СЕПТЕМВРИйски мaми 2020 - ТЕМА №1

• 39 898
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
tell me a story, честито! Желая ти лека бременност и до термин този път! Кръвното ти е високо и опасно за бременна, следи го. Може би за теб е нормално, но е хубаво скоро да се консултираш с АГ и кардиолог ако трябва. Гледай да пиеш достатъчно вода, намали драстично солта и недей да взимаш горещ душ/вана, защото всяко едно от тези неща допълнително вдига кръвното.  Не се притеснявай за чертичката, ще се насища. Моят съвет е веднага да си пуснеш ТСХ, защото той се качва физиологично при бременност и трябва да се корегира дозата на хормона, който приемаш. При мен в деня след положителния тест ТСХ беше 8, а вчера вече 3.4 след като драстично вдигнахме дозата. Също започни да внимаваш с храната щом казваш, че си с наднормено тегло - бебето има нужда от пресни плодове и зеленчуци, ядки, полезни мазнини, млечни, месо, риба и много вода. Всякакви баници, кексове и тестени изделия носят бързи и по-скоро празни калории, бедни са на микри и макронутриенти.

# 151
  • Terra incognita
Здравей,tell me a story, добре дошла!
Черричката може да е по- бледа, ако си с по- късна овулация. Следи стриктно тсх, кръвното ти ми се струва доста високо за начална бременност, да не си била рвзвълнувана, когато си го мери?
Подкрепям съветите на Годпожица Лаленце. Редуцирай солта, бързите въглехидрати, захарта. Заложи на пълнозърнести продукти в прилично количество, повече зеленчуци, сурови ядки, месо, млечни.
С първата бременност си докарах гестационен диабет с ужасно безразборно хранене, затова сега много внимавам, особено с количеството храна.
Успех! 🤗

# 152
Мале не знам да се радвам ли или какво във радостен шок съм. Вчера бях на лекар и ми каза нещо
Каза че още е рано да се радваме може да остане едно. Каза всяка седмица да ходя до третия месец.

Ехааа,
честито!!! Първа бременност? Ето това
е новина! Simple Smile

# 153
Мале не знам да се радвам ли или какво във радостен шок съм. Вчера бях на лекар и ми каза нещо
Каза че още е рано да се радваме може да остане едно. Каза всяка седмица да ходя до третия месец.

Ехааа,
честито!!! Първа бременност? Ето това
е новина! Simple Smile
Не е първа. Имаме син който е роден Април 2009, и един Мисед аборт на 10.04.2019

# 154
Здравейте, момичета!
Какво мислите за резултата ми от ЧХГ
306.9mlU/mL
При реф.стойности за 4-та седмица - 9.5 - 750?
По приложението ми в телефона съм в 4с5д.
Малко по-рано днес като ходих до тоалетната, при забързване имах кафяво-ръждиво зацапване. Доста се изплаших и звъннах на лекаря ми. Каза да си взема  Волтарен свещички и да почивам.Cry

# 155
Здравейте, момичета!
306.9mlU/mL
Малко по-рано днес като ходих до тоалетната, при забързване имах кафяво-ръждиво зацапване. Доста се изплаших и звъннах на лекаря ми. Каза да си взема  Волтарен свещички и да почивам.Cry

Това колко дни закъснение е?

# 156
  • София
Добре ти е стойността на ЧХГ, аз бих пуснала отново след 48 часа за да следя как расте и дали се усвоява. Зацапване имах и аз и още много момичета - щом е ръждиво е стара кръв и не е притеснително. Ако пиеш кръворазреждащи трябва да ги спреш. Полежавай си ако имаш възможност. При мен зацапването го имаше 10 дни и спря.

# 157
Здравейте, момичета!
306.9mlU/mL

Това колко дни закъснение е?
Зоща са ви исписа ли Волтарен 🙄

# 158
  • София
Копирам поста си от августовската тема

И да не забравя на ви напиша - тази седмица в Лидл има дълга възглавница, която става за бременни. Специалните такива са по около стотина лева, а тази е 22. Продават и калъфки в кошовете до възглавниците. С предната бременност другите майки ме светнаха и започнах да си я ползвам още 4 месец, че като коремчето започне да расте намирането на удобна поза е трудно.

# 159
Днес бях на преглед, но не се видя сърдечна дейност. Лекарката ме наплаши за кухо яйце. С нередовен и дълъг цикъл съм. Сакът е 1.7см, има си жълто тяло и по ехограф съм 6г.с. При тези от вас, които вече имат сърдечна дейност, в коя седмица и какъв размер сте били?

# 160
Здравей, jiji82 Simple Smile
Мисля, че няма място за притеснение. При мен се видя ембрионче в 6г.с и 3 дни.
При предишната ми бременност в 6 г.с и 2 дни не се виждаше, а чак в 6 г.с и 6 дни.
Според мен е рано все още в 6 седмица да се види и освен това зависи от ехографа, лекаря зад ехографа, дали ехографа е вагинален или коремен, със сигурност и от развитието на ембриончето, защото не при всички се развиват еднакво.
При мен сакчето беше 2.02см, когато не се виждаше ембрионче, а сега при последния преглед май не са ми записали колко см е.
Бъди спокойна. Кога си отново на преглед?

# 161
Bobolinka90, дано си права, благодаря ти за успокоението. На 23ти съм на преглед, но така ме притесни лекарката ... едвам ще чакам да дойде.

# 162
При мен се видя точицата в 5 г.с и 6 дни, но съм с цикъл на 26-28 дни. Според мен просто овулацията е късна, всичко ще е наред. Не мисли лоши неща, колкото и да е трудно. Ако трябва отиди и за второ мнение. На мен при чхг 400 една “лекарка” ми каза, че “то понякога така излизало чхг-то и ще ми дойде”...

# 163
Днес бях на преглед, но не се видя сърдечна дейност. Лекарката ме наплаши за кухо яйце. С нередовен и дълъг цикъл съм. Сакът е 1.7см, има си жълто тяло и по ехограф съм 6г.с. При тези от вас, които вече имат сърдечна дейност, в коя седмица и какъв размер сте били?

Аз също вчера бях на преглед, но се видя само сакчето, казаха ми, че е прекалено рано (5г.с.) да отида след 2 седмици тогава ще съм 7ма г.с. и каза ако те викна след 1 седмица най-вероятно пак нищо няма да се види. И аз се чудя в коя седмица вече се чува пулса.

# 164
С първата бременност чухме сърдечна дейност 6+ г.с. С вагинален ехограф.
Сега при друг АГ, само потвърди с коремен ехограф, че има бременност и ме вика на 28, за да видим дали се развива.
Всеки лекар работи по различен начин.
jiji82 дано да видиш ембрионче съвсем скоро.

Общи условия

Активация на акаунт