СЕПТЕМВРИйски мaми 2020 - ТЕМА №1

• 37 624
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Аз не съм имала проблеми с ЩЗ, пуснах на своя глава, защото загубих бебе август в 8г.с. и дори го пуснах чак сега януари и в крайна сметка се оказах с мнооооого високо ТСХ, което за да задържа здрава бременност трябва да се лекува и следи на всеки 30 дни. Не съм имала симптоми.. Иначе и на моята ПКК всичко е наред, витамините д, б и фолиева са в норма. Д е на долна граница, но нормално. Треперя постоянно, но се надявам този път да си гушакаме бебето... 🍀🍀🍀 От днес имам някакви бодежи ниско долу в дясно и ниско долу в ляво, някой с нещо подобно?

# 601
  • Пловдив
И аз като се притесня или вълнувам за нещо имам леки бодежи, до сега да съм пила 2-3 пъти но шпа, и гледам да съм спокойна, да не се притеснявам, всичко все пак влияе на бебето.

# 602
И аз имам такива бодежи от време на време

# 603
  • Пловдив
Да се надяваме всичко да е наред, възможно е да са и от матката все пак сега и тя се уголемява. Ще мислим положително, този горе и той ще ни помага и септември ще си гушкаме живи и здрави дечица 🤗
През колко време е нормално да се ходи на ехограф 🙈 ако зависи от мен всеки ден ще ходя 🙄. Тези които са имали вече бременност успешна, могат ли да споделят как протича ЖК. Наистина знам че имам доста глупави въпроси, но това е ново за мен. 🤗

# 604
Здравейте, каква е дозата фолиева киселина на ден?

# 605
  • Terra incognita
Мисля, че 400 мкгр.

# 606
Мн съжалявам за напусналите момичета, била съм там и знам какво ви е 😥 знам, че е трудно сега, но не губете надежда
За съжаление при мисед няма никакви симптоми - аз съм имала, чувствах си се бременна, гадеше ми се леко, всичко точно. И на рутинен преглед се оказа, че сърцето е спряло предната седмица.
Масово хората си мислят, че не се случва често, но истината е, че абортите не са такава рядкост, каквато ни се иска. И за съжаление понякога дори няма обяснение. Аз съм си правила изследвания и всичко е в норма, но имам неуспешни бременности. До 12та седмица си е мн рисково и всичко може да се случи.
Дано никой повече не напуска групичката ☺️

# 607
  • Пловдив
Аз съм ходила в 7г.с на преглед, следеащия ми час е чак за 18 март 🙈междувременно между 1-10 март трябва да ида на биохимичен скрининг, на жк като се запиша другата седмица дали ще видим пак бебето на ехограф, или да си запиша другаде час, че и аз започнах да се притеснявам 😢 сега съм в 9г.с  чувствам се добре, но след толкова напуснали ни сериозно се притесних.
А нормално ли е да ми пада кръвното 🤔 днес цял ден ми е отпаднало и се оказа 110/70 по принцип е 120/80 да разликата е малка, но я усещам

# 608
Обикновенно до 12г.с. повечето лекари записват през две седмици час и после, ако всичко е нормално всеки месец се ходи до около сряда-края на 8 месец, после започват всяка седмица тонове и вече при влизане в 9м по преценка на лекаря може и по често пак за тонове. Поне при мен беше с успешната бременност.

По повод мисед абортите, наистина се случва, дори казват, че повече от 50% от жените имат поне по - един. При мен лично, аз усетих, че симптомите ми отшумяха много бързо и вътрешно знаех, че като отида на прегледа ще ми кажат. Но ние в 6г.с. въобще не доловихме пулс, в 8г.с. също, сакчето се беше свило, матката също. Тежко е и не се забравя, това, което ме държеше беше моят син, защото той има нужда мен и не губя надежда, че сега всичко ще бъде наред и ще имаме братче/сестричка... Моят личен съвет към момичетата, които ни напуснаха е да си пуснат няколко от основните изследвания, за да не се повтарят неща! Успех на всички! 🍀❤

# 609
  • Пловдив
Значи ще побързам да се запиша за ЖК, навярно мога и на частно да отида на първия преглед при избрания от мен доктор или ще е проблем ако след това отида с направление?
Малко се забавих да си платя здравните и сега съм с прекъснати такива.
Някоя ако може да ми разясни ще съм много благодарна.

