Как да разбера какво мисли той?

• 8 373
  • 223
  •   1
Отговори
# 120
Ето тук идва огромното разминаване между вас.
Тези пари искаш да ги дадеш за сватба и дете, а той за пътуване. Това са две различни вселени на житейско ниво.
Друг е въпросът, че ми се вижда направо безумно да предпочиташ да дадеш тези пари за сватба...наистина. Отидете в съвета и подпишете, пък после заминете на пътешествие с тези пари. Със сигурност ще получите по-незабравими и приятни спомени.
Друг е въпросът, че на него не му се жени, нито му се правят деца на този етап. А и в близките 2-3 години. Той също осъзнава, че въпросното пътуване и дете/сватба са несъвместими, просто първото му е по-важно.

Ще ти дам пример със себе си. Както споменах, моят приятел иска дете и аз съм тази, която дава на заден. С абсолютно ясното съзнание, преди 5 месеца резервирах круиз за май месец догодина, че детето на този етап е изключено, понеже няма да ми дадат да се кача на кораба. Laughing
 И той така, знае, че няма как да се случи пътешествие и дете, но прави планове да осъществява мечтите си.

# 121
Коментирам цената на околосветското, защото някои писаха, че е безумно скъпо. При още по-добро планиране и по-тънко може да излезе, но макс 2 месеца... 6 е мнооого мотаене.

Скъпо е, казвам го като човек, който много пътува.
Смехотворно е да се твърди, че за 2 месеца може да се види светът, че и да излезе евтино.
Визи, храна, спане, самолетни билети, входни такси... Това е скъпо, както и да се гонят намаления. За 2 месеца няма начин да се види свят, с 10000€ пък ептен.

# 122
  • Бургас
Това за околосветското пътуване е толкова незряло, че е чак смешно. Може да го измисли мъж, който е на зор и иска да се измъкне, но не е достатъчно интелигентен да измисли нещо по- умно. И едва ли някоя стабилна фирма ще разреши такъв отпуск. Чак толкова незаменими служители да са не ми се вярва.
И аз донякъде смятам, че "околосветското пътешествие" е по-скоро евфемизъм за "живее ми се на макс и последното, за което мисля е семейство и деца". Авторката трябва да си свери часовника с неговия. Дано е достатъчно искрен и откровен.

# 123
  • Linz
Коментирам цената на околосветското, защото някои писаха, че е безумно скъпо. При още по-добро планиране и по-тънко може да излезе, но макс 2 месеца... 6 е мнооого мотаене.

Смехотворно е да се твърди, че за 2 месеца може да се види светът, че и да излезе евтино.
Визи, храна, спане, самолетни билети, входни такси... Това е скъпо, както и да се гонят намаления. За 2 месеца няма начин да се види свят, с 10000€ пък ептен.
Има, хората го правят. Когато се планира добре, и времето може още да се редуцира, и парите.

Авторке, и аз да съм на мястото на мъжа ти, и аз няма да искам сватба, при положение, че обичам да пътувам.

# 124
  • Агент под прикритие
Phoenix Wright, a двойките, които не искат дете, каква им е естественият развой на връзката? Защото познавам прекрасни двойки, които се скъсват да пътуват, да ходят където им е кеф и се обичат повече от някои семейства с по две-три деца. Та те какво - не се развиват ли, не се обичат ли...
Именно съвместните пътувания и изживявания правят от едни взаимоотношения истинска връзка. В противен случай сте двама човека, от един и същи пол, които доброволно се съвкупляват с цел евентуално размножаване. Ако не са пътуванията, излизанията, театърът, киното, общите преживявания, ако щеш и играта на карти и шах, сте просто мъж и жена, затворени между четири стени, нищо повече.
И както се вижда - действително има такива двойки, защото оставам с впечатлението, че да седнеш и да поговориш с човека до теб е явно последното, което им минава през ум.
Не смятам, че е притеснително един млад мъж да иска да пътува и да види свят. Както писаха и по-назад, важното е да намерите златната среда. Ако действително се обичате и уважавате, както казваш, не би трябвало да е чак толкова трудно.
Двойките, за които говориш, остават на първо ниво по взаимно съгласие. Тук случаят очевидно НЕ е такъв.

# 125
  • София
А колко "двойки" има, които малко се поч*кат, попътуват и кой откъде е. Това не в семейство. Прав си е Агента в случая, а ти вадиш частни случаи, които нямат общо с казуса

Всичко има по този свят. Затова и дадох пример с тези двойки.
Според мен за една двойка са необходими любов и разбирателство. Авторката казва, че се обичат и се разбират, но има един казус - кога да имат брак и дете и кога - да попътуват. Затова смятам, че е най-важно тя да говори с партньора си и този казус да бъде уточнен или, ако не бъде, да бъде сложен край на връзката.
Но не съм съгласна, че ако мъжът не клекне сега, веднага и на секундата (с пръстен в ръка) - значи трябва да го зареже. Нито са престарели, нито изпускат последния влак. Защо да не си дадат примерно година или дори две "гратисен период"? Започват работа за бебе, когато тя е на 28, тоест пак е под 30, през това време току-виж й харесало повече и от него да пътува.

# 126

А защо ходиш с него по планините след като ревеш и не ти е приятно?

Това, че иска да правите всичко заедно става доста задушаващо с времето, особено след поява на бебе.

