Кухненски робот!!! Помагайте!!! Тема №2

• 47 824
  • 384
  •   1
Отговори
# 360
  • до най-прекрасния мъж
Да, но не е било повече. Килограм продукти имам предвид, не брашно. Но ще проверя отново дали не беше до килограм брашно.

# 361
  • Paris, France
На моя плот вакуум крачетата на повечето уреди не се захващат добре. Мокря плота и тогава се захващат. Може и крачетата да се намокрят. Другото е да се сложи на силиконова покривка.

Да, и аз мисля, че 600г може да са му дошли много при ниска хидрация. За мене най-добре меси и втасва машината за хляб.

# 362
Това е, аз знам какво се случи при мен, тъй като го ползвам ежедневно - малко продукти и твърде висока скорост.

# 363
Здравейте! Някой имал ли е проблем с аксесоара за Bosch Mum5 - TastyMoments
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/kitchen-machines/access … or-mum5/MUZ45XTM1
С такова нетърпение го взех днес и реших да правя майонеза. Вкъщи всичко стана в олио, капеше от уплътнението. Така и не можах да го затворя плътно, непрекъснато капеше олио от някъде. Много се ядосах. Слагам ножа на приставката и след това затварям буркана.

# 364
  • Paris, France
За майонеза никога няма да тръгна да цапам приставки на робот. Слагам балона на ръчния пасатор и е готова за точно минута със завинтване и отвинтване на приставката. 

Може би трябва да се оправи уплатнението? Измихте ли го преди първото ползване? Изсушихте ли го добре? Аз бих разглобила аксесоар и бих го измина, избърсала и оставила да се изсуши добре поне 5-6 часа и бих пробвала с вода. Така ми течеше понякога купата на Thermomix като не са добре изсушени ножовете и гумата долу.

# 365
Имам го, не ми е текло от него. Майонеза конкретно не съм правила, но не мисля, че има значение вида на течното съдържание.

# 366
Разбира се, че е измит и даже предишната вечер. Цапането е на един буркан с капак с нож.

Хмм, днес опитах с хумус пак в буркан - не стана. Половината се пасира отгоре не можа и отново имаше теч, този път по малък. Ще пробвам в чашата следващият път.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 21:15 от lava lava

# 367
Здравейте! От няколко години ползвам пасатори 3 в 1 от Лидл, но след 2-3 години ползване, се развалят. Появяват се различни проблеми. Затова този път се ориентирах към Филипс и Тефал? Надявам се да изкарат по-дълго време.

Този ми харесва, че е с много голяма купа на чопъра, но е само с две скорости. Това голям минус ли е? Ползвам го основно за разбиване на белтъци,сметана и разни кремове с маскарпоне. Чопърът го ползвам основно за хумус, да накълцам на ситно зеленчуци (лук, чушки, домати) или ядки.
https://www.technomarket.bg/pasatori/philips-hr2545-00-09211351

Другият модел, който си харесах е на Тефал. Освен, че е по-мощен от Филипса, 1000W срещу 700W, има и повече степени. Минусът обаче е малката купа на чопъра. И като правя плънка за лахмаджун, се налага я правя на два пъти понеже не се побират всички зеленчуци наведнъж.
https://www.emag.bg/pasator-tefal-quickchef-vertikalen-1000-w-20 … d38/pd/DQFPVFBBM/

Този е нещо междинно на двата горе - голяма купа, има си и степени, но е 800W.
https://electron.bg/produkt/philips-hr2621-90-%d0%bf%d0%b0%d1%81 … %d0%be%d1%80-800/

Бюджетът ми е около 100 лв. Сякаш не ми се дават 150-200 лв Rolling Eyes

# 368
Здравейте! От няколко години ползвам пасатори 3 в 1 от Лидл, но след 2-3 години ползване, се развалят. Появяват се различни проблеми. Затова този път се ориентирах към Филипс и Тефал? Надявам се да изкарат по-дълго време.

Този ми харесва, че е с много голяма купа на чопъра, но е само с две скорости. Това голям минус ли е? Ползвам го основно за разбиване на белтъци,сметана и разни кремове с маскарпоне. Чопърът го ползвам основно за хумус, да накълцам на ситно зеленчуци (лук, чушки, домати) или ядки.
https://www.technomarket.bg/pasatori/philips-hr2545-00-09211351

Другият модел, който си харесах е на Тефал. Освен, че е по-мощен от Филипса, 1000W срещу 700W, има и повече степени. Минусът обаче е малката купа на чопъра. И като правя плънка за лахмаджун, се налага я правя на два пъти понеже не се побират всички зеленчуци наведнъж.
https://www.emag.bg/pasator-tefal-quickchef-vertikalen-1000-w-20 … d38/pd/DQFPVFBBM/

Този е нещо междинно на двата горе - голяма купа, има си и степени, но е 800W.
https://electron.bg/produkt/philips-hr2621-90-%d0%bf%d0%b0%d1%81 … %d0%be%d1%80-800/

Бюджетът ми е около 100 лв. Сякаш не ми се дават 150-200 лв Rolling Eyes

Добре е да е 1000 W. Степени аз лично сякаш не ползвам. Добре е да има Турбо функция за разбиване на белтъци. Гледай приставките да щракат за дръжката, защото на този, който купих за ваканционния имот, му се развали резбата, т.е. бъркалаката се слага със завъртане и след 2 години почна да изпуска и приставката да пада!

