Кухненски робот!!! Помагайте!!! Тема №2

• 46 919
  • 384
  •   2
Отговори
# 375
Благодаря, за споделеното...

# 376
Здравейте, в търсене съм на кухненски робот и съм в голяма дилема. Харесала съм си два модела - единия е Нинджа 3 в 1, а другия е Бош с приставката за рязане на кубчета.

https://www.technopolis.bg/bg/Kuhnenski-roboti/Kuhnenski-robot-B … C812W872/p/801309

https://www.emag.bg/kuhnenski-robot-ninja-3-v-1-s-5-programi-aut … 8&scenario_ID=109

Според вас кой е по добър. Реално за Бош-а чета доста различни мнения и единствено приставката за кубчета ме дърпа нататък.
Моля за съвет, благодаря!

# 377
Аз имам Нинджата и съм за нея. Правя всичко в нея, изработката е много качествена, пластмасата е стабилна, ножовете остри. Доста силен е като мощност, общо взето това ми е любимия уред от както го имам. Има и готови програми - пускам например супата на Крем и той си работи без да стоя там до него. Дискът за стъргане и рязане е перфектен.

Бош-а го нямам и не съм го виждала на живо, но може би е хубаво да видиш самата пластмаса дали е стабилна освен останалите функции.

# 378
Здравейте, в търсене съм на кухненски робот и съм в голяма дилема. Харесала съм си два модела - единия е Нинджа 3 в 1, а другия е Бош с приставката за рязане на кубчета.

https://www.technopolis.bg/bg/Kuhnenski-roboti/Kuhnenski-robot-B … C812W872/p/801309

https://www.emag.bg/kuhnenski-robot-ninja-3-v-1-s-5-programi-aut … 8&scenario_ID=109

Според вас кой е по добър. Реално за Бош-а чета доста различни мнения и единствено приставката за кубчета ме дърпа нататък.
Моля за съвет, благодаря!
Аз съм с Бош, базовите са лесни за работа и по интуитивни някак, тези с повечето приставки като тази за кубчета не са най-интелигентното нещо което са могли да измислят.
Пояснявам, имат поставка за дисковете, слагането добре, махането трябва да е много внимателно, че остават зеленчуци примерно отдолу като го изваждаш от пластмасовата поставка диска и става мазало наоколо.
Като цяло много хубави функции има, но само за човек който обича джаджи като мен, ако е за някой свикнал да ползва базовите, ще му е доста изнервящо цялото това нагласяне на приставки за всичко.

# 379
  • Paris, France
Има и готови програми - пускам например супата на Крем и той си работи без да стоя там до него. Дискът за стъргане и рязане е перфектен.
Крем-супа пасирам в блендер само и единствено ако съм я сготвила в него. Изливане на гореща супа не виждам смисъл да си причиня, а и преди много години се изгорих с една висока тенджера, докато изливам супата във висока кана. Ръчен пасатор директно в тенджерата я пласира за максимум 30 секунди, което е доста по-кратко от пресипване и после миене на купата на блендер. Ползвам ръчен пасатор доста по-често от стационарните блендери.

Не ми е удобно да стържа и режа в робот със затворена купа и туй то. Предпочитам уред, който изхвърля нарязаните директно в тенджера или купа и има повече опции за рязане, в смисъл повече дискове.

Нинджите са малко шумнички, но пък са ефективни и обслужването е на ниво.

# 380
Аз имам Нинджата и съм за нея. Правя всичко в нея, изработката е много качествена, пластмасата е стабилна, ножовете остри. Доста силен е като мощност, общо взето това ми е любимия уред от както го имам. Има и готови програми - пускам например супата на Крем и той си работи без да стоя там до него. Дискът за стъргане и рязане е перфектен.

Бош-а го нямам и не съм го виждала на живо, но може би е хубаво да видиш самата пластмаса дали е стабилна освен останалите функции.

Много ми се иска и Нинджата да я видя на живо, но я намирам само в емаг и някакви други сайтове. Ще отида до техни нещо си, за да видя Бош-а, че пишат доста, че пластмасата не е много ок.
Нинджата изглежда доста стабилна, а има ли от къде да се купят допълнително ножове и възможно ли е в голямата кана да се сложи кръглия нож за рязане? Някъде май ми попадна подобно видео ама не съм сигурна дали е било на такава Нинджа.

# 381
Моят съвет е наистина да ги видите реално как изглеждат и също така гледайте клипчета в интернет качени от хора които ползват моделите които сте харесала.
Аз лично избирях според функционалността която ми трябва, имам отделни уреди които също си харесвам и Бош-а който взех е този който да ми допълни липсващите, примерно диска който реже картофки, рендето за кубчета, диска за азиатско.
Преценете какво най-много ви трябва и си изберете модела.
Бош-а е тих, от стабилност и вида пластмаса също нямам оплаквания, ще видим по-нататък, че модела с кубчетата го ползвам от няколко месеца. За големи количества храна, която трябва да се нареже или рендоса е незаменим.
Успех с избора 😊

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 18:37 от Moderator3

# 382
Ох аз от много гледане на клипчета се обърках толкова хах но ще продължа да гледам и на място ще отида да видя за какво иде реч. Гледам, че за Бош-а има варианти за купуване на отделни ножове, че модела който гледам е с малко..

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 18:36 от Moderator3

# 383
Има да, но за всеки модел са определени дискове, та гледайте кои са съвместими с модела, който ще купувате.
Моя е без сокоизтисквачка, че имам отделно, но  е с много дискове за рязане и приставката за кубчета. Просто това ми трябваше, и с бая гледане си намерих правилния модел.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 18:36 от Moderator3

# 384
Здравейте! Аз напоследък гледам клипчета на Мултифункционален робот Magimix CS5200XL Premium, 1100W и съм много впечатлена. Нинджата също мниго я хвалеха. Magimix CS5200XL Premium има  30 години гаранция на мотора има доста приставки и може да меси. Струва ми се стабилен, бърз, частите са компактно прибрани. Единствено ... цената. Гледах варианти на kitchenaid и kmix, но те изглеждат предимно за месене.

Общи условия

Активация на акаунт