Моят мъж също обича много да пътува, но в условия на удобства - Хаваи, из Щатите. Даже в Куба не ще да иде. Не ме кара да ходя с него, обаче. Пита и ако кажа, че не искам, отива сам или с децата.

В началото имахме триене, защото аз се бях напътувала, а и не харесваме еднакви места, но нещата поулегнаха, а и той пътуваше много служебно.

Честно да ти кажа, не знам дали е добра идея да имате дете заедно, след като си мекушава и правиш с него неща, които не ти харесват.

Ходи, защото е мека мара. Научена е и свикнала да угажда на мъжете. Тя не може никога да постави своите интереси поне веднъж пред неговите. Сигурно си мисли, че това е начина да ги задържи.
Всъщност това е начина да бъде използвана и захвърлена.
Мека мара не би била и добра майка.
Та тя дори вместо да говори с него, пуска тема да попита как се четат мисли. Което значи, че отношенията им куцат яко.

# 127

Има, хората го правят. Когато се планира добре, и времето може още да се редуцира, и парите.

Авторке, и аз да съм на мястото на мъжа ти, и аз няма да искам сватба, при положение, че обичам да пътувам.

Извинявай, но е много егоистично това изказване. Кой не обича да обикаля островите лятото - аз страшно много обичам да пътувам. Но осъзнавам, че в един момент идва време за следващия житейски етап, естествено продължение на връзката на двама души.  Дай сега цял живот само да пътувам,понеже много обичам, и да оставя всичко друго.

# 128
  • София
Аз пък се дивя на съветите "поговори с него". Това ясно, ама в колко от случаите, известни на всички ни (мотал една жена сума години, после хванал друга и я забременил за 5 месеца), разговорът изглежда така
"Да, Маро, не ща деца от теб, скоро няма и да поискал", а не така "Мило, искам деца само от теб, богиньо моя, просто не сега, хайде да идем на околосветско/да си присадим коса/да заделим за къщата на мечтите ни".

# 129
  • София
Аз пък се дивя на съветите "поговори с него". Това ясно, ама в колко от случаите, известни на всички ни (мотал една жена сума години, после хванал друга и я забременил за 5 месеца), разговорът изглежда така
"Да, Маро, не ща деца от теб, скоро няма и да поискал", а не така "Мило, искам деца само от теб, богиньо моя, просто не сега, хайде да идем на околосветско/да си присадим коса/да заделим за къщата на мечтите ни".

А какво да прави? А, да, да го зареже...

П.П.: Не прочетох някъде да има дете от друга.

# 130
За желание аз смятам, че тези дълги връзки, без никаква преспектива са напразно вложено време, емоции и ресурси.
Много често се случва човек да прекара 6-10 години с някой друг, без да създаде семейство и след раздялата - да срещне нов и да го създаде набързо.
Мисля, че семейство трябва да се създава, когато хората са се опознали, но и все още има между тях силна страст и любов.

Хубаво е всеки човек да запази своята индивидуалност, своя характер и интереси. Но няма как да съществуват отношения, в които хората имат съвсем различни приоритети, мечти и ценности.

За мен е и страшно егоистично да държиш една жена до себе си, която иска да има дете, да и губиш времето и да и отнемаш младостта. Ако не искаш, просто трябва да я пуснеш на свобода.

Раждането е колкото общо решение между двама души, толкова и индивидуално за жената: това е процес, в който тя изменя тялото си. Усеща момента, когато е готова. И усеща момента, когато времето и младостта и минават..

# 131
Разбира се, че и след като станете родители, можете да пътувате! Разбира се!
Но на околосветско пътешествие няма да отидете. Това ще отпадне.
Не си въобразявайте такива неща. Дори да сте заринати с пари, нито можете да си оставите децата за 6 месеца на някой друг (безотговорно е), нито да ги помъкнете с вас (същото).

# 132
Начетох се на нелепи коментари и оценки на връзката ми, на мъжа ми, на характера ми. Нито ме използва, нито е по-инфантилен от останалите мъже, нито съм мека мара. Това, че не съм го превърнала в чехльо, не означава, че ми се е качил на главата и съм негова робиня. Не съм от жените, които заповядват на мъжете си и искат всяко тяхно желание да се изпълнява. Връзката ми се основава на доверие, компромиси и искреност (в здравословна доза).
Както в началото казах, говорили сме за деца, но не сериозно. Поисках съвет как да го предразположа да бъде малко по-отворен и да не го притисна. Вместо това получих съвети да го зарежа и мнение, че той не става за нищо, както и че имам грешни приоритети, което е меко казано смехотворно.
Аз за србе си съм взела решение и моля да го уважите.

# 133
Ами поговорете сериозно, зрели хора сте. Не сте в гимназията, когато беше модерно да не се притискаме един друг. Ако те обича,няма да избяга, защото си подхванала сериозен разговор.

# 134
  • Linz
Letha, така е тук.

Извинявай, но е много егоистично това изказване. Кой не обича да обикаля островите лятото - аз страшно много обичам да пътувам. Но осъзнавам, че в един момент идва време за следващия житейски етап, естествено продължение на връзката на двама души.  Дай сега цял живот само да пътувам,понеже много обичам, и да оставя всичко друго.
Излишно залиташ в крайност.
А не е ли егоизъм да искаш да оставиш 10 хилки в някой ресторант без да се интересуваш, че другият пък не иска?

Общи условия

Активация на акаунт