Ето този например се щрака, но е 750 W, не че няма да разбие добре, но ако намериш нещо такова 900 или 1000W за мен би било идеалното. И той все пак не е никак лош избор.
https://www.emag.bg/pasator-braun-mq3125b-750-w-graduirana-chash … amp;scenario_ID=4

# 369
Драго, благодаря ти, че се включи. Толкова елементарна покупка, а главата ми вече изпуши Grinning Ама така е като цената ми е много важна и никога не купувам това, което най-много ми е харесало.

Иначе лидълските са със захващане със завъртане и никога не е имало проблеми. Обаче пък им се разбива резбата, която държи бъркалката и в един момент почва за превърта и край. Ще разгледам и по-скъпите модели, пък този път може и да се жертвам с повече пари Smiley

# 370
  • Paris, France
Аз пък от 15г ползвам лидълски пасатор и нищо му няма. Счупи му се купата на чопъра и купих преди 10г един комплект от Кауфланд с пластмасово краче на пасатора, та да не ми драска покритието на купата на мултикукъра. Него ползвам като чопър.

Имам и много мощен комплект на Braun, но ме дразни защитата от деца, която се включва буквално секунда след като натисна копчето. 1000 или 1200W e, но често прави на каша неща, които искам да са наедро скълцани. Натискам повече копчето и докато се усетя са на каша.

Евтинджосите ми са по около 300-350W и с 2 копчета за скорост.

Мощността във ватове не е всичко. Има голямо значение скоростта на въртене, колко са на брой режещите рамена, дали са прави или назъбени. Един от най-мощните пасатори, който се справя перфектно с повечето дейности е Bamix. Имат 140 и 160W, които в много дейности бият 1000W ми Braun.

За бюджета бих дебнала някой 750W или 1000W Braun. Този бих си купила:

https://www.amazon.fr/Braun-MultiQuick-Plongeant-Anti-%C3%A9clab … sc=1&gad_source=1

Всички пасатори имат турбо копче. 

Аз предпочитам малка купа за чопър. Ако правя големи количества, на 2, 3 или 4 пъти слагам продуктите. Отнема секунди. В малкия чопър си меля по-лесно малки количества чесън и магданоз, а в голям се разхвърчат. Моят комплект има и голяма купа, с приставки за рендосване, но е извън бюджета от 100лв.

А за белтъци- те се бъркат на ниска скорост, не турбо. Тях даже с миксер ги бъркам, който е 1000-1200 оборота в минута.

# 371
Драго, благодаря ти, че се включи. Толкова елементарна покупка, а главата ми вече изпуши Grinning Ама така е като цената ми е много важна и никога не купувам това, което най-много ми е харесало.

Иначе лидълските са със захващане със завъртане и никога не е имало проблеми. Обаче пък им се разбива резбата, която държи бъркалката и в един момент почва за превърта и край. Ще разгледам и по-скъпите модели, пък този път може и да се жертвам с повече пари Smiley
И това стана! Марков е, но не се сещам какъв. В София имам Браун и съм супер доволна. На 16 г. е вече.

# 372
Здравейте... Опитвам се да почистя, основно, кана от блендер Филипс HR3760 ... Искам да сваля една пластмасова част - отвън, около дъното на каната - събрала е доста замърсявания.... Но, имам съмнения, че не се сваля, от картинките за частите на каната... Като да не е от разглобяемите части. Може да е само така наречената част от схема - уплътнителен пръстен?! Но, около самото дъно на каната има гумен завършек, който е залепен, като да не се сваля - хем е той, хем не е , зашото не се сваля, а е гумен уплънител.. Мнение, от някой който има същия блендер... Пластмасовата долна част от каната сваля ли се, не гумата залепена за дъното? Или, кое е уплътнителният пръстен от схемата?

# 373
  • Paris, France
Най-добре пишете на Philips, указвайки номера на модела, с приложени снимки и обяснение и ги питайте! Аз не бих насилствено сваляла част, за която не съм сигурна, че е снимаема. Моите кани са предвидени да се разглобяват, но на едната пластмасовия пръстен на дъното не се отвинтва и не го пипам. Не съм забелязала изцапване отвън, но ги мия всеки път в съдомиялна.

Ако пише, че става за съдомиялна, може да го сложите за 2-3 цикъла и вероятно ще се поизчисти, но не както като се разглоби.

# 374
Пластмасовият пръстен не се сваля, а гуменият пръстен който се е залепил по ръба на каната трябва да се сваля. Залепил се е защото дълго време е бил притиснат без да го сваляш. Пробвай да го свалиш без да прилагаш много голямо усилие. Би трябвало да се отлепи, няма никаква причина този пръстен да е фабрично залепен.

Общи условия

Активация на акаунт