АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 2

• 21 154
  • 505
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, бебето ми е на 8 месеца, има заместен обяд и следобедна закуска - каша +плодово пюре или само плодово пюре. От известно време се изхожда твърдо и на няколко пъти през деня, което според мен е запек. Давах круша няколко пъти и имаше промяна, но само след като си изяде пюрето, после пак се изхождаше твърдо, освен това вече и това не действа. Давам пробиотик омни биотик, еднократно правих и клизмичка мелилакс. Някакви идеи с какво да опитам? Педиатърът препоръча някакви сиропчета и най-вероятно ще взема, но бих искала да чуя и вашия опит.

# 301
Ние също сме с твърдо аки. Това е нормално, защото вече хапват не мляко, а друга храна. Относно това, че е твърдо не се е променило нашето от както свикна с нормалната храна. Аз лично като приготвям обяда и СЗ гледам разхлабващите зеленчуци/плодове да преобладават пред запичащите. В повечето и обяди и слагам царевица, защото тя спомага за изхождането. Опитайте да преобладават по разхлабващите, защото не става само с клизми. Ползвахме ние свещички от началото защото се запичаше с тея картофи хахха. 😁

# 302
Ние също сме с твърдо аки. Това е нормално, защото вече хапват не мляко, а друга храна. Относно това, че е твърдо не се е променило нашето от както свикна с нормалната храна. Аз лично като приготвям обяда и СЗ гледам разхлабващите зеленчуци/плодове да преобладават пред запичащите. В повечето и обяди и слагам царевица, защото тя спомага за изхождането. Опитайте да преобладават по разхлабващите, защото не става само с клизми. Ползвахме ние свещички от началото защото се запичаше с тея картофи хахха. 😁
Каква царевица добавяте, пюре ли, защото не съм срещала, а ми се иска и аз да опитам този вариант?

# 303
Феичка, нормално е според мен за етапа на захранването.
По колко водичка предлагаш?
Ако още кърмиш за другите хранения,  изяж през деня няколко сушени сливи (незахаросани).
П.С. Присъединявам се към съвета за комбинирането на зеленчуците в пюрето.

# 304
Здравейте, мили майчета на августки бебешоци! 😊 Случайнно попаднах на темата и изчетох всички коментари на един дъх! Моят син е роден на 27.08.2019 година точно на термина! Родих секцио, възтанових се доста бързо без усложнения. Имам няколко въпроси, които ме интересуват и търся мнения и съвети ☺ първо искам да попитам мамчетата на момченца, дали и как оголват пипитата? Другото ми питане е относно храната. Тъй като аз от две седмици вече не, кърмя, защото 8 месеца се цедях и давах... заместила съм сутрешна закуска, на обяд месно или здленчуково пюре и жълтък, следобед каша с плод и вечер ам. Имате ли някакви идейки за закуски( без попара.. не ни се получи😀) или за обедни супички или нещо интересно като идеи? Вече съм вкарала глутен, сирене, масло, пил., пуешко и заешко месо. Чудя се да пробвам със сьомга скоро.. Имаме 2 зъбчета от две седмици... не можем обаче да лазим.. и ако имате също съвети за игри и занимания за тази възраст?! Благодаря Ви и поздрави! Бъдете здрави ❤

# 305
Феичка, нормално е според мен за етапа на захранването.
По колко водичка предлагаш?
Ако още кърмиш за другите хранения,  изяж през деня няколко сушени сливи (незахаросани).
П.С. Присъединявам се към съвета за комбинирането на зеленчуците в пюрето.
Вода пие много малко, но все още го кърмя, а и през нощта поне 2 пъти яде и мисля, че течностите му стигат.
Ще наблегна на сливите.
От днес въвеждам глутен и започнах с пълнозърнеста овесена каша, та се надявам малко да регулира нещата.

# 306
От няколко дена не иска от пюретата,взехме паяк,с който обикаля и постоянно си намира хляб,козунак и като се храним иска от нашата храна,вече незнам какво да я правим,ядем в коридора скришно,но до кога ще издържим незнам,съня така и не се оправи буди се на 2 часа и иска вода или мляко

# 307
Аз за закуска давам млечна инстантана каша, 3-4 вида ги редувам всеки ден. Пробвах 2 пъти да и варя овесени ядки с плодове, но и се гади от тях, за това ще опитам отново следващият месец. Иска всичко да е гладко пасирано. За следобедна закуска до скоро давах само плодова каша, но сега редувам с плодово пюре или кисело мляко с плодове.
Кърмя я 3 пъти - сутрин, ранният следобед и вечер. Малко ми се сбиват кърменията с др. храна, но такова е положението. Сутрин кърмя около 8:30, в 10 каша, обяд около 13 ч., кърмене около 15 ч., СЗ в 17 ч. и в 20ч. кърма и ако не заспи до 22ч. я кърмя още един път.
Научи се да пие вода от шише със сламка и сега изпива 150-250 мл. на ден, но и доста се улива. Simple Smile
При нас игрите са основно на килима, сега поръчахме бебешко бънджи от тези на стойката, скоро ще вземаме и паяк.

