Кухненски робот!!! Помагайте!!! Тема №2

• 44 480
  • 375
  •   1
Отговори
# 315
  • Paris, France
С никакъв. Режа я с остър готварски нож на дребни кубчета. Първо на две в средата за да я скъся. После всяка половина на две по дължина и двете половини на две, пак по дължина. Махам семките. Режа още веднъж по дължина или два пъти и после събирам заедно клечките и режа за да станат малки кубчета. В чопъра кълцам копъра, магданоза и чесъна за таратор, а също меля орехите.  

Таратор със стъргана краставица не обичам. Става лигаво и ми напомня таратора в училищния стол.  

Ако правя голямо количество таратор, първо смилам орехите, 5 секунди скорост 8 Добавям тревата и чесъна и кълцам 10 секунди скорост 5 , слагам пеперудата и добавям киселото мляко и водата и разбивам в Thermomix 30 сек скорост 9. Разливам в купички и добавям краставицата на кубчета.

Пробвала съм да режа краставица с мандолина от тип Börner с приставка за кубчета и диамант. Става, но докато сглобя и нарежа и после разглобя и изплакна, съм я нарязала с ножа. Струва си само за огромно количество, нещо като поне 5 краставици.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 22:07 от Nevena Virolan

# 316
  • :)
Здравейте, колебая се между два кухненски робота, единият е KitchenAid, другият е Bosch Multitalent 8. Кой бихте препоръчали? И двата имат опция за рязане на кубчета. Предварително благодаря за отделеното време!

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 18:54 от Agi_ns

# 317
  • София
Откъде може да се закупи уред, който да реже зеле - с дискови ножове?
Колкото по-голям отвор - по-добре. На цена 100-150 лв (ako e само за рендосване)
Опционално и за месене на  тесто (цената е фактор) - ако има повече дискови ножове

Това намерих най-евтино но с един двуст. диск:
Bosch MCM3100W , 800 W  129лв
Всички в кат-ята:

Загледах-
Bosch MUMS 2 TW01
259.00
Кука за месене, бъркалки за разбиване и разбъркване
Приставка за непрекъснато рязане, включваща 3 диска (двустранен диск за рязяне, двустранен диск за рендосване, диск за средно фино настъгване)
Каква е разликата освен металната купа - с този?
Серия 2 Кухненска машина MUM 700 W  MUMS2ER01 ~350лв
  - В купата от 3,8 литра можете лесно да обработите до 1,7 кг тесто с мая и до 2,4 кг смес за кекс.
Категорията в Тех---т

Най-евтино видях това, но е с приставки (дисбаланс) на пластмасов диск... heinner-750-w

Philips HR7310/00 , 2.1 L , 700 W  170лв - само с един диск...

Мини резачка Kenwood FDP22.130GY134.90  -  - само с един диск.

MultiTalent 3 800 W  MCM3200W
219,00 лв.Препоръчителна продажна цена
 - Не става ясно дали двата диска са двустранни (т.е. два размера на слайсовете)

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 13:50 от Starrydream

# 318
Здравейте, търся електрическо ренде за рязане на зеленчуци за салата - ряпа, моркови, алабаш, цвекло, зеле…
Моля за препоръка. Не искам робот с много функции , а нещо само за рендосване на зеленчуци

# 319
# 320
Здравейте,

Знаете ли за приставки за блендер Филипс, с цел, рендосване на зеленчуци?

# 321
Блендерите са само за пасиране и разбиване, във високата кана няма как да се сложи такава приставка. Има на обикновените роботи Филипс, т.е. това са робот с широка кана, на която могат да се сложат няколко различни приставки (цената варира според мощността и броя приставки), отделно има кана-блендер.

Рендето е за настъргване от едната страна, от другата става за фино рязана на краставици, зеле, сирене и т.н.

# 322
Взех този уред . Днес го пробвах- салата ряпа и моркови. Супер лесно и бързо, за сега съм доволнa. Благодаря за съвета
https://www.technopolis.bg/bg/Chopar/Ured--za-salati-PHILIPS-RYa … R1388-80/p/823779

# 323
  • Paris, France
Честито! Със здраве да си го ползвате и дълго да ви служи! Прекрасен уред. Чакаме снимки на салатките. Здравословен поздрав от мене, макар и от друг уред:

# 324
Здравейте !Може ли някой да ми каже има ли надежден транспорт от Amazon de към Бг.

# 325
Amazon.de изпращат безплатно до България всички поръчки над 49 евро. Идват до врата с Еконт.

За под 49 евро, съм ползвала ggbg.

# 326
  • София
Взех този уред . Днес го пробвах- салата ряпа и моркови. Супер лесно и бързо, за сега съм доволнa. Благодаря за съвета
https://www.technopolis.bg/bg/Chopar/Ured--za-salati-PHILIPS-RYa … R1388-80/p/823779
Уреда няма приставка за кубчета, нали? Аз съм в търсене на робот режещ на кубчета. Без робота на Бош, много му е паянтова конструкцията.

# 327
Това ли е паянтовият Бош?
https://www.emag.bg/kuhnenski-robot-bosch-1250-w-3-9-l-50-funkci … EYASADEgIuPfD_BwE
 Тъкмо го бях загледала. Нестабилен ли е, или пластмасата е некачествена? Трябва да взема робот за подарък, който ще се ползва предимно за стъргане и рязане на зеленчуци, а от време на време в употреба ще влиза и приставката за кубчета. Майка ми има вече няколко години МУМ58364 и е супер, но е извън бюджета, така че отпада.

# 328
Ако ще се ползва за кубчета и стъргане предимно мисля, че нещо като мултифинкционалната преса с ренде izibizi предлагана от инстант пот ще ви свърши чудесна работа
https://instantpot.bg/produkt/multifunktsionalna-presa-s-rende/.
Аз лично съм с бош mum5 серията и съм доволна, само дето ми е играчка да сглобявам приставката за кубчета.

# 329
В миналото сме имали подобно мултифункционално изобретение и не бих го причинила на никого. Grinning
Според мен чистенето на приставката за кубчета на МУМ е малко играчка, но салати, таратор и картофи за мусака стават за минути, така че си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт