Мариновани патладжани в хладилник - сега им е времето!

  • 15 987
  • 115
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 828
Понеже обожавам патладжан, а и всичко мариновано, реших да напиша тази уникална рецепта! Влюбих се в нея! Тези патладжани стават като мозък, имаш чувството, че ядеш месо! Страхотна рецепта за жегите, препоръчвам я на всички, които могат да ядат пържен патладжан!

Необходимите продукти са:

 5-6 бр. патладжани
 10 скилидки чесън
За маринатата:
 100 мл оцет
 2 ч.ч. вода
 4 бр. карамфил
 5 бр. дафинов лист
 10 зрънца черен пипер
 3 с.л. кафява захар
 1 и 1/2 с.л. сол
 1 с.л. олио

Патладжаните се обелват. Нарязват се на филии по дължина и се изпържват до златисто.



Приготвя се маринатата. Всички продукти се смесват в тенджерка, кипват се и се охлаждат.



Скилидките чесън се обелват и нарязват на филийки. Слагат се в голяма чиния. Върху тях се слагат филиите патладжан, всяка от които предварително се потопява в маринатата. Накрая се заливат с остатъка от маринатата.



 Прибират се в хладилника. Готови са след 3-5 дни.



Ядеш и ревеш! Yum Cry Heart

Източник: lenyar.ru

# 1
  • Мнения: 8 518
Това дали може да влезе в буркани за зимата?

# 2
  • София
  • Мнения: 10 828
Може и да се затвори в буркани за зимата. Тогава нарязаният чесън се кипва заедно с маринатата.

# 3
  • Мнения: 14 565
Цитат
Ядеш и ревеш!
Аз вече рева и без да съм ги опитала.Няма да имам възможност в близко време да ги направя,но при първа възможност,веднага!

# 4
  • София
  • Мнения: 10 828
Silverstone, ако имаш нужда от съдействие - насреща съм. Няма да съжаляваш, че си ги опитала! Hug

# 5
  • Мнения: 948
Много добре изглежа.Колко време се заваряват бурканите ,ако се прави патладжана за зимнина.

# 6
  • София
  • Мнения: 10 828
Между 10 и 20 мин., в зависимост от големината на бурканите.

# 7
  • Мнения: 948
Благодаря!

# 8
  • here and now
  • Мнения: 4 136
Сега започва голямото чакане.
Вместо кафява захар(нямах), сложих мед. Надявам се да е ок.
Скрит текст:

# 9
  • Мнения: 79
Ако се слагат във буркани трябвя ли да стоят пак във хладилник от 3 до 5 дни?

# 10
  • София
  • Мнения: 10 828
*Алис*, медът не е проблем. Може би е трябвало патладжана да го пръжнеш една идея повече, за да има загар, защото след това при кисненето ще избелее. Нищо, тъкмо ще можеш да сравниш, ако приготвяш пак.

При прибирането в хладилника е добре съдът с патладжана да се покрие с фолио или да се похлупи с капак.

zai4eto87, всичко се подрежда се по същия начин в буркани и се заваряват, след което се оставят да престоят поне 1 седмица преди консумация, за да имат време да се мариноват. Хладилникът се използва, защото рецептата е за маринован патладжан за директна консумация.

# 11
  • Мнения: 2 755
Ще правя рецептата, но каква е целта на беленето?  Никога не беля патладжаните и се чудя, ако и сега не го направя, да не сбъркам. Другото, което ме вълнува е дали не е сладко с толкова захар?

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 18:37 от acer

# 12
  • София
  • Мнения: 10 828
acer, както вече писах крайният продукт се получава много крехък и нежен, та в този ред на мисли кората на патладжана не ми се вписва в пейзажа. Препоръчвам ти един път да изпълниш точно рецептата и след това, ако решиш да го правиш пак, да прецениш какви изменения можеш да си позволиш да направиш. Относно захарта в маринатата - солта също е много, така че се балансират.

# 13
  • here and now
  • Мнения: 4 136
Vanja77 , отдолу са по-изпържени. В йена с капак са, но ще сложа и фолио под него.
Благодаря.

# 14
  • София
  • Мнения: 10 828
*Алис*, после да пишеш за резултата!

Общи условия

Активация на акаунт