Кухненски робот!!! Помагайте!!! Тема №2

• 44 679
  • 375
  •   1
Отговори
# 150
Ами аз доста дълго време се чудех дали да си го взема. Дано успея да ги опазя пластмасите тогава 🙂 щом са толкова скъпи . Аз не съм ги гледала, но ми се ще и на кубчета да реже. Мисля че има допълнителна приставка, ще се поразровя. Аз сега съм го ползвала като ренде и за разбиване на сметана и съм доволна. Интересно ми е с тестото как ще бъде

# 151
  • София
Ами аз доста дълго време се чудех дали да си го взема. Дано успея да ги опазя пластмасите тогава 🙂 щом са толкова скъпи . Аз не съм ги гледала, но ми се ще и на кубчета да реже. Мисля че има допълнителна приставка, ще се поразровя. Аз сега съм го ползвала като ренде и за разбиване на сметана и съм доволна. Интересно ми е с тестото как ще бъде
Голямата купа е 100лв. без какпак. Но пък самия робот е железен, на какви ли не зверства съм го подлагала. Кайма винаги смилам с него. От бъркалката за тесто, не очаквайте чудеса, не съм попадала на по-добър робот за месене(изключвам специализираните такива с куки) но машината за хляб меси много по-добре. За питки и хляб с мая е супер, не става за хляб с квас.
Няма приставка за кубчета, нещото което си купих допълнително и използваме постоянно е мелничката.  https://www.philips.bg/c-p/HR7989_90/avance-collection-food-processor-accessory

Любим продукт с робота ми е лешниковия тахан, понеже е мощен става много лесно, изпозва се програмата за лед, иначе загрява.

# 152
Ех, страхотни съвети nad_tab. Много благодаря 🙂

# 153
За рязане на кубчета силно препоръчвам това https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09CGWL4M6/ref=ox_sc_act_t … TNRG4N5&psc=1. От няколко месеца го ползвам и е просто страхотно за нарязване на кубчета. За максимум 5 минути килограм картофи ги правиш на кубчета. Освен че става бързо и лесно с това нещо можеш да правиш и кубчета за снежанка, таратор, руска салата, такива дето трябва да са дребни, а мисля, че на роботите не режат толкова дребни.

# 154
Много сила ли иска натискането?

# 155
Зависи какво режеш и на каква едрина на решетката си. Най-голямо е усилието когато режеш моркови на ситно. Има и една тънкост, че е добре да поставиш кръгчетата в тази част на решетката, която е най-близо до пантите. Тогава рамото ти се увеличава и става по-лесно. За картофи, краставици, тиквички усилието е по-малко. Лук не режа защото се набива в това зеленото дето притиска и после отнема време за почистване, по-лесно ми е с нож, а и не ми се налага да режа такива количества лук, че да има предимство тази резачка. За картофи, моркови, краставици и тиквички обаче е супер. Може и гъби да реже на филийки, още не съм пробвал още, но мисля че ще ги реже безпроблемно.

# 156
  • София
A картофите не стават ли на лентички? Аз имам подобно ренде и си режа картофите на ленти с него, закупено от Лидл. Много удобно!
https://www.amazon.co.uk/Genius-Nicer-15-Pieces-Vegetable-Choppe … n%2C99&sr=1-4

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 23:24 от nad_tab

# 157
Как на ленти? Ти не слагаш картофа цял. След като го обелиш го нарязваш с нож на филии с дебелина горе долу равна на квадратче от решетката. След това слагаш тази филия на кръстачката, натискаш и долу в кутията падат кубчета, вдигаш и слагаш следващата филия. Това става много бързо и лесно.

# 158
  • София
Как на ленти? Ти не слагаш картофа цял. След като го обелиш го нарязваш с нож на филии с дебелина горе долу равна на квадратче от решетката. След това слагаш тази филия на кръстачката, натискаш и долу в кутията падат кубчета, вдигаш и слагаш следващата филия. Това става много бързо и лесно.

Изобщо не ми е хрумвало... то като го нарежеш на филии, по-лесно направо да го нарежеш на кубчета... не виждам смисъл от джаджа. Аз го използвам за пържени картофи(в еърфрайер), да стават равномерно нарязани.

# 159
Засечи си време и ще видиш колко по-бързо става. А за ситните кубчета да не говорим

# 160
  • София
Засечи си време и ще видиш колко по-бързо става. А за ситните кубчета да не говорим
Непременно ще го пробвам Simple Smile

# 161
Аз искам ренде електрическо за салати ядем много цвекло /моркови/ряпа и съответно на ръка ме заболява лакътя...какво от което сте ползвали и сте доволни бихте ми препоръчали?

# 162
Момичета, търся робот с приставка за кубчета, имате ли наблюдения?

Само при Бош съм я срещала, поръчах го и го върнах, безумна конструкция има самия робот.
https://www.emag.bg/kuhnenski-robot-bosch-1250-w-3-9-l-50-funkci … 872/pd/D5MG0ZBBM/
Привет! Може ли с малко повече подробности да разкажете какъв беше проблема с кубчетата, че точно този робот съм загледала? Много е блазнещо да режеш еднакви малки кубченца, помагайте!

# 163
  • София
Момичета, търся робот с приставка за кубчета, имате ли наблюдения?

Само при Бош съм я срещала, поръчах го и го върнах, безумна конструкция има самия робот.
https://www.emag.bg/kuhnenski-robot-bosch-1250-w-3-9-l-50-funkci … 872/pd/D5MG0ZBBM/
Привет! Може ли с малко повече подробности да разкажете какъв беше проблема с кубчетата, че точно този робот съм загледала? Много е блазнещо да режеш еднакви малки кубченца, помагайте!
Не е като при нормален робот, дисковете да се слагат на шиш, а се слага шиш и после една пластмасова конструкция като центрофуга на която се слагат дисковете, напълна недомислица според мен.
Нямам вече спомен за приставката за кубчета как се слагаше, но след като с години си използвал робота на Филипс, този изглеждаше като сглобен в час по трудово. Да не говорим, че е и доста по-слаб. Бъркалката за тесто е направо смешна, пластмасова перка.
Аз очаквам всичко да прави този уред и месо да мели и тесто да меси, освен стандартното рендосване.

# 164
nad_tab, благодаря. А може ли модела на Филипс или линк? Като ще се дават пари да знам за какво.

Общи условия

Активация на акаунт