Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мариновани патладжани в хладилник - сега им е времето!

  • 3 701
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 538
2 бурканчета за проба, печени на грил, не пържени.

# 16
  • here and now
  • Мнения: 1 638
Фантастични са. Одобриха се и се изядоха.
Ще опитам да направя и в буркан.

# 17
  • София
  • Мнения: 4 670
*Алис*, много се радвам, че са ви харесали патладжаните. Ако направиш в буркани, се опитай да скъташ някой друг до зимата. Wink

# 18
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 2 289
Супер рецепта, ще направя уикенда една доза.

# 19
  • Мнения: 491
LaughingБлагодаря за рецептата! Снощи ги отворих и поднесох на гости,останаха очаровани! Аз за себе си отчетох,че леко нагорчават. Разбира се, това е мой пропуск- знам как да махам горчивината. Следващият път!:laughing:

# 20
  • Мнения: 17 702
Vanja77, и аз да се запиша с маринованите патладжанки, не знам дали ще рева, когато ги ям, ама додето ги дочакам.....може и да зарева! Joy

# 21
  • Мнения: 1 742
Лабрекс, как ги наряза така еднакво перфектни? Адмирации!

# 22
  • Мнения: 17 702
Syros, не съм аз, само одобрих дебелината, ММ ги наряза за нула време. Преди години майка ми подари ренде Бьорнер, така и не знам кое за какво се използва от чаркаляците му, нито имам желание да се науча. Като ми трябват филийки, хващам остър нож и съм нафилийчила набързо каквото там трябва. Ама ММ хваща рендето и действа. Направо на подметки ги наряза, лява и дясна! Joy Виж как ме подсети да наобиколя хладилника! Simple Smile

Редактирам, ей, не мога да изгоня домашните, били готови за ядене! Викам им аз само опитвате,  не сега, на третия ден! Абе, какъв трети ден, кой щял да чака! Отсега ще зареват! Joy
Съвсем сериозно на първия ден са мнооого вкусни! Да видим на третия ще има ли за опитване.......

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 16:35 от labrex

# 23
  • Мнения: 8 061
Може би трябва да ги криеш някъде. При съсед, дето не яде патладжани Wink
На скоро ми подариха и на мен такова ренде и съм супер доволна. Почти непрекъснато е в употреба. Най-вече за равномерни шайби.

# 24
  • Мнения: 8 272
Silverstone, ако имаш нужда от съдействие - насреща съм. Няма да съжаляваш, че си ги опитала! Hug
Сигурна съм.Аз си се познавам.Yum
Цитат
Патладжаните се обелват. Нарязват се на филии по дължина
Сега предполагам е осоляването,за да падне горчилката?Сподели твоят начин.

# 25
  • Мнения: 17 702
Аз го направих за всеки случай, след като ingi написа, че се е усещала горчивина. Посолих, стояха май половин час някъде, че се заплеснах на компа, измих, подсуших и пържих.

# 26
  • Мнения: 4 538
Аз да потвърдя, че и грилнати стават прекрасни! Разбърках ги съвсем леко с олио, колкото да не стават съвсем хартиени Simple Smile
Даже си запазих малко марината, че ми дойде в повече. Ще си я ползвам другия път или ще си мушна някой друг заразват да пробвам експериментно - тиквичка, чушка гъбка - тук вече доста се отклонявам от курса, ама обичам Simple Smile

# 27
  • София
  • Мнения: 4 670
Аз моите патладжани не съм ги солила преди да ги пържа и след това не горчаха,  а и така е приготвянето по рецепта.

Labrex, ако останат до третия ден - ще са още по-вкусни!

Радвам се за всички, които са решили да приготвят патладжаните, а някои вече са ги опитали и са се уверили колко са вкусни! За чакащите - мъничко търпение!

# 28
  • Мнения: 8 061
Дали и тиквички носи така да се направят? А и да се стерилизират после за зимата?

# 29
  • Мнения: 4 615
Ваня77 ,  👏 бях пропуснала рецептата, но Лабрекс показа снимка в друга тема ...имах само 3 патладжана и спретнах половин доза на бързо - завих с фолио и отива на хладно 😘

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт