заслужила! Joy Joy Joy

# 386
О, не, опашка от мъже ще има. Но опашката ще е за получаване на облаги.
Никак не ми се вярва някой от опашката да се нанесе при нея и двете деца трайно.
Това е имала предвид сирената. С гаранцията
И наистина защо се обсъждат мненията на потребителите.?
Савина е достатъчно интелигентна жена за да разчете кой какво е искал да й каже

# 387
Гаранции, че нямало да има опашки от мъже след развода.
Гледам, че продължаваш с волните преразкази. Явно имаш затруднение да цитираш пост, който да потвърди интерпретациите ти. Да не би да е защото пост, в който някой дава ГАРАНЦИИ за нещо е само в твоето въображение?

# 388
Аз да напомня ли, че една от нормалните фази на детския живот е да виждат родителя си като изкопаемо? И да не им пука дали е щастлив, дали са му психоаналитично и квантово издържани емоциите и личния наратив или каквато там теория ползва. Действията на въпросния родител има голяма вероятност да се разчетат като епична, себична дивотия и също така да дават хляб на психолозите.

# 389
  • София
Аз също подкрепям Дренка в чуденето й как се дават съвети за раздяла заради епизодично напиване или отказ да чисти, а тук съвети да си карат като съквартиранти.
Всеки има точка на натрупване/пречупване. Това е като варенето на жаба, а от подтискане на емоциите съфорумката като нищо ще си докара някоя болест.
С деца на тези години повече може да се разбереш, отколкото на малко дете, което не разбира много от обяснения и си плаче за тати.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 14:44 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт