СЕПТЕМВРИйски мaми 2020 - ТЕМА №1

• 37 610
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Аз усетих много преди теста, но имам предишни бременности и знам какво да очаквам. Буквално усещам имплантацията 😆 в деня на теста нямаше вълнение, направих го просто за потвърждение 😊

# 571
Здравейте и от мен,
Аз тъй като нямам много неприятни симптоми рядко се включвам. Като цяло съм много добре, не ми е лошо, не повръщам, ходя на работа и като нещо се притесня почвам да гледам клипчета как се къпе бебето, как се повива и ми става супер готино.

Преди да направя теста усещах и аз бодежи в матката точно по средата и също два дни преди теста избухнах много на една приятелка, а попринцип не съм избухлива личност и тогава се усетих, че може да съм бременна.

Аз си направих теста сутринта на Бъдни вечер, опаковах го като подаръче и предложих на ММ да идем на разходка в центъра на града под елхата и светлините и му го дадох, много се развълнува. Това е нашият Коледен подарък Heart

# 572
Здравейте, момичета! Не съм писала скоро, минавам да се похваля, че вчера бяхме на преглед и всичко засега е наред. Мъничето си расте, развива се към момента добре. Аз си пия лекарствата и съм си вкъщи. Мен също много ме е страх от този грип и всякакви болести. Дъщеря ми си беше вкъщи за ваканцията и почти никъде не сме излизали. Ако ходя някъде, особено до аптека или личния лекар задължително съм с маска. Гърдите ме билят и съвсем малко са наедряли, все се надявам още малко да порастат Stuck Out Tongue Winking Eye, че с предното бременеене пак не можах да се видя с по-големи Smile Все слушам как ставали големи, пък... никой няма Stuck Out Tongue Closed Eyes. Адски ми се спи, особено след като си изпия Утрогестана, ставам парцал и трябва да полегна. Кафе не пия сега, просто, защото не ми се пие. Започват ме леки контракции и това даже се видя вчера на ехографа. Докторката ми показа контракционната вълна, която идва, беше интересно. Аз също се замислям за тези изследвания за генетичните отклонения, защото съм на 38 почти, но предстои да го обсъдим на следващият преглед. Ще се опитам да ви поизчета Grinning

# 573
  • Пловдив
Дами а вие искате ли да знаете пола на мъниците. Моя съпруг не иска, искал да е изненада 🤷‍♀️ аз лично искам да знам, каквото и да е ще го обичаме много, нямаме предпочитания. Но ми се ще да знам какво ще е, макар че още е рано, аз като се депресирам нещо, разглеждам бебешки дрешки, нямаме бебе в къщи или покрай нас и всичко ни е интересно, а какви красиви неща има само 🙈

# 574
Ох аз нямам търпение да разбера, няма да мога да издържа да не знам до раждането Grinning

А иначе аз също имах усещания преди да направя тест най - вече имах болки в кръста. На ММ си му казах ей така на Бъдни вечер, защото той очакваше да правя тест и само ме питаше.

# 575
Ние правим опити още след първото ми раждане. Но декември АЗ не съм правила опити, защото имах киста и исках да изчезне напълно. ММ някак е успял да направи бебето (а имаше проблеми преди със спермогарамата). Закъсняваше ми и на Йорданов ден реших да направя тест, защото си мислех, че пак е от кистата и да знам какво да кажа на АГ. И така се появиха двете черти.
Вече съм 10-11г.с.  С първата бременност около тези седмици май ми се появи коремче, когато лежа и ми се пишка. Сега още го няма. Тогава разбрахме на 06.05 и първата ми снимка на топчето корем е от 06.07.18 Та си чакам топчето вече 😄

# 576
Момичета моля помагайте. Преди 2 часа стана малък инцидент с малката. Разрани си устата( точно под езика), страшно много се уплаших и сега имам болки в корема. Кажете какво да пия за да се успокоя малко ще направо се побърквам.

# 577
Но-шпа 2 хапчета,  един чай от мента и се успокой Simple Smile детето бързо ще му мине и ще е наред!

# 578
Можеш да пиеш но шпа и магнезии.

Аз разбрах случайно, след загубата август, започнахме от сладващият месец отново, та явно около Коледа е станало нашето второ чудо. Разбрах, след като си направих изследване за ЩЗ и се оказах с хашимото, та доктора каза да се следя от по рано с тест, и ако съм бременна трябва да увличим терапията.. Та точно в същия ден направих тест и се появи почти невидима черта, на следващия ден повторих теста и вече беше бледа и видима черта, на моя мъж казах по телефона през сълзи, защото бях изплашена от много високото ТСХ дори не знам как съм забременяла. Моля се само този път всичко да бъде наред и до финал, синът ми да има братче или сестричка 🍀🍀🍀💗

# 579
  • София
Момичета, за съжаление и аз ви напускам. Вчера бях на преглед и се установи, че бебето е спряло развитието си. Бях вече в 10-та седмица.
Беше ми приятно да съм част от вашата група, макар и за кратко! Успех на всички - пожелавам ви да си гушкате здрави бебета септември месец!

# 580
Момичета, за съжаление и аз ви напускам. Вчера бях на преглед и се установи, че бебето е спряло развитието си. Бях вече в 10-та седмица.
Беше ми приятно да съм част от вашата група, макар и за кратко! Успех на всички - пожелавам ви да си гушкате здрави бебета септември месец!

Много съжалявам, Андреа! Бъди силна, миличка! За съжаление вече доста момичета я напуснаха, какво се случва. Когато на мен ми се беше случило за първи път се паникьосах, не предполагах, че това се случва толкова често! Дано следващия път бъдеш до финал! Успех за напред!

# 581
Андреа, съжалявам! Аз също като теб съм на терапия за тромбофилия и се моля на Бог всичко да е наред този път..
Успех следващия път!

# 582
  • Terra incognita
Много съжалявам, Андреа! 😔
Съжалявам за всички момичета, които така рано си тръгнаха! Пожелавам ви възможно най- скоро да гушкате своите бебета 🤗

# 583
Момичета, заете ли кога може вече да се вземе болничен за бременност (не говоря за този 45 дни преди раждането)? Може би към 12г.с или...?

# 584
Момичета, заете ли кога може вече да се вземе болничен за бременност (не говоря за този 45 дни преди раждането)? Може би към 12г.с или...?

Имаш право на 180 дни болничен, като този 45 дневния не се включва. Мисля че ако се направят тези 180 и се налага още болничен се минава ТЕЛК. Пресметни си ги, но иначе е след 12г.с.

Много съжалявам за момичетата, които напуснаха темата. Стискам палци следващия път да е до финал.

Общи условия

Активация на акаунт