СЕПТЕМВРИйски мaми 2020 - ТЕМА №1

• 37 592
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Родих при жена, имаше страхотно отношение към мен и ми помогна много. Преди години бях ходила на преглед при нея и останах само с лоши чувства 😄 Всичко зависи от пациента, ако слушаш какво ти казват да правиш всичко ще е точно. Но има и такива, които знаят повече от лекарите и никога не остават доволни.

# 556
  • Пловдив
А аз не съм от тези, медицината е далеч от мен. Каквото каже доктора слушам, е ако имам съмнения ходя и при друг. Тази жена ми хареса, спокойна е, обяснява. Даже се и шегува. Но личната с тези гръмки думи малко ме шокира, може би тя е имала лошо раждане и от там са и такива наблюденията 🤷‍♀️
Между другото при вас настроението променя ли се рязко, аз в единия момент съм супер весела, в другия рев и сополи.

# 557
  • София
Аз реално не съм раждала, но полежах няколко пъти в МД и съм минала през ръцете на известен брой лекари там, всичко си е до човек. Има неприятни мъже, жени също, и много внимателни и от двата пола. Моята АГ е жена, харесвам си я защото мога да разчитам на нея ако има проблем и че няма да измисли проблем ако няма реално такъв.

# 558
Някоя от вас ще прави ли Пренатест?

# 559
  • Пловдив
И моята м хареса, най- вече че не иска да ме тъпче с витамини и добавки щом нямам нужда от тях. Това ми направи впечатление най- много "няма да лекуване нещо предварително". Аз се замислям за пренатест, биохимичния не ми вдъхва доверие, но ще го обсъдим още малко със съпруга ми.

# 560
Здравейте и от мен, записвам се плахо при вас Simple Smile от София съм, с термин за края на септември/началото на октомври.
От няколко дни ми се гади много, но предимно вечер. За сметка на това през деня съм като парцал и искам само да лежа, ако може 😆
Още не съм решила къде са се следя и ходя на скрининг, но има време до 12та седмица ☺️
Пожелавам хубав и усмихнат ден на всички ви 😊

# 561
  • UK
Задължително ще направя Пренатест в предвид това че съм на 40 и с диабет съм в рисковата група. Тук е 400£  и освен синдрома  на Даун, Едуардс и Патау е включен и  тест за
пола на бебчето!                                 
Добре дошла sunny_bunny , аз съм точно като теб с гадене  предимно следобед а през деня съм парцал и само ми се лежи. Така бях и с първата и втората бременност а с третата нямах никакви симптоми.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 16:03 от didipavlova

# 562

Аз избрах теста на VISION, най-пълният - с всички хромозоми и някои микроделеции.

# 563
  • София
Здравейте,

Аз си записах вчера час за БХ в края на месеца .Надявам се всичко да е наред.Някой знае ли кога се усеща бебето за първи път при втора бременност,че нямам търпение вече!

# 564
Айрин, зависи от мн неща - дали си с предна или задна плацента, колко си слабс, кога си усетила с първото. Между 15 и 22 седмица е нормално да усетиш първи движения. Със втора бременност уж по - рано от първата

# 565
И аз нямам търпение да дойде този момент, някак като започнах да усещам бебето ми беше по - спокойно, че всичко е наред.. Сега тръпна до всеки преглед. Аз с първата бременност го усетих около 18г.с. много се надявам сега да е по рано. Има ли мами при които гаденето е изчезнало?  След миседа лятото и сега май се вторачвам във всичко и се тревожа.. 😭🤨

# 566
  • Пловдив
При мен гаденето се появи наскоро и ми създава ядове. Не знам какво да ям, нищо не ми се яде по принцип и сега се тъпча с плодове и зеленчуци 🙄

# 567
Аз съм чувала, че е нормално едни симптоми да изчезват, други да се появяват, така че това са нормални неща. С нищо няма да си помогнем, ако силно се притесняваме. По-добре да мислим положително. Аз например гледам изображения на бебета от интернет и това ме успокоява.
За да разведрим малко, може да споделите имахте ли усещане, че сте бременни преди теста; как съобщихте на половинката си; споделихте ли с другите си деца и семейството, приятелите, колегите? Такива интересни неща 🌸😋

# 568
  • Пловдив
Аз миналата година сънувах нещо и ми казаха, че ще е последната нова година която посрещаме двама 😂😂
Тогава бях малко така, раздяла ли ще е 🤷‍♀️.
Преди да разбера, че съм бременна пак доста сънувах бебе момченце.
С мъжа ми следяхме нещата, правих тестове, но бяха отрицателни, а още първия който направих в Пловдив беше положителен 😂😂😂 и така от работа го посрещнах с 4 теста (той се чудеше сега тия две черти бебе ли са или не 🤦‍♀️😂).
Първо споделих с една приятелка, тя роди септември миналата година и ме насочваше към лекари, после с мойте родители. Към днешна дата знаят най- близките ни, родителите, бабите и дядовците ми и няколко приятелки.
Дай боже всичко да е наред и септември да си гушкаме здрави бебета ❤️❤️

# 569
  • Terra incognita
Аз усетих преди теста. Вкъщи размествахме разни мебели и при вдигането на един шкаф, усетих по- различно нещо ниско долу, понеже имам вече едно дете, това усещаме ми напомни като на лека подготвителна контракция. Освен това гърдите ме боляха още от овулацията. Първият тест ми беше отрицателен- около 10- дни преди датата за м, след 2-3 дни направих нов, който отчете втора черта, това ще рече 6-7 дни преди датата. И така ❤

Общи условия

Активация на акаунт