# 610
Значи ще побързам да се запиша за ЖК, навярно мога и на частно да отида на първия преглед при избрания от мен доктор или ще е проблем ако след това отида с направление?
Малко се забавих да си платя здравните и сега съм с прекъснати такива.
Някоя ако може да ми разясни ще съм много благодарна.

Зависи от лекарят, но не би трябвало да има проблем щом работи със здравна каса, можеш да направиш частен преглед и да си вземеш направление после за следене на ЖК. За осигуровките трябва да платиш всички и ако са за повече месеци (не си спомянм колко точно) трябва да отидеш в НОИ да подадеш декларация 7 и да ти възстановят правата. Без нея дори и да платиш всичко няма да ги пуснат, но попитай точно колко месеца бяха, защото наистина не си спомянм.

# 611
  • София
Не би трябвало да е проблем да си ходиш на платен преглед преди да се запишеш на ЖК. Моята АГ сметна колко време има до ЖК и ме вика на един преглед на 21-ви, а за следващия се разбрахме вече да е с направление за ЖК. Те и без това са никакви включените неща, тепърва ще имаме и платени и "безплатни" прегледи.

# 612
  • Пловдив
Аз за НАП съм взела декларации, след сряда ще ги платя, заради вирусите и т.н не отидох все пак по такива институции се чака доста (месеците са 7, но не е проблем ще ги платя). + че имах и изпит за които трябваше да уча.
Значи в понеделник ще се обадя на докторката, аз ходя при проф Учикова на частно, препоръча ми Д-р Мерджанова по здравна каса. А за биохимичния скрининг ми препоръча д- р Борислав Иванов. За Пловдив става въпрос, по личната карта и личен лекар съм в Хасково 🤷‍♀️ ох при мен цирка е пълен.
П. С ако има бъдещи мами в Пловдив и ходят при Мерджанова или Иванов ще се радвам да споделят впечатления.
Благодаря ви че отговаряте на всички мой въпроси ❤️❤️

# 613
Много е тъжно  че ни напуснаха толкова момичета 😔. Чак взех да се филмирам и аз. След преживян ужас един път. Моя мъж все ми мрънка за това. Аз ходя на частно на две седмици даже днес след 14:00 съм на преглед за който нямам търпение вече две седмици не съм си виждала мъниците да видиме дали всичко е наред и със двете ми бебоци. Иначе на ЖК ме викат да се запиша на 18.02.2020. Демек и чак тогава ще ме гледа моя лекар. И за това си ходя и на частно през седмица за по сигорно и за мое спокойствие. Моля се със нас всички ни всичко да е със най щастливия край и от сега нататък никоя повече да не ни напуска.

# 614
Добро утро, момичета Simple Smile
Снощи имах много неприятно преживяване. Тъкмо си легнах и започнаха болки отзад над кръста и ниско долу отпред в дясно, реших, че са бъбреци, но след като не минаха до час отидох на спешен кабинет тук в Пловдив, че в момента не съм в София. Лекаря каза, че всичко е наред с бебчето. Изписа ми свещички профенид, които не си сложих, защото вече болката беше поотшумяла. В 5 сутринта отново всичко се повтори, но болката беше по - локализирана в дясно много се притесних, дали не е възпален апендикс. За щастие след но шпа отново ми премина болката. Надявам се да е била някоя песъчинка и просто да е преминала. Ако днес пак имам болки ще се консултирам с моя АГ, дали да слагам тези свещички.
Съжалявам, че стана много дълго, но съм доста притеснена да не се появят отново болките. Някоя от вас ползвала ли е профенид свещички при бременност?

Общи условия

Активация на акаунт