# 308
Здавейте, при моята дама изолацията и липсата на разходки много й промениха режима. Почнаха капризи с храната, да не я изяжда, да се буди през нощта. От неделя почнах да я разхождам и вече си личи по-голям апетит и намалени нощни  будения. Иначе иска пюретата да са й гладко пасирани и редички.
За игрите - в кошарата или на леглото под моя поглед, защото подът ни е много студен.
Най-обича да си играе с битови предмети - капачката от бебешкото шише и водата, 1 капачка от буркан, комплект мерителни лъжици от Икеа, наниз от халки от едни стари играчки-висулки, връзката за бибата, кремчетата и кърпичките за дупе. И най-най-любимото й - един малък тефтер с твърди кожени корици и метални обли ръбове - луда е по него, но вече почва да яде страниците, затова по-рядко й го отпускам. Също много обича да разглежда тефлоновите домашни прибори и 1 правоъгълен леген - думка го, клати го, голям кеф.
Едит: Забравих да споделя, че при нас ортопедът ни забрани всякакви бънджита и проходилки. Дълго време лекувахме дисплазия с ортопедични гащи, докато й се оправят напълно ТЗБ ставите. Доверявам се на този доктор, а той е против този тип пособия.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 10:55 от Frekoko

# 309
Много полезно! Благодаря Ви 🤗 да ние имаме бънджи доста е занимателно, паяк също, не съм го слагала на паяка още ☺

Аз за закуска давам млечна инстантана каша, 3-4 вида ги редувам всеки ден. Пробвах 2 пъти да и варя овесени ядки с плодове, но и се гади от тях, за това ще опитам отново следващият месец. Иска всичко да е гладко пасирано. За следобедна закуска до скоро давах само плодова каша, но сега редувам с плодово пюре или кисело мляко с плодове.
Кърмя я 3 пъти - сутрин, ранният следобед и вечер. Малко ми се сбиват кърменията с др. храна, но такова е положението. Сутрин кърмя около 8:30, в 10 каша, обяд около 13 ч., кърмене около 15 ч., СЗ в 17 ч. и в 20ч. кърма и ако не заспи до 22ч. я кърмя още един път.
Научи се да пие вода от шише със сламка и сега изпива 150-250 мл. на ден, но и доста се улива. Simple Smile
При нас игрите са основно на килима, сега поръчахме бебешко бънджи от тези на стойката, скоро ще вземаме и паяк.

# 310
Момичета ние пак сме в началото. Един месец давах купени зеленчуци-картоф? морков, карфиол, тиква и направи дерматит по бузките, червени бузи, зад коленцата. След 4дни на кърма се изчисти и от тогава вече мина месец в който отново давах тези зеленчуци , но на готово пюре Гербер и на Хип + пуешко и телешко(на Хип - те са с 40%месо, другото е ориз и рапично олио).Преди 4дни започнах с въвеждане на жълтък, дадох трошичка, но същия ден много трудно се изходи, беше запечена 3ти ден и реших да въведа круша преди жълтък. На следващия ден дадох 2лъжички пюре от круша на Хип,на другия ден следобед видях пъпчици около вратлето и по гърдичките и коремчето, но реших че са от притопляне и дадох 4-5лъжички круша. Вчера сутринта тези пъпчици бяха избледнели, но по цялото и телце се появиха големи пъпки, които на места се сливаха. По съвет на лекърката и дадох Фенистил. До вечерта голяма част от тях избледняха, днес са останали само около памперса. Фенистил трябва да давам 3пъти та ден 10дни. Втори ден е сомо на кърма. Не смея да и дам нищо още. Лекарката каза да и дам зеленчуци.Не е акала 3ти ден. Имам еднокомпоненти  пюрета на Гербер морков, тиква, карфиол и картоф на Слънчо. Това и давах, както и комбинирани морков и картоф на Хип, но вътре има и рапично олио, картоф и тиквичка също на Хип с рапично олио. Чудя се дали са не взема пак аз да и приготвям пюрето с купени зеленчуци, вече има пресни картофи. Какво да правя, как са разбера от какво се появиха тези пъпки? От крушата, от жълтъка, от рапичното орио, от телешкото?

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 16:22 от ESTER.

# 311
Защо не пробваш за няколко дена крушата, след няколко месото и другите компоненти от които мислиш, че са пъпчиците? Така ще засечеш от какво се появяват

# 312
Това не вярвам да е претопляне. От претопляне на следващия ден всичко трябва да се е махнало. Също така не мисля, че има значение дали е готово пюре или домашно направено. Детето трябва да го погледне кожен специалист

# 313
Да, не са от претопляне. Хранителна алергия е. Давам Фенистил и в момента има тук там някоя  малка пъпчица. Лекарството се дава при арергични състяния.Утре ще дам тиква, т.к.няма ако 3ти ден. Но като давам противоалергично лекарство още 8дни, сигурно алергията няма да се прояви и няма да мога да разбера от какво се провокира. Като минат 10дни трябва да го спра и ако тогава се появи отново, какво ще правя, не може постоянно да се дава това лекарство. И как ще засека от какво се провокира, като лекарката каза, че някой алергени се трупат в  организма и след време избива. Ох, момичета много съм притеснена..

# 314
Каква царевица добавяте, пюре ли, защото не съм срещала, а ми се иска и аз да опитам този вариант?
Аз лично доста мислех каква да е. Взех консервирана ами реших да не я давам и после взех замразена. Ами идеално е. Люспи док каза да не чистя, защото точно те разхлабват. Опитай. Надявам се да съм помогнала. 😊

Общи условия

Активация на акаунт