СЕПТЕМВРИйски мaми 2020 - ТЕМА №1

• 37 639
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мами! Аз тъкмо захапвам 8ма седмица Simple Smile При мен симптомите са много изявени - гадене, отпадналост, безапетитие и безсъние... Едвам издържам, а тепърва се започва.. От около седмица започнаха и мисля, че се засилват. Взех болничен 3 дни от личната, но беше с мъка.. не иска да ми дава "фалшиви" болнични..което според мен е скандално да ми отказва при това положение, но факт..
Та имам въпрос към момичетата, които са в болничен или имат опит от преди ако си взема от АГ- то то ще се разбере веднага на работа нали ? Не ми се щеше да казвам толкова рано, но не съм състояние да работя. Дайте съвет дали има други варианти.

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 13:12 от geri99

# 226
Момичета, знам че е нормално усещането за тежест ниско долу, но и чувството че ще ти дойде цикъла и леки крампи за около 15
мин. през няколко дни в 6г.с. ли е ОК? Или се вманиачавам ? Simple Smile Вече
бях на преглед.

# 227
Здравейте мами! Аз тъкмо захапвам 8ма седмица Simple Smile При мен симптомите са много изявени - гадене, отпадналост, безапетитие и безсъние... Едвам издържам, а тепърва се започва.. От около седмица започнаха и мисля, че се засилват. Взех болничен 3 дни от личната, но беше с мъка.. не иска да ми дава "фалшиви" болнични..което според мен е скандално да ми отказва при това положение, но факт..
Та имам въпрос към момчетата, които са в болничен или имат опит от преди ако си взема от АГ- то то ще се разбере веднага на работа нали ? Не ми се щеше да казвам толкова рано, но не съм състояние да работя. Дайте съвет дали има други варианти.
Здравей. Личните ги е страх като цяло да дават болнични. Но в твоето състояние, не мисля, че болничния е фалшив 🙄. Варианта ти е да ти дава АГ. При мен е така. Комисия от АГ, дават 30 дни, като си заплащаш разбира се. Моя болничен е с диагноза "заплашващ аборт". Но тъй като работя в доста голямо предприятие, го нося директно при главния счетоводител и колегите трудно ще разберат диагнозата. Също не съм казала на прекия ми началник. При теб явно е различно, но щом не се чувстваш добре, нямаш друг избор. Не се притеснявай, рано или късно все пак ще се разбере.

# 228
Та имам въпрос към момчетата, които са в болничен или имат опит от преди ако си взема от АГ- то то ще се разбере веднага на работа нали ? Не ми се щеше да казвам толкова рано, но не съм състояние да работя. Дайте съвет дали има други варианти.
АГ ако е по точен от личния ти може да ти напише нещо друго...

# 229
Момичета, знам че е нормално усещането за тежест ниско долу, но и чувството че ще ти дойде цикъла и леки крампи за около 15
мин. през няколко дни в 6г.с. ли е ОК? Или се вманиачавам ? Simple Smile Вече
бях на преглед.

Аз пиех но шпа само като усетя болка, тъй като при първия преглед не се видя проблем. Вече при втория имаше отлепване и сега пия 3 пъти по 2 таблетки но шпа.
 Сподели ли с лекаря, че имаш болки?

# 230
  • Terra incognita
Аз най открих храните, които ми се ядат. Варени картофи със сирене, препечен хляб със сирене и макарони...със сирене. Одеве доядох закуската от макарони на сина ми, беше вкусно, но изведнъж ми прилоша ужасно.

# 231
Момичета, групата във фейсбук е скрита.Никой не може да види, че членовете в нея, така че, заповядайте Hug
 Понеже не е видима , само член от групата може да ви добави. Затова ако искате, може да ми пишете на ЛС как се пишете във Фейсбук, за да мога да ви добавя. Но първо тряба да ви искам приятелство.

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 14:05 от tell me a story

# 232
Мисля че оправих проблема с Групата да е видима самата група не и членовете и, както и съдържанието и

# 233
Момичета, групата във фейсбук е скрита.Никой не може да види, че членовете в нея, така че, заповядайте Hug
 Понеже не е видима , само член от групата може да ви добави. Затова ако искате, може да ми пишете на ЛС как се пишете във Фейсбук, за да мога да ви добавя. Но първо тряба да ви искам приятелство.
Писах ти на ЛС

# 234
  • София
Здравейте, момичета! Днес и аз се престрашавам да се включа при вас въпреки, че ви следя от самото начало. В 7 г.с. съм, предполагаем термин 02.09. Днес чухме сърчице и съм безкрайно щастлива, защото при предната бременност май 2019 точно в същия срок се установи, че ембриончето е спряло да се развива.
При мен има доста рискови фактори: тромбофилия, Хашимото и НК клетки. За всички тях прилагам терапия.
Иначе имам дъщеря на 6 години, която е септемврийско бебе - 03.09.
Пожелавам на всички лека бременност и здрави бебета като резултат!

# 235
Здравейте, момичета! Днес и аз се престрашавам да се включа при вас въпреки, че ви следя от самото начало. В 7 г.с. съм, предполагаем термин 02.09. Днес чухме сърчице и съм безкрайно щастлива, защото при предната бременност май 2019 точно в същия срок се установи, че ембриончето е спряло да се развива.
При мен има доста рискови фактори: тромбофилия, Хашимото и НК клетки. За всички тях прилагам терапия.
Добре дошла! Лека и безпроблемна бременност и хубаво пухкаво бебче на термин ти желая.

# 236
  • София
Андреа, добре дошла! Аз съм със същите "екстри" + положителни ЕТ и вече износих една бременност. Надявам се и тази да е успешна.

Момичета, каквото пише в болничния ви, това ще знаят и в работата. Прекият ви ръководител може да пита счетоводството с пълно право за какво сте в болничен. За лекарска комисия не се заплаща по закон. Ако ви карат да плащате си е извиване на ръце.

# 237
Идеята за фб група е много добра. Аз я намерих и пратих покана Hug

# 238

Здравей! Честито първо! И аз съм със същите екстри - тромбофилия, НК клетки, дефецит на витамини и след хистероскопия! Успешна бременност ти желая! ❤

# 239
  • Terra incognita
Аз съм с хипотиреоидизъм, с първата бременност имах екстри като гестационен диабет и повишено кръено налягане, подготвена съм да ми се случи пак, понеже е твърде възможно.

Общи условия

Активация на акаунт