Кухненски робот!!! Помагайте!!! Тема №2

• 44 530
  • 375
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря, Драго! Видях го в магазина, където беше близо -200лв от тази цена, която е в твоя линк. Но никой не ми обясни всички тези неща, които прочетох в сайта, особено пък за везната, която си е голямо улеснение. И когато пък видях 1000W съвсем се отказах, а явно не е трябвало. Взех един блендер на Тефал...............

# 346
Аз имам по-слабия Бош и е отличен уред. С тесто също се справя перфектно, така че 1000 е напълно ок мощност. Да не говорим, че се оказаха супер здрави, бях го пуснала да меси, хукна да бяга по плота, докато бях в другата стая, намерих го паднал на земята - работи си Grinning.

# 347
Хахахахаха, това ме разсмя, Ambrosia.
Тесто правя само и единствено за сладки по Коледа, аз за това казах, че не знам какво точно искам да прави, но ми изглежда практично да имаш такъв уред Grinning

# 348
+1 за Бош. Ако цената ви притеснява може да си вземете по-базов модел и да си надграждате с представки. Моят е втора серия и от всичко в линка горе само цитрус преса няма. Имам го от доста години, ползвам го редовно и никога не се е излагал.

# 349
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам по-слабия Бош и е отличен уред. С тесто също се справя перфектно, така че 1000 е напълно ок мощност. Да не говорим, че се оказаха супер здрави, бях го пуснала да меси, хукна да бяга по плота, докато бях в другата стая, намерих го паднал на земята - работи си Grinning.
Аз съм с Филипс и той се разхожда. Интересно, защо са толкова нестабилни. Пробвах само веднъж тесто и повече не съм повторила. Мислех, че само моят е така. Меся си в пекарната, и тя се тресе леко, но не като робота, който беше тръгнал да скача от плота.

# 350
А вакуумни крачета нямат ли? Моят има и не помръдва - дори с усилие го отлепвам от плота. Тесто и кайма на ръка не меся - винаги в него. Хляб меси всяка седмица. За великденския козунак пак е дежурен. Никога не се е разхождал.

# 351
А някой да знае дали и откъде може да се поръча отделно пластмасовата купа, в която се бърка всичко на Филипс мултикукъра.Падна и на едно място се отчупи парче.

# 352
Имат, при мен не се беше случвало досега и затова сглупих. Явно беше прекалено малко тестото, а степента - прекалено висока. След това правих тест с обичайното ми тесто - не тръгна да се разхожда.

# 353
За мултикукърите има друга тема

# 354
мама-ени, ами аз и това не можах да разбера в пустия магазин. Кои имат допълнително приставки, които могат да се купят и от къде се купуват, как да разбера коя точно мога да взема на по-късен етап? Както и виждам на някои 2 кръгли ножа, други 4 ама аз няма как да разбера кой за какво се използва и каква му е функцията, а няма и кой да ти отговори. Половин ден загубих вътре...

# 355
мама-ени, ами аз и това не можах да разбера в пустия магазин. Кои имат допълнително приставки, които могат да се купят и от къде се купуват, как да разбера коя точно мога да взема на по-късен етап? Както и виждам на някои 2 кръгли ножа, други 4 ама аз няма как да разбера кой за какво се използва и каква му е функцията, а няма и кой да ти отговори. Половин ден загубих вътре...
На кашона я има всичката тази информация. Преди години в някоя от темите даже бях качила снимка, че ми беше под ръка. Всяка приставка си има номер и с него се поръчва от сервиза на Бош, Амазон или разни други онлайн магазини.
Никога не ми се е разхождал роботът. Ползвам го почти всеки ден за нещо. Моят изкара около 7 години и за съжаление, при едно цедене с цитрус пресата преди Коледа, не видях, че на каната е паднала една малка пластмаска. Взел да подлизва сок и някак влязъл и намокрил платката, въпреки че подсуших капките в дупката отгоре. На следващия ден изгърмя. Сега трябва да я пратя на ремонт и понеже не мога без него, веднага купих базовия без аксесоари само с купа и бъркалки.
Имам 98% от приставките, които съществуват и само заради тях не минавам към по-горния клас. Чудесен робот е.

П.П. В интернет има много видеа за MUM 5, така че има от къде да се почерпи информация.

С толкова приставки не ми е попадал с -200 лв, да не бъркаш с този, но окомплектовката е друга при него? СЪщо еидеален като за начало.

https://www.tehnomix.bg/kuhnenski-robot-bosch-mum5xw20

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 17:55 от drago_2008

# 356
  • Paris, France
За да не ходи по плота се задава ниска скорост. Скоростта е била прекалено висока.

# 357
Драго, може и да бъркам, да. Аз гледам дизайна ама от днес и там не е вече толкова пари, може да е било на промоция, нямам представа. До робота имаше една табла с приставки и изглеждаше по този начин и струваше 550лв, не знам кой точно модел е било.

# 358
  • до най-прекрасния мъж
За да не ходи по плота се задава ниска скорост. Скоростта е била прекалено висока.
Моят има програма за месене на хляб. Нея бях задала. Повече не съм опитвала, може би тестото да ми е било прекалено твърдо. Бях до него и реагирах веднага, иначе има вакуум крачета, но явно на моя плот не правят добър вакуум. От шкафа, в който стои, едва го вадя, залепва. Но на плота не беше. Месих с 600 гр брашно, дават го да меси до килограм. Със сигурност бяха по-малко продуктите общо. Като ми дойде музата някой ден, ще го пробвам отново.

# 359
Те обикновено дават колко килограма тесто може да меси и ако брашното ти е било 600гр то тестото е било към 1 кг.

Общи условия

Активация на акаунт